brak zamków jak otworzyć auto?
-
...jutro zniknie połowa swiftów 3d w Polsce
-
Problem rozwiązany, wystarczyło unieść klamkę i wcisnąć cięgno, bo na zaczepach i tak była wyłamana, niestety za to mam do wymiany dwie klamki i dwa zamki.. Ale to się kupi, najważniejsze że samochód jest otwarty Dzięki wszystkim za porady i pozdrawiam
A drzwi się da zatrzasnąć bez problemu, nie trzeba ich zamykać kluczykiem Co prawda mają zabezpieczenie przed głupotą taką jak moja ale nie pomogło Wystarczy ten cypek w środku przestawić na zamknięty i gdy bd zamykać drzwi, trzymaj klamkę uniesioną a na pewno się zamknie, chcesz to spróbuj z kluczykiem w ręku ale nie polecam doświadczać bez kluczyka, nikomu nie życze -
próbowałem już kiedyś tym sposobem ale na drzwich pasażera. Identycznie się w Clio Ph1 zamyka bez kluczyka
-
Oj tam, ja tak co dwa dni mialem kluczyki zatrzasniete w swifcie i w civicu. W mk1 to pasowal byle kluczyk - ludzie mieli dziwne miny jak ich na ulicy prosilem o pozyczenie klucza do otwarcia auta Civica sie dalo znowu z gory kolo szyby otworzyc byle patykiem...
A drzwi się da
zatrzasnąć bez problemu, nie trzeba ich zamykać kluczykiem Co prawda mają
zabezpieczenie przed głupotą taką jak moja ale nie pomogło Wystarczy ten cypek w
środku przestawić na zamknięty i gdy bd zamykać drzwi, trzymaj klamkę uniesioną a na
pewno się zamknie, chcesz to spróbuj z kluczykiem w ręku ale nie polecam doświadczać
bez kluczyka, nikomu nie życze -
To może jeszcze opiszemy jak później szybko odpalić autko ,odjechać bezszelestnie a następnie przebić numery i wyrobić lewe dokumenty ?
Dobra rada! zanim zapytasz ,sprawdź youtube . -
Albo zadzwoń do
specjalisty zapłacisz 50-100 pln i po problemie.Chyba 150 zł i więcej...
-
sciagasz osłone stacyjki, wykrecasz kostkę stacyjki na krzyzak i odpalasz auto (jeżeli nie ma immo). zabezpieczenie przed obrotem kierownicy pewnie pojdzie po kilku mocnych szarpnięciach.
-
Ale po co mam rozbierać kostkę stacyjki ?
Musze zmienić zamki w drzwiach a nie stacyjke Chyba że kto inny ma z tym problem to wtedy oke. Samochód mi normalnie odpala więc nie widze sensu rozbierania czego kolwiek -
Dobrze też dorobić sobie drugi kluczyk i trzymać w domu w razie czego.
PS: zdziwiło mnie, że ktoś chciał brać swifta, myślałem że złodzieje nie interesują się takimi pojazdami -
moj cały czas stoi otwarty no prawie
-
jak spojrzysz do kogo to był post to bedziesz wiedział ze pisałem do sovika, a nie Ciebie
-
próbowałem już
kiedyś tym sposobem ale na drzwich pasażera. Identycznie się w Clio Ph1 zamyka bez
kluczykaAle tu trzeba trzymać klamkę uniesioną przy zamykaniu, a to już eliminuje sporo przypadkowych zatrzaśnięć.
W Hyundaiach starych normalnie jak wychodziłeś z auta, to wystarczyło tylko od środka przesunąć wichajster na drzwiach i zamknąć... Raz musiałem pod komisariatem policji w Pomiechówku antenką drzwi na listwę otwierać
-
moj cały czas stoi
otwarty no prawiepodaj jeszcze adres
-
wałbrzych