[MkIV 1.0/ALL] Linka sprzęgła...
-
Witajcie!
Czy możecie mi powiedzieć czy jedna z tych dwóch linek z IC będzie pasować do mojego Suzuka: Układ napędowy -> Sprzęgło -> Sterowanie sprzęgła -> Linki sprzęgłaP.S. Na 99% link nie działa, więc jak wymyślę jak go wstawić to poprawię, chyba, że Wy wiecie jak się wstawia linki z katalogu Inter Cars?
P.S.2 Dobra jeśli zrobicie tak jak napisałem w linku to powinniście zobaczyć to co ja. Do wyboru są dwie YAZUKA i ADRIAUTO, bo reszta niedostępna. -
To co nikt nie potrafi mi odpowiedzieć?
-
Coś taki niecierpliwy? W nocy w soboty na niedzielę, to ludzie inne rzeczy robią
Adria jest do kitu. Tam jest źle odlany koniec pancerza, który jest przykręcany do ściany grodziowej. Linka ociera o ten odlew i po pewnym czasie zaczyna pękać drucik po druciku.
Nie wiem kto rzeczywiście robi pozostałe dostępne linki, bo kiedyś na rynku były dostępne linki w 3 różnych opakowaniach, niby od trzech firm, ale wszystkie były w rzeczywistości robione przez Adrię i działały tylko chwilę.
Jeśli, któraś z tych innych linek jest robiona przez kogoś innego, to być może będzie ok. Jeśli nie to polecam oryginalne używki (bo w serwisie linka kiedyś kosztowała ponad 250 zł - nie wiem jak teraz). -
Coś taki
niecierpliwy? W nocy w soboty na niedzielę, to ludzie inne rzeczy robiąPrzyzwyczaiłem się do tego, że w innych wątkach odpowiada się bardzo szybko.
Jeśli nie
to polecam oryginalne używki (bo w serwisie linka kiedyś kosztowała ponad 250 zł -
nie wiem jak teraz).Tylko używka może być w równie lipnym stanie co moja...
-
a czemu uważasz ze twoja jest uszkodzona ?
-
a czemu uważasz ze
twoja jest uszkodzona ?Po naciśnięciu pedału pstryka/strzela. Sprawdzałem pod maską i miejscem wydającym dźwięki jest linka pod tą gumową karbowaną osłonką.
-
Być może twoja linka tez jest z Adrii i pękają pomału druciki...
-
No to skoro ADRIA jest do kitu to wziąłem tą YAZUKĘ i jutro odbiór.
Jeśli jest rzeczywiście niewiele warta to chociaż jest tańsza od ADRII o 9 zł...Mogę zrobić fotki to ocenicie czy coś warta?
-
Zrób fotkę na odlew na końcu pancerza - ten który przykręcasz do ściany grodziowej - od strony kabiny - żeby było widać otwór którym wychodzi linka.
-
Ponieważ w IC towar można zwrócić tylko w terminie 7 dni od zakupu, a na razie nie wiem dokładnie kiedy będzie wymieniana ta linka to chcę trochę to "przeciągnąć" i odbiorę ją dopiero w czwartek i wtedy popstrykam jakieś fotki.
A będziesz potrafił Toydols powiedzieć mi ze zdjęć czy będzie pasować?
-
Pasować będzie. Chodzi tylko o ten nieszczęsny otwór. Żeby się linka nie przecierała. Spróbuję podejść dziś do garażu i zrobić foto o co chodzi.
-
Dobra mam, kupiłem.
Pierwsza wątpliwość jaka mi przyszła do głowy po jej zobaczeniu to czy nie jest ona przypadkiem za krótka... Jej sumaryczna długość to 59 cm (razem z tym gwintem i mocowaniem). Tyle powinna mieć czy rzeczywiście jest za krótka?A tu fotki z których może wyczytacie coś więcej niż ja:
P.S. Toydols o taką fotkę jak ostatnia Ci chodziło czy źle zrozumiałem?
-
Hm, da się coś tam szlifnąć, może nie będzie tragedii
-
Mniej więcej o taką, ale nie do końca. Dokładnie to chodzi mi o to, czy jak popatrzysz wzdłuż osi linki to dziura z której wychodzi jest symetrycznie czy bliżej góry czy jest symetrycznie?
Potem zrobię foto i wyedytuję posta.
Bo jeśli otwór jest przesunięty bliżej góry to jest to linka dobra... do oddania do sklepu
BTW: 59 cm to dobra długość.
-
Dokładnie to chodzi mi o to, czy jak popatrzysz wzdłuż osi
linki to dziura z której wychodzi jest symetrycznie czy bliżej góry czy jest
symetrycznie?
Potem zrobię foto i
wyedytuję posta.Zrób foto, bo czytam, myślę i nic mi z tego nie wychodzi...
-
Toydols i co z tą fotką?
-
Grypa
...jutro zrobię... przepraszam za obsuwę...
-
Grypa
...jutro zrobię...
przepraszam za obsuwę...Spoko. Choroba nie wybiera. Trzymaj się!
A na oddanie linki mam czas do przyszłego wtorku.
-
-
Dzięki za fotki i pomoc!
Z której strony nie patrzę to otwór jest na środku, więc wychodzi, że nie powinno być problemów.