Długi postój bez akumulatora
-
witam serdecznie.
czy tylko ja tak mam ze jak auto postoi dłużej bez akumulatora, to uruchomienie auta
to przejście przez mękę. można kręcić 5 min i nic, az w pewnym momencie zaskoczy.to bardzo dziwne ... u mnie po prawie roku stania 1.3 8V zaskoczył za pierwszym razem ... tylko dolałem świeżego paliwa do baku
W GTi nie chciał palić za pierwszym, 2 lub 3 raz, chodził nierówno, winna była bena jak się okazało ( przypuszczalnie bo tylko jej dolałem, nic więcej niegrzebane ). -
tylko czy aku wyciągnięte na dłużej ? czy po prostu rozładowało się ze nie chciał odpalić i nastąpiła podmianka w krótkim czasie.
po tym jak się normalnie ustawi komp, odpala od strzała.
-
tylko czy aku
wyciągnięte na dłużej ? czy po prostu rozładowało się ze nie chciał odpalić i
nastąpiła podmianka w krótkim czasie.
po tym jak się
normalnie ustawi komp, odpala od strzała.Moje dwa gti mogą stać całą zimę z wyjętym aku i odpalają od strzała z tym ustawieniem kompa to dla mnie jakiś mit... Moja rada - wymień kopułkę ,palec rozdzielacza i kable WN jak masz inne niż oryginalne
-
to nie mit. bo mają tak oba auta. i na początku po resecie autem szarpie dopóki się mapa nie skalibruje
-
Ja jeszcze nigdy o czymś takim nie słyszałem... Odpalałem kilka, jak nie kilkanaście aut po paruletnim postoju - świeża benzyna, sprawny układ WN i wszystko odpalało od razu
-
Moje gtiki mialy roznie w zależności od komputera. Odpalaja bez problemu tylko prawidłowa praca i wolne obroty ustawiają się po ok 10km
-
U mnie paździoch również po 1,5 miesiąca stania bez aku wystrzelił na 1.5 tysiąca obrotów, poczekałem aż się nagrzeje i jest git.
Auta stoją w miejscu, gdzie dużo wilgoci występuje ? Może na następny raz jak zostawiasz auta zalej niewielką ilość tych pseudo starterów albo alkoholu, jak wrócisz to od strzała powinny działać, sugestia może i bez sensowna, ale nie mam innego mądrego pomysłu. -
tylko czy aku
wyciągnięte na dłużej ? czy po prostu rozładowało się ze nie chciał odpalić i
nastąpiła podmianka w krótkim czasie.rok z aku - no bez przesady None
Oba miały wyjęte aku. -
no to nie wiem, może to jest wina komputerów. oba u mnie są E4 dla G16 silników na monowtrysku.
-
no to nie wiem,
może to jest wina komputerów. oba u mnie są E4 dla G16 silników na monowtrysku.Może właśnie w 1.6 jest inaczej