Przegrzany silnik
-
to jak ktoś coś takiego w ogłoszeniu pisze to pewno poważnie przegrzany bo jak by nic nie było to nawet by nie wspomniał
siostra w jednym autku przegrzała silnik przez zablokowany termostat - po wymianie termostatu na dobry niby było wszystko okej ale po 1000 km zaczęło się pukanie w silniku i żłopanie oleju - pomiar kompresji wyjazywał problkmeu za 3 i 4 culindrze , po rozebraniu silnika , tłoki zmieniły kształt i obcierały o tuleje w bloku , szlak trafił 2 z 4 cylindrów
-
Mi się nic nie
stało, po prostu ogłoszenie dobrego swifta jest ale jedyny opis jaki jest, to to, że
ma przegrzany silnik więc nic więcej nie wiem, ciekawy po prostu byłem czy z góry
jakąś opcję trzeba zakładaćDaj sobie spokój... Jak wyżej pisał kolega, jeśli ktoś to podał w ogłoszeniu to pewnie silnik zatarty, ewentualnie uszczelka głowicy padnięta
-
lepiej powiedz jaki rocznik i jaki silnik i skąd bo moj litrowy silnik mk5 nadal czeka w garażu na nabywcę jakiegoś za niewielkie pieniadze tylko odbior osobisty i to jest problemem dla ludzi
-
szczecin, rok 98, silnik 1,3 50k, silnik drogi nie jest a wymiana tez kosmosem byc nie moze z kims obeznanym..
-
Jaka cena za niego?
-
2 do negocjacji sobie życzy, 5d przebieg 172 tys
Edit: Takie info od właścicielki- Podcza jazdy spadł przewód chłodzący silnik, zapaliła się czerwona lampka "check engine" , lecz auto nie zostało zatrzymane, w skutek czego został przegrzany silnik i jest on do naprawy. -
2 do negocjacji
sobie życzy, 5d przebieg 172 tys
Edit: Takie info od
właścicielki- Podcza jazdy spadł przewód chłodzący silnik, zapaliła się czerwona
lampka "check engine" , lecz auto nie zostało zatrzymane, w skutek czego został
przegrzany silnik i jest on do naprawy.To nie zauważyła ogromnych kłębów pary spod maski? Kiedyś mi pękł mały wężyk z płynem chłodzącym i nagle za samochodem zacząłem zostawiać chmurę pary wodnej nibym Bond uciekający przed złoczyńcami
-
To nie zauważyła ogromnych kłębów pary spod maski?
To kobieta była, cudów nie wymagaj
Znam z autopsji przypadki nieazauważenia np urwania się koła z piastą. Nic mnie już nie zdziwi... -
To nie zauważyła
ogromnych kłębów pary spod maski? Kiedyś mi pękł mały wężyk z płynem chłodzącym i
nagle za samochodem zacząłem zostawiać chmurę pary wodnej nibym Bond uciekający
przed złoczyńcamiNo niestety, niektóre panie nie ogarniają tematu
Wiem, że było, ale to idealny przykład
-
2 do negocjacji
sobie życzy, 5d przebieg 172 tys
Edit: Takie info od
właścicielki- Podcza jazdy spadł przewód chłodzący silnik, zapaliła się czerwona
lampka "check engine" , lecz auto nie zostało zatrzymane, w skutek czego został
przegrzany silnik i jest on do naprawy.Przygotuj się, że silnik do wymiany...
I cena wtedy nie jest aż tak atrakcyjna
Jakby to była litrówka, to kupiłbyś silnik od None7 i po kłopocie
-
Cena kosmos jak za autko z padniętym silnikiem no bo tak jest hehe
-
Przygotuj się, że
silnik do wymiany...
I cena wtedy nie
jest aż tak atrakcyjna
Jakby to była
litrówka, to kupiłbyś silnik od None7 i po kłopocieDlatego byłem ciekaw jak sytuacja wygląda, a do tego dochodzi fakt, że nie wiadomo co z inny podzespołami
-
Dlatego byłem
ciekaw jak sytuacja wygląda, a do tego dochodzi fakt, że nie wiadomo co z inny
podzespołamiRav kupił auto od baby i co?
Silnika szuka, skrzynia padła...
Kobita jeździ aż coś odpadnie albo się ukręci
-
Raz w życiu kupiłem auto po kobiecie, nigdy więcej tego błędu nie popełnię
-
Raz w życiu kupiłem
auto po kobiecie, nigdy więcej tego błędu nie popełnięA co się działo?
-
W silniku 1,5l oleju, synchronizator jedynki praktycznie nie istniał, wchodziła tylko na postoju Ale cena baaaaaaardzo okazyjna, więc kupiłem
-
W silniku 1,5l
oleju, synchronizator jedynki praktycznie nie istniał, wchodziła tylko na postoju
Ale cena baaaaaaardzo okazyjna, więc kupiłemA jakie to było auto?
Sprzęgło jeszcze żyło?
-
Pug 106 1,0, sprzęgło o dziwo jeszcze działało
-
W silniku 1,5l
oleju, synchronizator jedynki praktycznie nie istniał, wchodziła tylko na postoju
Ale cena baaaaaaardzo okazyjna, więc kupiłemMatka mojego kolegi potrafiła zmieniać biegi bez sprzęgła (nie mówię tutaj o zmianie z dawkowaniem gazu w taki sposób żeby nic nie chrupneło) i nie widziała w tym najmniejszego problemu
-
rozumiem jeszcze zbic czasem bieg, ale nie wrzucac