Konserwacja podwozia Łódź
-
Witam.
Mam takie pytanie czy ktoś poleci mi gdzieś w Łodzi sprawdzony i niedrogi punkt gdzie można zakonserwować podwozie w moim Swifcie
Ile mniej więcej trzeba szykować na wydanie?
Pozdrawiam -
W Łodzi nie wiem, u siebie mówili mi od 300 zł ( po znajomości ) do nawet 800 ...
W końcu zrobiłem sam i nie żałuję - 3 dni w garażu z kanałem, wydatek tylko na środki i oprzyrządowanie. -
Przy czym środki i oprzyrządowanie w zależności od szczęścia też kosztują kilka stówek
-
jesli nie masz do zalatania dziur , spawania i tego typu spraw to cała konserwacje możesz zrobić samodzielnie
Fluidol w profile . Na rdze corizon + jakiś tlenek. Potem zakryć to BIT gumą ( 12zł 1kg ) wiec za 100zł owalisz auto w różnej maści środkach. Podstawa to troche to poczyścić bo przykrywać rdze ładna czarna konserwą jest kiepskim pomysłem.
pamietaj , ma być tłusto Nawet głupi przepalony olej daje dobre rezultaty
-
Tak naprawdę żaden środek na rdze nie daje 100% skuteczności, najbardziej trwałe to piaskowanie, podkład reaktywny, akrylowy, etc, ale to wersja na bogato
-
Przy czym środki i
oprzyrządowanie w zależności od szczęścia też kosztują kilka stówekja się zamknąłem bodajże w 200 zł, jeżdżąc po hurtowniach
Wiadomo wersja na bogato jest lepsza, ale weź rozbierz 90% podwozia -
Moge Ci podać namiar na gościa, który mi robił blacharkę ostatnio w golfie, z tym, że jest on ze zgierza. Mi za same progi zakonserwowanie barankiem wziął 150 zł, a ile by chciał za całą podłogę to nie wiem.
-
jesli tylko za zapryskanie tyle wzial to drogo.. baranek kosztuje 20zł , potrzebny jest kompresor i pistolet ale dla kogoś kto tego nie ma , może pobawić się pędzlem i smarować
-
w prawym progu był kawałek na łączeniu z podłogą wycinany i wspawywany kawałek blachy. Za całość tzn progi, ten kawałek wyspawywany, wyklepanie błotnika, jego malowanie, i usunięcie "wykwitów" na nadkolach z tyłu zapłaciłem 500 zł, więc chyba cena nie była jakaś wygórowana.