Demontaż radia
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno swifta 1.0 97r, jest to mój pierwszy samochód i jestem zielony w temacie. Szukam pomocy w wyciągnięciu radia, poniżej przedstawiam zdjęcia:
kiedy w szparę w prawym górnym rogu wsadzam scyzoryk prawa strona jakby się odblokowuje (radio wysuwa się na jakieś 2cm), jednak lewa strona siedzi na miejscu i nie mogę wyjąć radia (z lewej strony nie ma szpary):
-
Ja jak wyciągałem swoje stare radio po włamie to właśnie je lekko wyciągnąłem, a potem popchnąłem od tyłu i wyszło...
-
Taki nóż miał McGyver
Jak nie chce wyjść do pewnie siedzi w kieszeni -
Takiej jak na zdjęciu a do wyjęcia radia potrzeba wtedy odpowiedniego kompletu kluczy.
Spróbuj ściągnąć czarną ramkę z radia (o ile w tym modelu się da) i powinieneś zobaczyć jak jest mocowane to radio.
Chyba, że poprzedni właściciel zastosował jakiś wynalazek i trzeba podejść do sprawy inaczej.
BTW: szkoda tapicerki na gmeranie takim nożem. -
musisz włożyć po obu stronach (lewej i prawej) cieńkie blaszki na środku wysokości (mogą być takie scyzoryki :)). Wkładasz je aż odskoczy radio. Takie klucze do wyciągania można kupić w elektronicznym sklepie za 5 zł uniwersalne tylko nie każdy sklep to sprzedaje. Jak Ci nie zalezy na radiu, to złam to rake plastikowa czarną z przodu, bierzesz śrubokręt płaski i wciskasz na hama po bokach, wyginasz obudowe radia i wyciagasz.
Pozdrawiam