Szpilki głowicy
-
Witam
Robie w swiftowi kompletny remont i chciałym mu założyć nowe śruby do głowicy tylko że na serwisie to dość kosztowna spawa. Licze na to że można by dobać szpilki o podobnych parametrach z innego silnika. Bardzo załuje że nie kupiłem na allegro kutych szpilek arp za 400zł. -
podobno szpilki pasuja z silnika BMW także podpytaj MKV bo on przerabiał ten patent
-
Panowie odkopie czy szpilki a 1.3 8v pasują do 16v ??
-
dostales PM ode mnie.
Mam dwa komplety szpilek także daj znac
od 8v nie pasuja raczej bo tam jest calkiem inna glowica
-
Dziś dzwoniłem na swerwis i cena szpilek mnie zabiła 31,50 za sztuke tak że potrzebuje albo namiaru na jakieś tańsze(w IC nie posiadają) albo jakiegoś zamiennika najlepiej numer to bym sobie w IC zamówił
-
Witaj
Nie pamiętam dokładnie modelu ale na pewno pasują od 2 litrowej 6 cylindrowej bmw.
Musisz tylko sprawdzić długość bo są różne. W katalogu IC masz podane długości.
Kolejna sprawa to przykręcanie tych śrub. Mają łeb torx E12, więc musisz zaopatrzyć się w klucz E12 na 3/8 i odpowiednią przedłużkę, ponieważ 1/2 nie wejdzie a 1/4 za słaba.pozdrawiam
-
Warsztat to mam dośc dobrze wyposarzony tak że to nie problem tylko potrzebuje troche więcej informacji o tych śrubach. Jak wszystko się dobrze ułoży to będę miał nowe orginalne za 150zł
-
sprawdziłem
śruby są od silnika M50Gwint zewnętrzny [mm]: M 10 x 1,5
Jakość/Klasa: 12.9
Kształt łba śruby / nakrętki: zewnętrzny Torx
Długość [mm]: 95
Ciężar [kg]: 0,81
Wymagana ilość: 1
Długość [mm]: 107ceny od 70 bez zniżek czyli mozna za 50 kupić
ja mam reinza i działają a głowicę zdejmowałem już nie razpozdrawiam
-
o kolego piwo dla ciebie