Stabilizator do Suzuki Swift 1.0
-
Z przodu masz otwory, w które wkręcasz mocowanie stabiilizatora, z tyłu trzeba dorabiać.
Ja u siebie mam na przodzie z gti, godzinę przeznaczyłem na montaż bez kanału
-
Przeróbki może wymagać również rura wydechowa od kolektora do katalizatora, w moich MK3 montowałem taką z MK4, która już podgięcie na stabilizator miała fabrycznie
-
Przeróbki może
wymagać również rura wydechowa od kolektora do katalizatora, w moich MK3 montowałem
taką z MK4, która już podgięcie na stabilizator miała fabrycznieDokładnie tak jest.
Ale z tyłu chyba gra nie warta świeczki.
-
Ale z tyłu chyba
gra nie warta świeczki.i znów się mylisz
-
wypowiem się:
obecnie jeżdżę dwoma pojazdami:
Manuel - hb 3d ze stabem z przodu z mk3
Szafirek - po zerwaniu dwóch śrub staba przedniego, mam tylko staba tylnego obecnie.Ewidentnie czuć że tył się nie wychyla w Szafirze, za to przód strasznie, stąd w zakrętach wielka podsterowność. Za to w Manuelu brak tego tylnego staba co by zrównoważyć budę
Różnica w każdym setupie jest gigantyczna
-
dlatego najlepiej mieć stab z przodu i z tyłu
-
dlatego najlepiej
mieć stab z przodu i z tyłuNo ja się nigdy nie przekonam, bo w sedanie z tyłu już staba nie było - zgniły mocowania i ktoś wymontował
-
Nie wiem, czy dawca będzie miejscowy, czy kupię w sieci, dlatego zdjęcie poglądowe bardzo by mi ułatwiło zadanie. Mam co prawda schemat z faq, ale to jednak nie to samo.
Druga sprawa, ta belka z przodu u mnie gnije i będe ją spawał. Jak stab będzie do niej przykręcony kilka mm niżej niż fabrycznie to chyba nie będzie miało negatywnego wpływu, tak? -
Druga sprawa, ta
belka z przodu u mnie gnije i będe ją spawał. Jak stab będzie do niej przykręcony
kilka mm niżej niż fabrycznie to chyba nie będzie miało negatywnego wpływu, tak?Jaka belka, jak chcesz to zamontować?
-
Nie wiem, czy dawca
będzie miejscowy, czy kupię w sieci, dlatego zdjęcie poglądowe bardzo by mi ułatwiło
zadanie. Mam co prawda schemat z faq, ale to jednak nie to samo.
Druga sprawa, ta
belka z przodu u mnie gnije i będe ją spawał. Jak stab będzie do niej przykręcony
kilka mm niżej niż fabrycznie to chyba nie będzie miało negatywnego wpływu, tak?Stab jest tam gdzie są wahacze i przykręcony jest do spodu auta pod ścianą grodziową
Belka pod chłodnicą nic do niego nie ma
-
Byłem przekonany, że stab jest przykręcany do belki pod chłodnicą, tak jak w tico
-
Nie wiem, czy dawca
będzie miejscowy, czy kupię w siecijak coś to mam komplet stabów na sprzedaż.
-
Byłem przekonany,
że stab jest przykręcany do belki pod chłodnicą, tak jak w ticoW Swifcie jest przykręcony właśnie jakby odwrotnie.
Tu masz link do zdjęcia, na którym kawałek widać - zorientujesz się jak stab idzie mniej więcej...