Żarówki Suzuki Swift
-
Białe światło: Osram Cool Blue Hyper White 5000K Halogen.
1. Nic co jest na rynku nie przebija tego białego światła w żarówce 65W
2. W deszczu nic nie widać
3. Drogówka już mnie zatrzymywała za nie ale zatrzymując mnie jednak stwierdzali, że to nie są niebieskie i puszczali dalej
4. Nie mają homologacji ( idzie kupić chyba tylko w UK)
5. wytrzymałościowo są super, 3 sezony, przekładane nie raz i świecą dalej
6. w mk3 beznadziejnie to wygląda z żółtymi postojówkamiDżizas, swift ma ładne światła moim zdaniem ;p Po małych modach to jeszcze lepiej wyglądają
-
Ja w moim posiadam Philips X-treme Vision +70% (65zł+przesyłka) i naprawdę elegancko ładnie oświetlają drogę. Mam już je ponad rok. auto świat tu masz test żarówek, mam to wydanie w formie papierowej a tu musisz troche stron po przewalać W pozycjach mam LEDy białe i tak od półtora roku chyba. A już parę razy mijałem niebieskich i nic póki co. A jak chcesz dobrze doświetlić pobocze to walnij LEDy w klosz jak w moim. Efekt powalający
-
Ja w moim posiadam
Philips X-treme Vision +70% (65zł+przesyłka) i naprawdę elegancko ładnie oświetlają
drogę. Mam już je ponad rok.raczej znaki dużo nie różnią się od zwykłych żarówek, te 70% jest osiągane na długich ...
p.s: rok - to praktycznie już są na końcu żywota ... mi jedna padła po miesiącu ( jakaś lipa z fabryki ), druga po trochę ponad roku -
apropo
Swift jest zajebisty pod wzgledem wymiany zarowek, zalozylem sobie niebieskie postojowki z przodu, w polaczeniu z białymi mijania spodobaly sie kumplowi, chcial zrobic to samo w oplu corsa 06 - co się okazuje? on musi zdjąc lampe, a żeby to zrobić to zdjąć zderzak, u mnie minutka
-
raczej znaki
dużo nie różnią się od zwykłych żarówek, te 70% jest osiągane na długich ...
p.s: rok - to
praktycznie już są na końcu żywota ... mi jedna padła po miesiącu ( jakaś lipa z
fabryki ), druga po trochę ponad roku
ja tam jeszcze nie widzę spadku jasności ja i tak się cieszę że tak długo działa, bo jak patrzę na te nowe maszyny które niedawno z salonów powyjeżdżały i już mają po przepalane żarówy to mi sie śmiać chcerav52v i za to właśnie uwielbiam starsze auta
-
Dżizas, swift ma
ładne światła moim zdaniem ;p Po małych modach to jeszcze lepiej wyglądająMam takie małe mody
Jakby pozycyjne był razem z reszta to lepiej by wyglądało a tak to pozycyjne z wiekiem ciemnieje i totalnie z dupy wygląda przy nie zszarzałym reflektorze za to zamiennik nie dość że ciężko spasować to jest jaśniejszy od szklanego klosza i nie tworzy to zgranej całości
-
jeżeli ktoś będzie tam uprzejmy, to niech wrzuci jakąś fotkę jeżeli ma ciekawe światło w swoim świstaku i poda model żarówek jakie ma, będzie mi łatwiej, bo z tego co tu czytam to już nie wiem nic.
-
jeżeli ktoś będzie
tam uprzejmy, to niech wrzuci jakąś fotkę jeżeli ma ciekawe światło w swoim świstaku
i poda model żarówek jakie ma, będzie mi łatwiej, bo z tego co tu czytam to już nie
wiem nic.A co chcesz dokładnie wiedzieć?
-
jeżeli ktoś będzie
tam uprzejmy, to niech wrzuci jakąś fotkę jeżeli ma ciekawe światło w swoim świstaku
i poda model żarówek jakie ma, będzie mi łatwiej, bo z tego co tu czytam to już nie
wiem nic.weź se wsadź zwykłe philipsy +40%,umyj szkła lamp a xenony i inne cuda se powieś na choinkę, tak będzie najlepiej i najbezpieczniej....
-
jeżeli ktoś będzie
wiem nic.swego czasu wrzucałem porównanie na moim aucie tunsgram ( zwykłe ) vs Phlips X-treme power ... poszukaj ...
-
chodzi mi o światło ale nie takie zwykłe żółte, tylko białe podchodzące pod lekki niebieski, co włożyć za żarówki żeby był taki efekt, i świeciło w miarę przyzwoicie.
-
chodzi mi o światło
ale nie takie zwykłe żółte, tylko białe podchodzące pod lekki niebieski, co włożyć
za żarówki żeby był taki efekt, i świeciło w miarę przyzwoicie.Z droższych żarówek to ja bym brał Osram Night Breaker(ostatnio widziałem, że wygrało jakiś test żarówek), które właśnie są takie niebieskawe. Sam bym je kupił, ale za drogie...
Z tańszych to wystarczy, że weźmiesz Super White, które też są lekko niebieskie... -
a postojówki, białe czy ledowe.? Co da lepszy efekt.?
-
znawca obym Ci tylko drugiej wtyczki nie lutował do żarówki
-
Auchan:
1 paczka żarówek LED (2szt.) niebieskie ---> pozycyjne ===> 3złNoauto:
1 paczka żarówek LED (2szt.) białe ---> podświetlenie tablicy ===> 6zł
1 paczka żarówek imitujących xenony (światło białe) ===> światło mijania/długie ~19zł28zł za wszystko, białe światło w połączeniu z białym --> świetny efekt za grosze : )
I wcale nie świecą krzywo, czy slabo, każdy chwali
Chcesz to poczynie zdjęcie jutroedit:
Zaniżam standrady na start - RAV52V
ahh.. i ta mina przechodniów kiedy wyłącze mijanki, zostawie same błękitne postojowki
: DDD -
znawca obym Ci
tylko drugiej wtyczki nie lutował do żarówkiNie no mówię serio, że gdyby Osramy nie były takie drogie to bym kupił...
-
a postojówki, białe
czy ledowe.? Co da lepszy efekt.?Nie wiem. Ja mam zwykłe...
-
mnie moje philips +30% wystarcza i sie jeszcze nie przepaliły.
-
kupie te osramy, zobaczymy. A w postojówki, dam albo ledy, albo białe żarówki, zależy co da lepszy efekt. Temat uważam za zamknięty. !
-
mnie moje philips
+30% wystarcza i sie jeszcze nie przepaliły.Mi żarówki starczają na ok. rok... Tylko, że kosztują 1/3 Twoich...