swift mk4 '99 1.0, 4 drzwiowy poj. zbiornika paliwa
-
To już Pegotem nie
jeździsz? Czyżby się popsuł?nie jesteś na bieżąco, za tydzień bede miał vectre 04 rok
-
benzynę olejem
nadrabia zeby było co konsumować i jechać dalej...już przestałem patrzeć na miernik poziomu oleju, po prostu dolewam litra najtanszego za 13zł co tydzień, żeby dożył wymiany tylko... Silnik ma kompresje, mało pali, ma moc, ale bierze ogromne ilości oleju, także niestety na złom z nim : |
-
Silnik ma kompresje, mało pali, ma moc, ale
bierze ogromne ilości oleju, także niestety na złom z nim : |No i skończy się zasięg 600 km w mieście i 1000 km w trasie na pełnym baku...
Teraz będzie 600 km w trasie i 400 km w mieście. -
Cytat:
Ale 1.6 miota swiftem jak szatan szczerbaty
-
No i skończy się
zasięg 600 km w mieście i 1000 km w trasie na pełnym baku...
Teraz będzie 600 km
w trasie i 400 km w mieście.600km w miescie na 40l? 650 mówiłem!
Zaraz sie przejade na stacje i wrócę z wynikiem z tej nocy, bo zrobiłem ponad 400km... -
nie jesteś na
bieżąco, za tydzień bede miał vectre 04 rokA za dwa tygodnie będzie Xsara Picasso pewnie
-
600km w miescie na
40l? 650 mówiłem!Szczegółów się czepiasz...
Mówiłem, że będziesz robił 400 km w mieście z silnikiem GTi pod maską. -
A za dwa tygodnie
będzie Xsara Picasso pewnieNie, to jest już pewne
-
Szczegółów się
czepiasz...
Mówiłem, że
będziesz robił 400 km w mieście z silnikiem GTi pod maską.jak bede mial GTi - choć możliwe że nie bede miał, bo plastek ma jakiś problem techniczny z elektryką - to nie będe patrzył czy pali 32zł czy 42zł na 100km
Aktualny wynik to: 612km i tankowanie 37,6l (mogłem wyjeździć tą resztę, ale wole mieć paliwo, tym bardziej, że codziennie już nie chce palić...
No także średnie spalanie 6,14l - miasto, w pracy, dynamiczna jazda, wiele postojów na włączonym silniku. Przy obecnych cenach paliw - ok 5,50zł: 100km - 34zł
edit:
aha i odradzam wszystkim stacje paliw BLISKA, niby to samo paliwo co orlen, a spalanie wychodzi o pół litra większe niż po tankowaniu na STATOIL -
Nie wiesz, że nie powinno się jeździć na paliwie w baku "do końca", nie jest to zbyt zdrowe dla silnika
-
Nie wiesz, że nie
powinno się jeździć na paliwie w baku "do końca", nie jest to zbyt zdrowe dla
silnikaMyślisz, że istnieje coś co jest jeszcze w stanie zaszkodzić silnikowi, który bierze litr oleju na tydzień?
-
Myślisz, że
istnieje coś co jest jeszcze w stanie zaszkodzić silnikowi, który bierze litr oleju
na tydzień?No, bardziej sie boje o pompę
-
GTi po 20 lat mają i jakoś pompy im nie padają
Co do elektryki, do zrobienia, tylko trochę czasu potrzeba aby połączyć elektrykę mk4/5 z mk3
PS:
Następny który opitoli mnie na światłach... ;( (sooo saad)
A co do tego co może zaszkodzić takiego silnikowi to odpowiadam:
woda zamiast oleju, na pewno zaszkodzi (wersja extreme) -
Zima odpuszcza , a spalanie w swifcie rośnie , w sobote zalałem za 100zł , zrobiłem już 120 km, a wskazówka już sie chybie przy E ;( Zdjęcie położenia wskazówki paliwa
-
ja na tym jeszcze 150-180km da rade zrobić
-
Panie toc Ty tam jeszcze za 15 litrów masz
-
do kreski to ze 4 literki może.
-
Ja przy takim stanie wskazówki to mam jeszcze 14-15 litrów ale to już pewnie w każdym Swifcie jest inaczej.
-
Ja przy takim
stanie wskazówki to mam jeszcze 14-15 litrów ale to już pewnie w każdym Swifcie jest
inaczej.Dokładnie tak jest
180km~ spokojnie, później może urywac gaz, wtedy jest na dnie, czyli jakieś 2 litry
-
Przy takim stanie to ja ok 12 litrów mam w GTY