Nowy nabytek - Suzi MK4 - kontrolki świateł
-
Witam,
Zakupiłem sobie Suzi MK4 1,0 z 2000r. Póki co autko stoi w warsztacie (hamulce z tyłu do zrobienia), ale mam pytanie odnośnie kontrolek. Rezerwa, to wiem że nie ma, przeżyję. Pytanie jest o światła. Nie widzę kontrolek świateł ani mijania, ani drogowych. To jest standard w tym modelu, czy powinna być chociaż niebieska kontrolka od drogowych? Ogólnie cała deska słabo świeci, więc może to kwestia wyciągnięcia licznika i wymiany żarówek. -
od długich świateł jest kontrolka na środku zegarów , niebieska
-
Czyli jednak żaróweczka, dzięki
-
Czyli jednak
żaróweczka, dziękiniekoneicznie, u mnie w liczniku od GLX wlasnie też nie było kontrolki od długich
-
niekoneicznie, u
mnie w liczniku od GLX wlasnie też nie było kontrolki od długichjesteś pewien???
-
jesteś pewien???
tak, w starym liczniku tak mialem, teraz mam od gti i działa
-
w każdym swifcie mk4 jest kontrolka od świateł długich, nie ma kontrolki od świateł mijania , ale jest od długich
-
Ogólnie cała deska słabo świeci, więc może to kwestia wyciągnięcia licznika i
wymiany żarówek.Też tak miałem, więc wymieniłem żarówki i podświetlenie zegarów jest nie do poznania.
-
nie ma kontrolki od świateł mijania , ale
jest od długichW sumie to po co komu kontrolka od mijania?!
-
Albo masz żaróweczkę do wymiany albo styki... wystarczy lekko przywalić w licznik ja przez 2 miesiące jeździłem bez podświetlenia benzyny i wskazówkę od prędkościomierza widziałem dopiero przy 80, przyszły jakieś wertepy i o działa.
-
czasami się przydaje, widzę niekiedy jak niektórym zdarza się jechać na światłach pozycyjnych, zapewne nieświadomie, a w sytuacji napotkania upierdliwego policjanta, wątpię czy się wówczas wytłumaczysz
-
czasami się
przydaje, widzę niekiedy jak niektórym zdarza się jechać na światłach pozycyjnych,
zapewne nieświadomie, a w sytuacji napotkania upierdliwego policjanta, wątpię czy
się wówczas wytłumaczyszMi się nigdy (nieświadomie!) nie zdarzyło. Zresztą jak włączam kierunki to czuję po położeniu przełącznika różnicę.
-
Mi się nigdy
(nieświadomie!) nie zdarzyło. Zresztą jak włączam kierunki to czuję po położeniu
przełącznika różnicę.A ja mam dzienne i się nie przejmuję kontrolkami. Ale nie powiem, przydałoby się. Pod tym względem nawet poczciwy Poldek był super