Poszukiwanie silnika plug&play
-
raczej 13 ...
Znalezienie w Europie a zwłaszcza w Polsce silnika G13B robionego po 96 chyba graniczy z cudem
-
Właśnie nie lepiej,
bo ciężej znaleźć w dobrym stanie... No i z Mk V to prawie nowy silnik będziesz
miał, a z GTi będzie miał min. 16 lat!Toć nie chodzi o wiek, a łatwiej jest znaleźć gti, chce żeby było dobrze i nie za drogo bo 2 tys na gti wydać ze wszystkim a jeszcze skrzynia to bez sensu, w tysiącu sie wyrobiekjeśli kupię ten sam
-
doucz się trochę,
bo masz braki w wiedzy, a potem sobie wrzucaj takie teksty "synu"No to znajdź taki na terenie Polski...
-
Hm, nie wiem po co twój post w sprawie mojej rozpiski co potrzebne a co nie, skoro napisałem że może, lecz nie musi, wzorować się na niej, bo większość rzeczy wychodzi podczas przekładania, z tym tylnym stabem rzeczywiście, zaszalałem, sam go nie mam
Co do tego rocznika silnika g13b....
Ja mam wsadzony silnik z z rocznika 92, jeździ, psiurga, parę osób się przejechało i raczej mu nic nie braknie.
Najlepiej jak dawca jest kompletny,masz możliwość sprawdzenia, pomiarów, masz cały samochód i przekładasz, wtedy nic nie zabraknie a potem resztę albo na złom albo robisz sobie takiego pierdka do zabawy -
No to znajdź taki
na terenie Polski...ciocia z Australii gifta zrobi
Hm, nie wiem po co
twój post w sprawie mojej rozpiski co potrzebne a co nie,skorygowanie do 5D + najniższa linia oporu co jest niekonieczne ot co
Najlepiej jak dawca
jest kompletny,masz możliwość sprawdzenia, pomiarów, masz cały samochód i
przekładasz, wtedy nic nie zabraknie a potem resztę albo na złom albo robisz sobie
takiego pierdka do zabawyteż nie wiesz dokładnie co wyjdzie w praniu, nie mniej jednak mniej więcej wiesz czy trzymało się auto kupy
-
Toć nie chodzi o
wiek, a łatwiej jest znaleźć gti, chce żeby było dobrze i nie za drogo bo 2 tys na
gti wydać ze wszystkim a jeszcze skrzynia to bez sensu, w tysiącu sie wyrobiekjeśli
kupię ten samSkrzynia będzie z GTI przecie
-
A to nie lepiej
szukać silnika 1.3 z Mk V co miał 85 KM?! Na cholerę Ci to samo co masz skoro
chcesz robić przekładkę...Takiego też bym szukał
Tylko pewnie komputer potrzebny inny i heja
-
Komputer wiązka itd.. 16v SOHC to wielopunkt, nie spasuje wiązka od 8v
-
Komputer wiązka
itd.. 16v SOHC to wielopunkt, nie spasuje wiązka od 8vEee, to nie chciałoby mi się z tym paprać - trzeba by zrzucać całą deskę rozdzielczą
-
Eee, to nie
chciałoby mi się z tym paprać - trzeba by zrzucać całą deskę rozdzielcząNa który silnik by nie zmieniał to i tak będzie musiał to zrobić.
Chyba, że zostanie przy 1.3 8V... -
zrzucenie deski to jest godzina maksymalnie roboty zeby to zrobić delikatnie i powoli. jeżeli to jest jedyną przeszkodą to jest to zadna przeszkoda
-
Eee, to nie
chciałoby mi się z tym paprać - trzeba by zrzucać całą deskę rozdzielcząMyślę, że przy takiej operacji jak swap silnika demontaż deski to jest naprawdę pikuś
-
http://moto.allegro.pl/suzuki-swift-1-3-gti-16v-i2840077194.html
1500zł ze skrzynią, co myślicie?
Handlarz powiedział, że z rozbitka z Holandii, daje gwarancje rozruchową i szczerze mówi, że głowy nie da, bo po prostu nie wie jaki jest stan.
Plastek mi doradza żeby czekać na okazje, nie kupować od handlarza, mi się wydaje, że nie ma co czekać, bo można rok i dłużej, czasem trzeba zaryzykować, czyli jestem kąpany w gorącej wodzie ;d
Co sądzicie o cenie i czy warto kupować?
edit: 1500 za to co na zdjeciu + skrzynia
-
dobrze Ci radzi, właściwie to jedyne sensowne rozwiązanie.
-
dobrze Ci radzi,
właściwie to jedyne sensowne rozwiązanie.aż tak mała szansa, że będzie w dobrym stanie? bo cena chyba niczego sobie
-
Co się będziesz w zimę z tym bawił poczekaj do wiosny to ja będę miał sprawdzony silnik do sprzedania
-
Taa i co z tego że 1500, jak nie masz kompa, osprzętu wiązki?
Nie brać, czekać grzecznie. -
Co się będziesz w
zimę z tym bawił poczekaj do wiosny to ja będę miał sprawdzony silnik do sprzedaniabędziesz mial, a skąd i dlaczego? ; d
-
będziesz mial, a
skąd i dlaczego? ; dNie pytaj skąd i dlaczego tylko za ile...
-
Nie pytaj skąd i
dlaczego tylko za ile...akurat to mnie najmniej interesuje, bo czy 100 mniej czy 100 wiecej zaplace to niewazne, wazne zeby nie wyjmować go po miesiacu
następny:
"witam silnik jaki tam siedzi to oryginalne gti troszeczke wzmocnione- zamontowane ma regulowane koła rozrządu i wystrojone jest na około 115 koni, wkręca się na obroty porównywalnie do motoru dzięki regulowanym kołom rozrządu, ale nie jest na tyle wysilony żeby było to szkodliwe, skrzynia jest krótsza od seryjnej wzmocniona więc nie ma szans żeby ją uszkodzić wszystkie synchronizatory całe nic nie zgrzyta, i posiada bieg wsteczny ...chciałem wcześniej sobie zostawić ten silnik ale okazało się że nie zbuduje teraz mojego drugiego auta więc zdecydowałem sie sprzedac wyceniam komplet na kwote 2000zł pozdrawiam"
link