[ALL] Jaki prostownik najlepszy w cenie około 200zł?
-
Ctek wczoraj doszedł, czas ładowania mojego aku 45Ah to 20h, najważniejsze cechy tej zabawki to rozmiar i bezpieczeństwo
-
Ctek wczoraj
doszedł, czas ładowania mojego aku 45Ah to 20h, najważniejsze cechy tej zabawki to
rozmiar i bezpieczeństwoTo ja wolę swój z czasem ładowania poniżej 2h.
-
To ja wolę swój z
czasem ładowania poniżej 2h.No to ja nie wiem, jaki prostownik jest w stanie naładować od zera akumulator 45ah w 2h
-
Niestety, ale przez 2h podładujesz tylko aku, litrówkę odpalisz, ba, nawet 1.3 pewnie zakręcisz i odpali ale ciągle ten aku będzie niedoładowany, o ile nie był głęboko rozładowany.
-
Niestety, ale przez
2h podładujesz tylko aku, litrówkę odpalisz, ba, nawet 1.3 pewnie zakręcisz i odpali
ale ciągle ten aku będzie niedoładowany, o ile nie był głęboko rozładowany.Tak mam napisane na opakowaniu...
A prostownik to Black&Decker 10A. -
pany - złóżcie się BPX-owi na tą kulę, błagam
-
Tak mam napisane na
opakowaniu...
A prostownik to
Black&Decker 10A.A to to i na moim jest napisane, że akumulator 60ah powinien naładować w 12h, a już pierwszy test pokazał, że naładowanie mniejszego akumulatora zajmuje już znacznie więcej, to chyba nie ma się co zbytnio sugerować
-
Tak mam napisane na
opakowaniu...
A prostownik to
Black&Decker 10A.10A to zabójstwo dla swiftowego aku...
Chyba, że regulować można prąd
-
maks prąd ładowania akumulatora aby go nie zabić nie powinien przekraczać 10% jego pojemności. inaczej trzeba bardzo uważać żeby go nie zagotować.
-
maks prąd ładowania
akumulatora aby go nie zabić nie powinien przekraczać 10% jego pojemności. inaczej
trzeba bardzo uważać żeby go nie zagotować.No właśnie - jak BPX ma aku powiedzmy 45 Ah, to powinien go ładować prądem ok.4,5-5A...
A gdzie prostownik 10A
-
10A to zabójstwo
dla swiftowego aku...
Chyba, że regulować
można prądTo jest "inteligentny" prostownik i sam sobie ustawia prąd ładowania.
-
Też mam prostownik z lydla ,w zimowe mrozy doładowuje sobie aku na aucie przez noc, raz w tygodniu ,jest też funkcja zimnego rozruchu jak już aku nie chce zakręcić ,chwilkę podpinam i wio !