Suzuki swift 1.0 1990r klepiące zawory z rana
-
zmień olej. uważam że minerał nie jest zły do starego autka. ja mam silnik 1.6 z 94 roku 147 tyś. i olej 15W40 Elf Start. nie mam zadnych problemów z takim. ale to nie temat o olejach. tylko o doradzaniu. wybierz MNIEJSZE ZŁO
DO BPX:
kto słyszał o kartkach kiedy rozrząd i olej i jaki olej. wielu ludzi wymienia olej samemu -
DO BPX:
kto słyszał o
kartkach kiedy rozrząd i olej i jaki olej. wielu ludzi wymienia olej samemuO kartkach z rozrządem to też nie słyszałem...
A kartki z firmą, lepkością i datą następnej wymiany oleju to norma we wszystkich zakładach się tym zajmujących... -
moj prywatny takiej kartki nie robi musze siebie za to ukarać
-
moj prywatny takiej
kartki nie robi musze siebie za to ukaraćNo widzisz... Co kraj to obyczaj...
-
jak chcesz to Ci wymienie olej jak sie zobaczymy nastepnym razem zrobie ci karteczke
PS: moje zdanie co do oleju... minerał zalej skoro nie znasz stanu silnika oraz czy mocno jest zasyfiony.
-
Dobra panowie kupuje CASTROL MAGNATEC 15W40, myślę że będzie dobry.
-
Dobra panowie
kupuje CASTROL MAGNATEC 15W40, myślę że będzie dobry.No i git! Ja też latam na Castrol'u(co prawda 5W40) i nie narzekam...
-
A co do tytułu to
ok. na innym forum były takie zasady z stąd te przyzwyczajenieBardzo dobre przyzwyczajenie
A kolegi nie słuchaj, bo za krótko na forum jest
-
kolego... co do tych zaworów. to nie same zawory pukają tylko hydropopychacze (tzw. szklanki). najlepiej najpierw wymienić olej. potem sie okaże czy dalej pukaja. jeżeli stuka tylko przez chwile na zimnym to nie ma sie co martwić, napełni się olejem i już cichnie
-
no właśnie że trochę za długo to trwa zanim sie napełnia bo silnik musi trochę pochodzic żeby ucichły zobaczymy jak zmienie olej i filtr.
-
O kartkach z
rozrządem to też nie słyszałem...
A kartki z firmą,
lepkością i datą następnej wymiany oleju to norma we wszystkich zakładach się tym
zajmujących...Za krótko na forum jesteś, żeby ci tłumaczyć , ale dodam, że Contitech daje naklejki do swoich pasków rozrządu do wpisania przebiegu i daty i przyklejenia pod maską.
-
czesto jak w zakładach wymieniaja rozrzad to na obudowie korektorem piszą przy jakim przebiegu. tyle ze w swifcie to nie przejdzie 5 cyfrowy blat.
-
Za krótko na forum
jesteś, żeby ci tłumaczyć , ale dodam, że Contitech daje naklejki do
swoich pasków rozrządu do wpisania przebiegu i daty i przyklejenia pod maską.Ok za krótko na forum...
-
koledzy a olej elf sport 15w40 jakie o nim macie zdanie.
-
polecano. ja zacząłem od ELF START, bo akurat sport znaleźc nie moglem, a cenowo oba przyzwoicie stoja
-
No i git!
Ja też latam na Castrol'u(co prawda 5W40) i nie narzekam...Ja w oplu odczuwam skutki zalewania go castrolem i nigdy więcej być może się teraz poprawiły jego oleje,ale ja omijam tą firmę szerokim łukiem...
-
Ja w oplu odczuwam
skutki zalewania go castrolem i nigdy więcejCo masz na myśli poprzez odczuwanie skutków???
-
Co masz na myśli
poprzez odczuwanie skutków???Stukające hydro auto od nowości było zalewane castrolem.. Nie wiem czy słyszałeś o aferach, że castrol kręcił swoje oleje z innych przepracowanych olejków itd... Oczywiście mowa wtedy była o olejach by nasza rodzima produkcja....
-
Stukające hydro
auto od nowości było zalewane castrolem.. Nie wiem czy słyszałeś o aferach, że
castrol kręcił swoje oleje z innych przepracowanych olejków itd... Oczywiście mowa
wtedy była o olejach by nasza rodzima produkcja...Nie słyszałem o tych przekrętach... Ale to może lepiej...
-
No właśnie też się nad nim zastanawiam, jutro kupie i jak zdąze wymienic poinformuje o efektach.