[Mk IV 1.0] kilka kwestii i pytań
-
bo masz z mojego sedana !!
-
bo masz z mojego
sedana !!I nie zamieniłbym ich na te z GTi.
-
A kierę to chyba
znalazłeś najdroższą na allegro.
Pewnie że się da:50 zł
trójramienna120
zł czteroramienna99
zł czteroramienna70 zł
czteroramiennaDałeś wszystkie linki do czteroramiennych
-
Dałeś wszystkie
linki do czteroramiennychRzeczywiście. Zmylił mnie środek tej niby trójramiennej, bo takie właśnie są...
P.S. Poprawione.
-
Ad1. Fotele z GTI lub z sedana (polecam z sedana - może tak kozacko nie wyglądają jak te z GTI/GS, ale są wygodne i mają welurek). Ta mata co link dałeś, to połowa ceny foteli w ładnym stanie).
Ad2. Sprawdź sondę lambda i ustawienie TPS - czujnik położenia przepustnicy.
Ad3. Brzęczyk jest schowany na tyle konsoli (w okolicach zapalniczki)
Ad4. Polecam kierownicę z GS/GTI ostatnio ładna poszła na naszej Motogiełdzie za ok. 60 zł
Ad5. Ja swój drążek skróciłem i nie muszę się nachylać do włączania 3 i 5 biegu
-
Ten brzęczyk najprościej odłączyć od strony pasażera , musisz włożyć tam głowe i go zobaczyć , będzie pod radiem,rzeźbiłem w tamtej okolicy niedawno , żeby ukryć CB radio.Zanim ustawisz TPS sprawdź dokładnie czy działa jak należy ,ja swój ustawiałem kilkanaście razy z różnymi efektami , aż w końcu go rozkleiłem i okazało sie że jest przetarta jedna ścieżka oporowa, więc sprawdź i dopiero ustawiaj, kolega none7 pięknie opisał proces regulacji TPS.MIłej grzebaniny !
-
Ad1. Fotele z GTI
lub z sedana (polecam z sedana - może tak kozacko nie wyglądają jak te z GTI/GS, ale
są wygodne i mają welurek). Ta mata co link dałeś, to połowa ceny foteli w ładnym
stanie).
Ad2. Sprawdź sondę
lambda i ustawienie TPS - czujnik położenia przepustnicy.
Ad3. Brzęczyk jest
schowany na tyle konsoli (w okolicach zapalniczki)
Ad4. Polecam
kierownicę z GS/GTI ostatnio ładna poszła na naszej Motogiełdzie za ok. 60 zł
Ad5. Ja swój drążek
skróciłem i nie muszę się nachylać do włączania 3 i 5 bieguWięc tak:
1 i 5. Fotel i drążek - zakupiłem pokrowiec, ale niewiele dał, więc go zwracam i pytanko do Was: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=fotel+swift+sedan czy te fotele będą pasowały ? Z drążkiem narazie nic nie robię, bo może jak wymienię fotel to coś się zmieni...
2.Spalanie - źle obliczyłem - założyłem, że tak jak w mojej byłej corsie bak paliwa mieści 45 l paliwa (-głupek-) a jest inaczej: waha na full, 200 km i znowu full - wynik to 5,2 l / 100 km
3.Piszczałka odłączona!
4.Kierownica - znalazłem na szrocie, jak wpasuje to zostanie.
-
Więc tak:
1 i 5. Fotel i
drążek - zakupiłem pokrowiec, ale niewiele dał, więc go zwracam i pytanko do
Was: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=fotel+swift+sedan czy te fotele
będą pasowały ? Z drążkiem narazie nic nie robię, bo może jak wymienię fotel to coś
się zmieni...będą, ale od gti dużo ładniejsze, od razu każdy odradzał pokrowce
-
pozostaje pytanie czy masz 3 czy 5 drzwi bo te z sedana raczej nie składane do przodu
aha siedziałem na szrocie w takim sedanie z welurowymi fotelami - bardzo wygodnie i dobrze wyglądają
-
pozostaje pytanie
czy masz 3 czy 5 drzwi bo te z sedana raczej nie składane do przodu
aha siedziałem na
szrocie w takim sedanie z welurowymi fotelami - bardzo wygodnie i dobrze wyglądająNo ten welurek fajnie wygląda, w sumie to bym chyba wolał takie welurowe niż te z GTi
-
rav - mi chodzi o wygodniejsze siedzisko, jak bedzie brzydko to sobie obszyje kawalkiem materialu:)
bendzji - mam 5 drzwi hatchback, rozumiem ze te fotele maja regulowane oparcie, ale nie skladaja sie calkiem do przodu, czy to masz na mysli? boje sie jeszcze jednego - te fotele sa chyba wieksze od oryginalnych - nie za bardzo zmniejszy mi sie przesrzeń w srodku? zona siedzi z tylu z dzieckiem, jesli wymienie tylko przod nie bedzie narzekala?:) bo jakbym zamontowal z tej aukcji http://allegro.pl/suzuki-swift-mk3-fotel-sedan-fotele-przod-fotel-i3283005763.html przod i tyl to chyba juz niewiele zostanie wolnego miejsca?
