Wyciek płynu chłodniczego [Swift GTi]
-
Witam. Mam dziwny wyciek płynu chłodniczego. Zalewam auto nowym płynem chłodniczym, oczywiście przez zawór na chłodnicy, lecz płyn zaczyna mi wyciekać(po nalaniu jakiś 2l. płynu) tym dziwnym otworem przy termostacie. Dlaczego tak się dzieje? Do czego ten otwór? Mam go zatkac? W drugim silniku jaki też jest taki otwór ale nie jest w zaden sposób zatkany.
-
Witaj
Ściągnij Kable zaplonwe i obejzyj glowice prawdopodobnie niestety peknieta mialem dokladnie to samo
pozdrawiam -
Wyciągnąłem kable WN i okazało sie że w świecach stoi płyn chłodniczy. Zauważyłem również inną rzecz że brak jest trzech korków w głowicy widocznych na zdjęciach (zdjęcia innej głowicy kompletnej). Spróbowałem jeszcze raz zalać płynu lecz mniejsza ilość i widać przez te dziury od korków że pojawia się płyn w głowicy. Ale może przez to że nie ma ich tam po dolaniu wiekszej ilości płynu zaczyna wylewać się właśnie do świec i poprzez wspomnianą dziure nad termostatem ?
-
No to proszę Pana zamarzła woda w układzie i powywalało zaślepki. A co w środku? Nie dowiesz się póki nie rozbierzesz, a rozebrać musisz.
-
Mam dokładnie to samo. Grzebanie zacznę jak będzie trochę cieplej
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1060058