Swift GTI silnik
-
Byłem już na kanale i mam od pasażera próg zjedzony, od kierowcy poprzedni właściciel wymienił i jest ładny. Lecz martwi mnie pas przedni na dole tam gdzie jest ucho i poducha silnika strasznie jest on zjedzony. Co z tym faktem zrobi ? Reszta podwozia i nadwozia jest elegancka.
-
Możesz mi wytłumaczyć czemu się nie reguluję ? Kompresję będę sprawdzał w tyg.
-
Możesz mi
wytłumaczyć czemu się nie reguluję ? Kompresję będę sprawdzał w tyg.kolega wie co to jest hydro-popychacz ?
-
jest tam takie badziewie które samo kasuje luz co najwyżej jak już hałasują zawory to się hydropopychacz czyści lub wymienia
-
Byłem już na kanale
i mam od pasażera próg zjedzony, od kierowcy poprzedni właściciel wymienił i jest
ładny. Lecz martwi mnie pas przedni na dole tam gdzie jest ucho i poducha silnika
strasznie jest on zjedzony. Co z tym faktem zrobi ? Reszta podwozia i nadwozia jest
elegancka.pas można wyspawać lub wyciąć caly i wstawić nowy.
jak można spytać , co za okaz nabyłeś?? z allegro?? pochwal sie i pokaż jakieś zdjęcie
-
Służą do popychania zaworów. Mój silnik nie ma takiej mocy jak powinien może któryś zawór sie nie otwiera. Jak może być tego przyczyna ?
-
napisales ze silnik pracuje cicho, jesli popychacze by byly ztyrane to bys slyszał coś takiego
-
Kupiłem swifta do [BIP], szukałem dość długo i się udało.
Jest postawiony na gwincie bilstein i ma rozpórkę OMP. Wiadomo auto nie jest nowe więc trzeba się trochę pobawić przy nim dlatego chciał bym żebyście mi pomogli odrestaurować go żebym mógł nim pojeździć i żeby te piękne auto jeździło jeszcze przez 10 lat po naszych dziurawych drogach. To co stwierdziłem do wymiany to 4 tarcze, klocki, przeguby, końcówki wahaczy, próg od pasażera, miska olejowa na uszczelce się poci, jak jestem na kanale i patrze na silnik od dołu to po prawej stronie od skrzyni biegów jest taka pokrywa i tam tez z uszczelki kapie olej wiesz co tam się znajduje i jak wygląda tego wymiana. Auto kupiłem od kolegi znajomego za 1500zl zdjęcia pokaże wieczorem. -
a jak są popychacze zatarte to też wydają taki dźwięk przy 2,5tys obr i wyższych >?
-
Kupiłem swifta do
[BIP], szukałem dość długo i się udało.
Służą do popychania
zaworów.pytanie raczej było jak możesz ustawiać luz zaworowy na hydro-popychaczach
Mój silnik nie ma takiej mocy jak powinien może któryś zawór sie nie
otwiera. Jak może być tego przyczyna ?przyczyn może być wiele, od zapchanych filtrów do nawet pękniętego tłoka ...
Kupiłem swifta do [BIP], szukałem dość długo i się udało
hamuj język, bo przyjdzie mod i będzie krótka kariera na forum, to taka mała rada na przyszłość.
-
jeżeli kupiłeś za 1500 zł "to wiedz że coś się dzieje". kolega musiał sobie zdawać sprawę, że autko jest padłem.
ściągnij obudowę rozrządu i sprawdź najpierw czy koło pasowe na wale korbowym nie ma luzu oraz czy rozrząd jest ustawiony na znakach. to przede wszystkim na 1 miejscu zrób.
-
Przepraszam za język.
Tu jest link do pracy silnika proszę ocenić.
-
Tu jest zarejestrowana praca silnika ocen jego prace
-
Tu jest
zarejestrowana praca silnika ocen jego prace
http://www.youtube.com/watch?v=7cF3juirSK41. Wybłyskaj kody błędów - opis znajdziesz tu na forum w dziale FAQ
2. Sprawdź rozrząd i klin na wale
3. Sprawdź kompresję na każdym cylindrzeBez tego to jakieś gdybanie i nic się nie dowiesz.
-
Tu jest
zarejestrowana praca silnika ocen jego prace
http://www.youtube.com/watch?v=7cF3juirSK4na moje ucho żadnych niepokojących dzwięlków nie slychać, oprócz poluźnionej oslony kolektora lub kata
-
ja tez nic nie słyszę nadzwyczajnego moj bardzo podobnie pracuje,
to jak przybliżasz aparat do kolektora to dźwięk pracujących wtrysków. -
W tyg. będę sprawdzał kompresję, rozrząd i wam napisze co i jak.
-
Kupiłem swifta do
[BIP],Jeszcze raz i zobaczysz jak jest na wyspach bananowych
-
Więc tak sprawdziłem kompresję i na każdym garze jest 10. A silnik nie ma takiego kopa jak powinien będę czyścił wtryski zmieniał filtry, kable świece i zobaczę co sie będzie działo. Jakiś pomysł ktoś ma co może być przyczyną ?
-
Więc tak
sprawdziłem kompresję i na każdym garze jest 10. A silnik nie ma takiego kopa jak
powinien będę czyścił wtryski zmieniał filtry, kable świece i zobaczę co sie będzie
działo. Jakiś pomysł ktoś ma co może być przyczyną ?Albo ten silnik to kompletny trup albo rozrząd masz przestawiony i współotwarcie zaworów jest tak duże że kompresja poleciała na łeb na szyję... Powinieneś mieć 14,5 bara na każdym cylindrze. 11 to dolna granica kwalifikująca silnik do kapitalki. Filtry tu pomogą jak umarłemu kadzidło. Sprawdź znaki na rozrządzie i klin na wale.