-
Pomierz swoje fotele i poproś użytkownika Adamo81 żeby zmierzył swoje i będziesz miał odpowiedź czy się zmieszczą i czy nie będą zajmować większej ilości miejsca niż dotychczasowe.
-
skoro bpx moje sedanowe wsadził do siebie to nie ma z tym problemu. są delikatnie szersze, ale nie głębsze
-
rav - mi
chodzi o wygodniejsze siedzisko, jak bedzie brzydko to sobie obszyje kawalkiem
materialu:)
bendzji -
mam 5 drzwi hatchback, rozumiem ze te fotele maja regulowane oparcie, ale nie
skladaja sie calkiem do przodu, czy to masz na mysli? boje sie jeszcze jednego - te
fotele sa chyba wieksze od oryginalnych - nie za bardzo zmniejszy mi sie przesrzeń w
srodku? zona siedzi z tylu z dzieckiem, jesli wymienie tylko przod nie bedzie
narzekala?:)Ja mam takie właśnie welurowe jak z tej aukcji klik i polecam - wygodne i fajny materiał - spokojnie możesz je montować do 5D, ciaśniej się nie zrobi - one mają szersze oparcia tylko - wygodniejsze dla pleców i nawet nieźle trzymają na zakręcie.
Siedziałem ostatnio w Swifcie z fotelami z GTI i moje chyba wygodniejsze i niżej się siedzi.
Poszukaj jakichś sedanowych welurków w dobrej cenie
-
Pomierz swoje
fotele i poproś użytkownika Adamo81 żeby zmierzył swoje i będziesz miał odpowiedź
czy się zmieszczą i czy nie będą zajmować większej ilości miejsca niż dotychczasowe.Jak pisałem wyżej mają szersze oparcie i wyglądają przez to masywniej.
Od biedy nawet do 3d można zamontować, bo po pociągnięciu za dźwignię oparcia składają się do przodu o spory kąt - zresztą BPX ma w swoim 3D fotele z sedana i jakoś pasażerowie do tyłu mu wchodzą
-
Więc tak:
1 i 5. Fotel i
drążek - zakupiłem pokrowiec, ale niewiele dał, więc go zwracam i pytanko do
Was: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=fotel+swift+sedan czy te fotele
będą pasowały ? Z drążkiem narazie nic nie robię, bo może jak wymienię fotel to coś
się zmieni...
2.Spalanie -
źle obliczyłem - założyłem, że tak jak w mojej byłej corsie bak paliwa mieści 45 l
paliwa (-głupek-) a jest inaczej: waha na full, 200 km i znowu full - wynik to 5,2 l
/ 100 km
3.Piszczałka
odłączona!
4.Kierownica- znalazłem na szrocie, jak wpasuje to zostanie.
Te 5,2 l / 100km to w trasie czy po mieście? Jeśli miasto lub mieszany teren, to gratuluję i zazdroszczę trochę:)
-
Nie siedziałem w sedanowych fotelach, ale w moich w gti'ku w dłuższą trase np. jak cisnełem do Warszawy z Wałbrzycha 450km to dupsko mnie niemiłosiernie bolało, nie wiem czy to problem z ubitą już gąbką czy poprostu one tak mają w sobie
-
Ładować fotele z Baleno GS Szyny te same, trzeba zmienić jedynie zapięcie pasa.
-
Od biedy nawet do
3d można zamontować, bo po pociągnięciu za dźwignię oparcia składają się do przodu o
spory kąt - zresztą BPX ma w swoim 3D fotele z sedana i jakoś pasażerowie do tyłu mu
wchodząDokładnie!
A moim zdaniem sedanowe są lepsze od tych z GTi bo duuużo tańsze. -
To zależy, gość na innym forum dorwał te GTI'owskie za 60zł na szrocie.