Swift GTI felgi
-
Kormorany jedne z
lepszych śniegówek na rynku ... nie mówię o błocie czy deszczuty chyba nie wiesz jakie bzdury gadasz
najlepsze sniegowki to nokian w
4 sezon w 3 samochodach jezdze i niezdazylo mi sie zakopac (chyba ze sie zawiesilem co przy glebie swifta i puga bylo banalne xD)
-
on nie napisał ze najlepsze tylko jedne z lepszych, ja nie mialem przyjemności to sie nie wypowiadam
ale przezbywanie sie ktora firma będzie lepsza jest bez sensu.
-
ty chyba nie wiesz
jakie bzdury gadasz
najlepsze sniegowkipiszę śniegówki, nie pisałem o całokształcie
to nokian w
4 sezon w 3
samochodach jezdze i niezdazylo mi sie zakopac (chyba ze sie zawiesilem co przy
glebie swifta i puga bylo banalne xD)na Dębicach też się nie zakopałem przez tyle lat ... co nie ma nic do rzeczy.
-
najlepsze sniegowki to nokian w
Kilka lat temu pamiętam test opon w Auto świecie i w kopnym śniegu nie miały sobie równych Dębice Frigo 2 ale w innych warunkach już gorzej było
-
Kilka lat temu
pamiętam test opon w Auto świecie i w kopnym śniegu nie miały sobie równych Dębice
Frigo 2 ale w innych warunkach już gorzej byłofrigo 2 sie zgodze bardzo dobre opony (wielu klientow kapciarni sobie je chwalilo)
choc na blocie przymarznietym jak wielosezony sie zachowujaco do nokianow ufam im w 80%
na lod tylko kolcedlatego na polske tylko agresywny bieznik
nie jakies lagodne na blotko
-
Święte słowa.
Jak ktoś narzeka na
wydanie kilkuset zł na opony to strach pomyśleć w jakim stanie technicznym może być
samochód takiego kierowcy i jak to się może skończyć dla innych uczestników drogi.
Człowieku! Opony są
jedynym punktem styczności samochodu z nawierzchnią i na nich nie wolno oszczędzać!
Typ tańsze felgi, trochę tańszy tłumik czy radio do samochodu ale nie oszczędzaj na
oponach! Zwłaszcza na zimówkach!Widze ze powiniem byl od razu sprecyzowac czemu chce 13. Swift jest uzywany tylko i wylacznie do kjsow (nie jezdze nim na codzien). Nie zamierzam kupowac uzywanych opon tylko i wylacznie nowe. Myslalem o Nokianach W+. Niestety w 14 sa tylko "duze" rozmiary z szerokoscia 175 co na snieg nie jest najlepszym rozwiazaniem. W 13 mam znacznie wiekszy wybor od 155 poczynajac. Dodatkowo cena 13 jest o 100 zl nizsza za sztuke co daje w sumei 400 zl roznicy. Zwazywszy ze opony uzywane "do sportu" dosc szybko sie zuzywaja stwierdzilem ze to kolejny argument zeby sprobowac przejsc na 13.
Jesli ktos dalej jest mi w stanie pomoc z tematem zalozenia 13-tek felg do gti bylbym bardzo wdzieczny za pomoc (gdzies przeczytalem ze sa felgi ktore pasuja bez dystansow tylko nie wiem ktore...)
-
Ja kupilem raz nowe opony (nie slicki) do KJS i uwazam, to za najwiekszy blad. Byly nowe przez 15 minut, a pozniej niczym sie nie roznily od tych uzywanych. Poza cena.
-
chyba troche przesadzasz ze 14 jest 100zł droższa, zanim znajdziesz takie felgi to zima minie a poza tym to co zaoszczędzisz na oponach to wydasz na felgi.
-
chyba troche
przesadzasz ze 14 jest 100zł droższa, zanim znajdziesz takie felgi to zima minie a
poza tym to co zaoszczędzisz na oponach to wydasz na felgi.Nokian W+ 155/70 R13 75 T:
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-w--155-70-r13-75-t
cena 171 zlNokian W+ 175/65 R14 82 T:
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-w--175-65-r14-82-t
cena 271 zlDokladnie 100zl roznicy...
Felgi kupie raz a potem bede mial wiecej mozliwosci z oponami. Tak jak pisalem na 13-ke jest wiekszy wybor i generalnie jest sporo taniej.
-
Jeśli chodzi o zimowe 14tki do kajtków, to 155/65 ew. troche wyzszy profil, ale na tym tez daje radę
-
No niestety takich rozmiarowek w 14 jest jak na lekarstwo (nokian np. nie ma)...
-
No moze nie ma jak na lekarstwo ale w nokianie ich nie ma Ewentualnie jakie gumy polecacie?
-
No moze nie ma jak
na lekarstwo ale w nokianie ich nie ma Ewentualnie jakie gumy polecacie?Nokian W+ wcale nie jest dobrą oponą na śnieg. Dobre śniegowe Nokiany się skończyły na Hakkapelita 1 i 2. Jak to ma być opona typowo do upalania na śniegu to rozważyłbym na twoim miejscu wąskie bieżnikowane gumy właśnie z takim wzorem bieżnika.
Na śniegu nie powinno im się nic stać a jak zedrzesz to kupisz niedrogo drugi komplet. Swego czasy były genialne zimóweczki na śnieg - Winter Extrema za grosze.
Chodzą po ok 120pln za sztukę a przynajmniej guma świeża - koledzy rajdowcy bardzo sobie chwalą, ja może tej zimy przetestuję. Powinno być coś w 165 R14. Jak szukasz bardziej coś na asfalt, błoto pośniegowe to szedłbym w kierunku Ultra Grip 7 / 8. -
Mozesz napisac gdzie moge je kupic?
-
Mozesz napisac
gdzie moge je kupic?Musisz pogooglać za collin's winter extrema a jak nie to poszukaj ogólnie bieżnikowanych z takim wzorem bieżnika. Coś się powinno znaleźć.
np. http://allegro.pl/165-70r14-opony-bieznikowane-zimowe-bargum-gratis-i1955331666.html
Tylko nie wiem jak z mieszanką u innych producentów. Te z Profila ponoć miały bardzo fajną, miękką. -
Nokian W+ 155/70
R13 75 T:
http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-w--155-70-r13-75-t
cena 171 zlzapomnij, jestem w trakcie zakupu opon, Nokian-ów w tym rozmiarze już dawno nie ma, w tej cenie to samo, obecnie kosztują 240 zł jak znajdziesz ...
Na Oponeo w tym rozmiarze mają BF-y i Uniroyale ze średniej półki ... -
Dzieki za pomoc. Sprobuje sie cos rozejrzec za tymi oponami.