brak zamków jak otworzyć auto?
-
3d
-
-
spójrz na ceny szyb tylnych uchylnych. Rozwal jedną szybę tylną (drastyczne) lub rozwal samo jej mocowanie, otwórz ją trochę i jakimś długim patykiem odhacz zamek drzwi pasażera lub kierowcy.
-
jezeli z zamka nie będzie już nic na 100% wbij w niego coś płaskiego, następnie wbij zamek rozwalając klamkę zewnętrzną (plastik powinien puścić lub zawleczka wkładki) i wtedy w górę lub w dół manewrując wkładką otworzyć zamek
-
rozwalić klamkę zewnętrzna i zastosować punkt 2.
-
tak jak to na filmach robią, cienką blachą z wycięciem szukać w ciemno blaszki lub cięgna które można zahaczyć i otworzyć zamek.
-
bez psucia niczego ale pracochłonne i może się nie udać. Otworzyć maskę od strony zderzaka, wykręcić błotnik kierowcy lub pasażera, odkręcić zawiasy drzwi, uchylić je na tyle by otworzyć zamek.
Ja proponuje nr ale to dlatego że sam obecnie posiadam 6 kompletów szyb tylnych uchylnych ;P
-
-
Mozna klamke sprobowac wyciagnac/wyszarpac (pewno plastik peknie jakis na zaczepie i bedzie luzna) i wtedy pociagnac za ciegno od wkladki zamka aby otworzyc. Ja mialem luzna klamke to ja zawsze wyjmowalem w takich sytuacjach
Plusy: klamka tansza niz szyba i mozna z uszkodzona jezdzic bo sie nie rzuca w oko a i tak musisz to rozebrac zeby zamki naprawic...
Minusy - trzeba ostroznie zeby nie pokrzywic otworu w drzwiach w ktorym siedzi klamka. -
blaszki trzymające klamkę zbyt grube nie są i łatwo się wyginają niestety ( PS:dodałem punkt nr 5 w wypowiedzi wcześniejszej)
a tak w ogóle jak mozna zatrzasnąć kluczyki w swifcie 3d ? chyba tylko co sądzę to zamknąć je w bagażniku, bo drzwiami zatrzasnąć się nie da
-
o--
-
odegnij ramkę drzwi
od góry, gwarantuję że szyba nie pęknie i otwórz drzwi drutem. Albo zadzwoń do
specjalisty zapłacisz 50-100 pln i po problemie.Też w ten sposób otwierałem, polecam
-
...jutro zniknie połowa swiftów 3d w Polsce
-
Problem rozwiązany, wystarczyło unieść klamkę i wcisnąć cięgno, bo na zaczepach i tak była wyłamana, niestety za to mam do wymiany dwie klamki i dwa zamki.. Ale to się kupi, najważniejsze że samochód jest otwarty Dzięki wszystkim za porady i pozdrawiam
A drzwi się da zatrzasnąć bez problemu, nie trzeba ich zamykać kluczykiem Co prawda mają zabezpieczenie przed głupotą taką jak moja ale nie pomogło Wystarczy ten cypek w środku przestawić na zamknięty i gdy bd zamykać drzwi, trzymaj klamkę uniesioną a na pewno się zamknie, chcesz to spróbuj z kluczykiem w ręku ale nie polecam doświadczać bez kluczyka, nikomu nie życze -
próbowałem już kiedyś tym sposobem ale na drzwich pasażera. Identycznie się w Clio Ph1 zamyka bez kluczyka
-
Oj tam, ja tak co dwa dni mialem kluczyki zatrzasniete w swifcie i w civicu. W mk1 to pasowal byle kluczyk - ludzie mieli dziwne miny jak ich na ulicy prosilem o pozyczenie klucza do otwarcia auta Civica sie dalo znowu z gory kolo szyby otworzyc byle patykiem...
A drzwi się da
zatrzasnąć bez problemu, nie trzeba ich zamykać kluczykiem Co prawda mają
zabezpieczenie przed głupotą taką jak moja ale nie pomogło Wystarczy ten cypek w
środku przestawić na zamknięty i gdy bd zamykać drzwi, trzymaj klamkę uniesioną a na
pewno się zamknie, chcesz to spróbuj z kluczykiem w ręku ale nie polecam doświadczać
bez kluczyka, nikomu nie życze -
To może jeszcze opiszemy jak później szybko odpalić autko ,odjechać bezszelestnie a następnie przebić numery i wyrobić lewe dokumenty ?
Dobra rada! zanim zapytasz ,sprawdź youtube . -
Albo zadzwoń do
specjalisty zapłacisz 50-100 pln i po problemie.Chyba 150 zł i więcej...
-
sciagasz osłone stacyjki, wykrecasz kostkę stacyjki na krzyzak i odpalasz auto (jeżeli nie ma immo). zabezpieczenie przed obrotem kierownicy pewnie pojdzie po kilku mocnych szarpnięciach.
-
Ale po co mam rozbierać kostkę stacyjki ?
Musze zmienić zamki w drzwiach a nie stacyjke Chyba że kto inny ma z tym problem to wtedy oke. Samochód mi normalnie odpala więc nie widze sensu rozbierania czego kolwiek -
Dobrze też dorobić sobie drugi kluczyk i trzymać w domu w razie czego.
PS: zdziwiło mnie, że ktoś chciał brać swifta, myślałem że złodzieje nie interesują się takimi pojazdami -
moj cały czas stoi otwarty no prawie
-
jak spojrzysz do kogo to był post to bedziesz wiedział ze pisałem do sovika, a nie Ciebie
-
próbowałem już
kiedyś tym sposobem ale na drzwich pasażera. Identycznie się w Clio Ph1 zamyka bez
kluczykaAle tu trzeba trzymać klamkę uniesioną przy zamykaniu, a to już eliminuje sporo przypadkowych zatrzaśnięć.
W Hyundaiach starych normalnie jak wychodziłeś z auta, to wystarczyło tylko od środka przesunąć wichajster na drzwiach i zamknąć... Raz musiałem pod komisariatem policji w Pomiechówku antenką drzwi na listwę otwierać
-
moj cały czas stoi
otwarty no prawiepodaj jeszcze adres
-
wałbrzych