[Mk III 1.6] Trzęsie autem powyżej 120km/h
-
Jak masz krucho z kasą, to pożycz od kogoś jeszcze 150zł i zrób to porządnie, ten zestaw więcej jak 20-30tys km nie zrobi, o ile nie polecą wcześniej osłony gumowe sworzni, wtedy to się do 10tys można nie dokulać. Pomyśl, wymieniłeś tuleje wahacza za +- 30zł+robota mając świadomość, że i tak wahacz jest kiepski. Marnotrawstwo pieniędzy imo.
Jak chcesz dobre drążki, to mam oryginały w super stanie
-
a co byś polecił do kwoty 350 bez drążków
jakie końcówki bo whacze do wiem ze dokuji albo yamatodopiero później zobaczyłem te sworznie jak było po ptokach
dziś jeszcze na dodatek miałem przygodę z almą rozrusznik padł i musiałem po 22 jechać po żonę i mam go pcham go co za padaka
-
Ja mam Denckermanna (wahacz prawy przód + łącznik stabilizatora przód) i jakość tych części jest marna.
Gumka na sworzniu pękła błyskawicznie, a te gumki w łączniku po pół roku wyglądają gorzej niż w 19 letnim oryginale
-
aha no to muszę poszukać innych a jakie końcówki
i rozrusznik już wymieniony w almie
-
DENCKERMANNY tak jak koledzy piszą nie warte są nawet uwagi, a kupować po to aby tylko coś założyć, dodatkowo jeszcze dochodzą koszty ustawienia zbieżności, to wyrzucenie pieniędzy w błoto.
Ogólnie polecane są wahacze Yamato(uwaga na podróbki- jest ich nie mało),555 oraz Dokuji.
Końcówki warte uwagi i w mądrych pieniądzach, to moim zdaniem DELPHI, DOKUJI, YAMATO, FEBII BILSTEIN, 555
JC AUTO - miałem i nie polecam żadnych części tego producentaW swoim założyłem sobie wahacze DOKUJI, oraz końcówki YAMATO.
Na chwilę obecną za mało na nich zrobiłem(ok 8 tys/km) żeby móc je ocenić, ale myślę, że taki zestaw powinien się sprawdzić. Jak na razie jest malyna -
Chyba już wiem czemu trzepie budą ,
jak odkręciłem tylne koła ,okazało sie że jest w nich sporo błota w jednym miejscu ,zaraz jade na obwodnice rozbujać swifta ,
-
Tak, przypuszczenia sie potwierdziły, zalegające błoto pozostałe po niedzielnym wypadzie na rybki powodowało bicie koła , więc zanim zaczniemy wymieniać tarcze i przeguby ,zajrzyjmy do felg czy niema tam syfu ,
Pozdrawiam was w nowym roku -
W swoim założyłem
sobie wahacze DOKUJI, oraz końcówki YAMATO.ile cię to kosztowało
-
Jak chcesz dobre
drążki, to mam oryginały w super stanieile te drążki?
-
ile cię to
kosztowało320 zł dwa wahacze, oraz 80 zł końcówki + ustawienie zbieżności 70zł
-
to na taki zestaw to muszę trochę dozbierać do 600zl bo jeszcze drązki
chyba trzeba będzie robić na raty
-
ja już się kilka razy na tanich częściach sparzyłem i teraz wychodzę z założenia, że jak mam kupić jakąś tańszą część i się zastanawiać nad jej jakością, wytrzymałością, to lepiej dać sobie na wstrzymanie bo naprawdę szkoda tylko swojego czasu, pracy i mamony.
Jak musowo masz to do roboty na teraz, to może raty nie będą złym pomysłem, jak nie musisz na już, to poczekaj, aż sobie kasę dozbierasz, ale nie pakuj się w tanie i nie pewne części, bo to naprawdę tylko pozorna oszczędność.
-
na raty chodziło mi o to że po jednej 2 części a nie kredyt :):):):) ale to też rozwiązanie nie głupie szczególnie jak za darmo
-
Oryginalne wahacze yamato zrobiły u mnie już 43tys km na glebie -40mm i we wrześniu na przeglądzie diagnosta bił brawo jak podbijał Co do 555, to jest raczej problem z ich dostępnością (przynajmniej w typowych hurowniach, z internetówką nie wiem jak jest), natomiast JC to nie producent, tylko dystrybutor, tak jak np. Kager, działa to na podobnych zasadach jak produkty z Biedronki Czasem coś znośnego można trafić, ale to loteria.
Na raty nic w zawieszeniu robić nie można, gdyż remont zawiechy więczy ustawienie zbieżności, szkoda robić coś dwa razy.
-
na raty chodziło
mi o to że po jednej 2 części a nie kredyt :):):):) ale to też rozwiązanie nie
głupie szczególnie jak za darmoto ja źle Cię zrozumiałem , ale robić po jednej czy dwie rzeczy w zawieszeniu, to tak jak pisze macq mija się z celem, bo za każdym razem byś musiał zbieżność ustawiać
-
macie racje tez jakoś o tym nie pomyślałem wiec będzie tak ze będę kupował na raty :):) tzn kompletował zawieszenie i jak wszystko będę miał to wymienię
drążki już mam tzn będę miał od kolegi macq uwolnię go ze złomu walającego się po garażu -
znalazłem yamato wahacze i koncówki za 153zł wahacz i 32zl koncowka nie wiem czy to nie za tanio ta końcówka bo drążki już mam
oferowali jeszcze jakiś orginalne OYODO za 135zł warte?
-
dzis wymieniłem 2 wahacze i koncówki YAMATO oraz drązki sporo się namęczyłem ale 6 godzin zeszło na dworze i małe problemy oczywiście były jak to w starym samochodzie, tuleja oczywiście cienta a pozniej jeden sworzen jakby za duży bo śruba nie chciała wejść jakoś młotkiem wcisnąłem
teraz zbieżność. Ale zauważyłem że dalej mi stuka lewa strona po wymianie drążka może przekładnia i jesszcze jedno
pytanie jakie polecacie łaczniki stabilizatora :):) -
Ale zauważyłem że dalej mi stuka lewa strona
A przeguby wymieniałeś?
-
nie.
stuka na postoju jak krece szybko kierownicą na boki
nie podczas jazdy. jak podważę lekko drążek to tego nie ma. Tak tez było wcześniej i po wymianie dalej tak jest