[ALL] co to możę być za dzwięk
-
hej dziś zauważyłem dziwny dzwięk podczas jazdy z lewej strony tak jaby startował samolot :):):) takie wycie rosnące proporcjonalnie do prędkości cięzko mi to określić bo nigdy takiego czegoś nie słyszałem robilem tam łożysko jakies 1,5 miesięcy temu ale tamto łożysko inaczej dawało znać . Może skrzynia ?? nie wiem
z tamtej strony jeszcze do wymiany mam przegub ale on odzywa sie przy 80-100km/h a tamto jest od 20km/h
co to może być??
myślałem ze może nowy błotnik który zamontowałem wczoraj i nie wkręciłem jednej śruby na dole przy progu , wiec dziś to zrobiłem i zamontowałem nadkole i bez zmian
CZy to łożysko ??pomocy za tydzień mam jechać na mazury 600km chciałbym sprawnym :):)
-
hej dziś zauważyłem
dziwny dzwięk podczas jazdy z lewej strony tak jaby startował samolot :):):) takie
wycie rosnące proporcjonalnie do prędkości cięzko mi to określić bo nigdy takiego
czegoś nie słyszałem robilem tam łożysko jakies 1,5 miesięcy temu ale tamto łożysko
inaczej dawało znać . Może skrzynia ?? nie wiem
z tamtej strony
jeszcze do wymiany mam przegub ale on odzywa sie przy 80-100km/h a tamto jest od
20km/h
co to może być??
myślałem ze może
nowy błotnik który zamontowałem wczoraj i nie wkręciłem jednej śruby na dole przy
progu , wiec dziś to zrobiłem i zamontowałem nadkole i bez zmian
CZy to łożysko ??
pomocy za tydzień
mam jechać na mazury 600km chciałbym sprawnym :):)99% łołysko, pewnie mechanik zepsuł robote, łatwo to sprawdzić, do góry auto, koło zakręcić szybko, jesli huczy to łożysko
-
jutro właśnie to zrobię bo dziś mi się już nie chciało
jesli to łożysko to na szczęście mam 2 bo kupiłem 2 więc mam nadzieje że to to będzie -
99% łołysko, pewnie
mechanik zepsuł robote, łatwo to sprawdzić, do góry auto, koło zakręcić szybko,
jesli huczy to łożyskoNiekoniecznie i z tymi 99% przesadziłeś! Mam obecnie podobną sytuację i poza łożyskiem może być to przegub wewnętrzny lub właśnie łożyska w skrzyni biegów.
-
zobaczymy jutro
dzis kupiłem półoś, jutro wymiana i dam odrazu łożysko.
mechanik zobaczy co było przyczyną.
dam znać czy sie zmieni po wymianie ośki bo przegub napewno ma luz, strzela.
zobaczymy oby nie skrzynia bo pociągiem na mazury -
no i wiadomo
łożysko było winne
i dowiedziałem sie ze to jedna kupa to łożysko KONAKO w środku NSK
byłem przy wymianie i mechanik pokazał mi na moim nowym jaki to badziew
Srodkowy "pierścien" palcem mozna wypchnąć i sobie wychodzi porażka ale takie zamontował bo juz miałem kupione, zobaczymy ile wytrzyma, koszt 30zł /robota
niestety połoś jaką dostałem na szrocie za długa okazało się że dali mi od 1,0
ale wymiana to chyba już po powrocie z mazur bo nie wiem czy dostane gdzies w rozsądnej cenie do niedzieli jeszcze jeden szrot mam wiec jutro podjadedzięki za zainteresowanie
-
zle zamontowane pewnie a nie ze badziew. uszczelniacze rozumiem także wymieniłeś i wtedy i teraz ?
-
oczywiście kpl i teraz i wcześniej ale jak pokazał mi inne zajechane łożysko bo ten wew. "pierscien" nawet nie drgnął a tutaj palcem a mechanikowi ufam juz 8lat jeden.:) jestem wierny
chociaż nie powiem że miałem chwile słabości- skoki w bok :):) ale zawsze wracałemale to tez mogła byc moja wina tego łożyska bo wyciągałem piastę żeby sprawdzić ten przegub i pewnie za słabo przykręciłem a nawet na pewno bo sie przeraził że mam niedokręcone i jak widziałem jak on dokręcał to na bank za słabo dokręciłem ale cóż mam nadzieje ze to łożysko bedzie dobrze działało
wiec moja wina moja wina -
łożysko zawsze rozpoławia się lekko na dwie części , ja dokręcam jak w manualu czyli na ok 200nm i jest dobrze.
Co do pół osi to nadal u mnie takowa leży
-
łożysko zawsze
rozpoławia się lekko na dwie części ,
nowe też ??
Co do pół osi to
nadal u mnie takowa leży
wiem wiem ale mechanik chce całą za która zapłaciłem tyle co za twoja z przesylką wiec cena ta sama a mniej roboty allle nie pasowała