[MKIV 1,3] chłodnica z 1.0 do 1.3
-
hej,
Mam pytanie, gdyż posiadam suzuki swift z 1998 1.3 GLX i umarła mi chłodnica. Na allegro znalazłem takową: http://allegro.pl/suzuki-swift-chlodnica-wody-wentylator-i4436311040.html Gość twierdzi, że jest z 1.0, ale patrząc po opisach w FAQ forum na temat chłodnic to bardziej na 1.3 by pasowała. Co myślicie?
-
czy ty widzisz jej stan że myślisz żeby ją kupić ?
przecież ona się rozlatuje. to już tak ciężko dać 120-130 zł za nową niż 50 za padlinę ?
-
Przez najbliższe parę miesięcy mój budżet leży, a coś muszę do autka włożyć na ten czas...
-
Przez najbliższe
parę miesięcy mój budżet leży, a coś muszę do autka włożyć na ten czas...To już lepiej pojedź na kilka okolicznych szrotów może coś znajdziesz, a może nawet i taniej.
-
To już lepiej
pojedź na kilka okolicznych szrotów może coś znajdziesz, a może nawet i taniej.I przynajmniej obczaisz stan chłodnicy na żywo
-
Ciekaw jestem jak sobie wyobrazaja wysylke tego i montaz - to sie rozleci zanim sie uda to zamontowac dobrze. Lepsze sie wyrzucalo bo kazde dotkniecie palcem konczylo sie wypadnieciem 5cm blaszek.
-
Ciekaw jestem jak
sobie wyobrazaja wysylke tego i montaz - to sie rozleci zanim sie uda to zamontowac
dobrze. Lepsze sie wyrzucalo bo kazde dotkniecie palcem konczylo sie wypadnieciem
5cm blaszek.Używana chłodnica jest jak używana prezerwatywa
Lepiej kupić nową
-
albo jedz ja napraw
za 30zł -
Dla potomnych- chłodnica z 1.3 do 1.0 mk3 nie pasuje do końca, trzeba przerobić mocowania, ale nie jest to trudne. W drugą stronę analogiczna sytuacja, chłodnice różnią się wysokością.
-
1.0, 1.3 GTI i 1.6 - takie same wymiary z czego 1.0 jest węższa - można stosować zamiennie i tak się nic nie dzieje. 1.3 GTI i 1.6 takie same. wiatraki pomiędzy "1.0" i "1.3 GTI-1.6" nie są zamienne.
1.3 8V - chłodnica niższa