Stukanie w okolicach przednich kół podczas skręcania
-
A więc zaczęło się zaraz po tym jak naprawili mi zawieszenie, nie zawsze ale w 80% przypadkach kiedy skręcam (90stopni) słyszę że coś o coś stuka chyba z prawej strony, dźwięk jest konkretny jakby nawet o blache nadwozia, co to może być? amortyzatory? bo to raczej nie kolo o cos wali.
-
przegub lewy zewnetrzny
-
przegub lewy
zewnetrznyna pewno?
jaki jest koszt zrobienia tego?znowu bede musial zbieznosc robic?! ;(
-
koszt przegubu to za jakiś dobry około 100zł, za robociznę nie mam pojęcia.
Nie trzeba zbieżności robić. -
koszt przegubu to
za jakiś dobry około 100zł, za robociznę nie mam pojęcia.
Nie trzeba
zbieżności robić.a żeby wymienić przeguby to daleko trzeba grzebać?
chce się zorientować w cenie czy robić od razu czy jeszcze poczekać chwile z tym i jako bez zbieznosci? : P -
a żeby wymienić
przeguby to daleko trzeba grzebać?Pewnie robocizna ze 200 zł wyjdzie...
Mi też przeguby stukają tylko, że i prawy i lewy, więc i tak masz lepiej...
-
Panowie! Walą mi już dwie strony!
(zawsze przy podjeżdzaniu pod górkę, zwlaszcza najezdzaniu bokiem i zwykle przy skrecaniu)Które kupić, podobno są dwa mocowania rozne ; (
-
Maglownica może się kończyć, regeneracja zalecana w tym przypadku, bądź nowa.
-
Przyczyną okazały się luzy na wahaczach, a konkretnie - powypadały sworznie z wahacza i trzeba je pospawać, w poniedziałek będzie to zrobione
Fuszerka pierwszego lepszego mechanika, odradzam legionowo tatrzańska 8
-
że, co ?
-
że, co ?
koleś wstawił zły rozmiar x (
-
nie ma złych rozmiarów.. One tak mają i nie opłaca się sworzni wymieniać bo u mnie w Uno problem był pdoobny. Trzeba było go ładnie od dołu obspawać i jakoś siedzi
ja i tak wole cały wahacz wymienić
-
nie ma złych
rozmiarów.. One tak mają i nie opłaca się sworzni wymieniać bo u mnie w Uno problem
był pdoobny. Trzeba było go ładnie od dołu obspawać i jakoś siedzi
ja i tak wole cały
wahacz wymienićmi powiedział, że były wsadzone za duże, a poprzedni powiedzial, ze wczesniej byly za małe, a co do wahacza to mowili ze nie ma sensu, bo dobry stan
-
mi powiedział, że
były wsadzone za duże, a poprzedni powiedzial, ze wczesniej byly za małe, a co do
wahacza to mowili ze nie ma sensu, bo dobry stanJa pierdykam - pojechałeś do kowala czy do mechanika???
Całe wahacze najlepiej zmienić i basta - mogłeś się zabić po "naprawie" u tego "fachowca"
Pojedź do niego i daj mu w pysk
-
Ja pierdykam -
pojechałeś do kowala czy do mechanika???
Całe wahacze
najlepiej zmienić i basta - mogłeś się zabić po "naprawie" u tego "fachowca"Pojedź do niego i
daj mu w pyskKolega rav to w ogóle ma farta do jakichś majstrów... Jeden mu mówi, że jak mu auto bierze 0,5 oleju na 1000 km to dobrze, drugi żeby nie wymieniać całych wahaczy tylko się pierdzielić z duperelkami...
-
Kolega rav to w
ogóle ma farta do jakichś majstrów... Jeden mu mówi, że jak mu auto bierze 0,5
oleju na 1000 km to dobrze, drugi żeby nie wymieniać całych wahaczy tylko się
pierdzielić z duperelkami...sworzeń 42zł wahacz 200-240zł + mniej roboty, co wybierzesz!
-
sworzeń 42zł wahacz
200-240zł + mniej roboty, co wybierzesz!W swifcie sworznie w wahaczach są niewymienne, co wybierzesz rzeźbe ryzykując swoje bezpieczeństwo czy nowy wahacz? Samochód to wieczna skarbonka nie ma co oszczędzać, szczególnie na takich rzeczach jak hamulce czy zawieszenie bo od tego zależy Twoje bezpieczeństwo, już nawet kij z Tobą, ale pomyśl o innych niewinnych użytkownikach drogi.
-
powinieneś napisać "W swifcie sworznie w oryginalnych wahaczach są niewymienne". w zamiennikach sworznie przednich wahaczy są wymienne.
-
nie we wszystkich
ale rzeźba w postaci spawania sworzni do starych wahaczy to debilizm do kwadratu, jeśli najtańszy zamiennik kosztuje niecałe 100zł a lepszej jakości 150. -
sworzeń 42zł wahacz
200-240zł + mniej roboty, co wybierzesz!Weź przestań - wahacz Denckermann kupiłem z wysyłką za 90 zł
Lepsze to niż reanimowanie starego nawet oryginalnego i przynajmniej tuleje nowe...
Za spawanie sworzni też przecież "mechanik" wziął pieniądze większe, bo wahacz trzeba zdjąć, wyciąć stary sworzeń, wspawać nowy i zmontować + zbieżność...
Przy wymianie całego wahacza zdejmuje się cały, montuje się cały, zbieżność i ogień