Czy opony będą pasować do felg oraz do samochodu?
-
To po co tam
zaglądałeśco by mi sie za pare misiecy nie rozjechal w kilka stron :P:P
ale mocowania wachaczy mam dalej cale
ale i tak je na nowo zabezpiecze
-
prawdopodobnie, ladne, co? ; )
brac brac? : ]
-
prawdopodobnie,
ladne, co? ; )
brac brac? : ]To Tobie ma się podobać Jeśli jest ok, do tego kupisz 195/45R15 to bierz
-
195 nie za szeroko?
no mi sie podobaja, tylko czy jest dobra cena
-
195 nie za szeroko?
węższe w tym profilu masz tylko Nankangi ... ja bym ich nie kupił ... dużo ludzi narzeka, że szybko się kończą, że szumią i itp.
więc masz wybór albo 185/45R15 i Nankang, albo 195/45R15 i dowolne opony normalnych firm typu Fulda, Dunlop, Goodek, Conti i itp.
Czemu taka opona ? Bo parametrami najbardziej zbliżona do naszej serii.
Ja obecnie mam u siebie 195/45 R15, ale na lekkiej feldze, lepiej to się zbiera niż mułowate 14 niemieckie na 185/55 R14, ale to tylko moje odczucieno mi sie podobaja,
tylko czy jest dobra cenacena jest dobra, jeśli obie strony są zadowolone z transakcji
-
dobrze wiesz, ze nie pomagasz!
A ile takie nowe kosztują?
-
dobrze wiesz, ze
nie pomagasz!oj tam, oj tam
A ile takie nowe
kosztują?felgi - nie wiem
opony - moje Fuldy ok. 255 zł/szt. nowe, używki dużo taniej, ale nie wiesz co trafisz ... przekonałem się o tym 2 razy ... -
nazywają się lenso RT samurai superlight
-
nazywają się lenso
RT samurai superlightbozia dała łapki, wpisujemy w gogle i wio
-
generalnie rzadkie te felgi i nie potrafie znaleźć ceny, 750zl - to tyle kosztuja nowe felgi (prawie), ale z wygladu bardzo mi sie podobaja takkich szukalem, bede bral pewnie ; )
-
generalnie rzadkie
te felgi i nie potrafie znaleźć ceny, 750zl - to tyle kosztuja nowe felgi (prawie),
ale z wygladu bardzo mi sie podobaja takkich szukalem, bede bral pewnie ; )słabo szukał oj słabo :
http://archiwumallegro.pl/4szt_lenso_4x1143_et40_65jx15h2_jak_nowe-1513018932.html - tu miałeś nowe, nie powiem nawet czyje
-
co by mi sie za
pare misiecy nie rozjechal w kilka stron :P:P
ale mocowania
wachaczy mam dalej cale
ale i tak je na
nowo zabezpieczejak je bedziesz zabezpieczal?
-
jak je bedziesz
zabezpieczal?zostaly profilaktycznie obspawane
a ze mam male nawierty do odprowadzania wody to wpuscilem tam chlorokauczuk
zostaly mi jeszcze progi moze sie z nimi wyrobie
tlumik koncowy zrobie na wiosne
poki co bedzie sobie buczal jego brak xD -
zostaly
profilaktycznie obspawaneod zewnatrz czy od wewnatrz?
a ze mam male
nawierty do odprowadzania wody to wpuscilem tam chlorokauczukteż se porobie
zostaly mi jeszcze
progi moze sie z nimi wyrobieEh progi... Mialem kiedys...
tlumik koncowy
zrobie na wiosne
poki co bedzie
sobie buczal jego brak xDmoj bosal wymaga juz kolejnego bosala xD
-
W Swifcie jest problem taki, ze 15" ktore nie ociera przy komplecie pasazerow lub gwaltownych manewrach nawet jadac solo to 195/45 R15, nie jest to tani rozmiar, ani bezpieczny na naszych dziurach. O wiele tansze i bardziej dostepne 195/50 niestety ale przyciera. Oczywiscie mozna wstawic 175/55 R15 (czy jakos tak), nawet takie mialem ale w GTi jednak brakuje tej szerokosci opony i ceny sa kosmiczne. Jak dla mnie roznicy nie ma zadnej miedzy profilem 45 i 50 przy szerokosci 195, nie da sie ich odroznic, moze dlatego ze jezdzilem Rainsportami 1 ktore sa dosyc miekkie oraz Turanzami ktore sa twardsze, wiec mogla sie roznica zatrzec. Porownujac 175/50 R13 do tych 15-stek to osiagi zdecydowanie na minus, spalanie nie wiem, ale prowadzenie auta, trakcja i reakcja na ruchy kierownica sa genialne przy 15". O ile dobrze pamietam to w Swiftach przerobilem 5 rozmiarow kol, natomiast w Coltcie chyba z 6. Nawet przy 75 koniach w Coltcie (co prawda z krotka skrzynia) najlepiej jezdzi mi sie na 195/50 R15 ktore jest tanie i zapewnia dobra trakcje nawet w GTi (o ile to porzadny kapec a nie jakis ogor). Mialem eskperymentowac z 14", no ale teraz nei wejdzie mi juz taka felga na hebel z eclipsa.
-
felgi z aukcji fakt moje , kupilem je za 900zl z przesylka
koledze oferuje za 750zl i ma je na miejscu. Pasuja na swifta , nie ocieraja
w poniedzialek miales mnie kolego odwiedzic , wiec czekam
opony mam 185\55 i są idealne pod swifta. Miałem też 195\50 i jest OK , idealne bylyby 195\45 ale to za niski profil jak dla mnie.
-
felgi z aukcji fakt
moje , kupilem je za 900zl z przesylka
koledze oferuje za
750zl i ma je na miejscu. Pasuja na swifta , nie ocierajaI co teraz będzie na wiosnę do Twojego GTi?
-
I co teraz będzie
na wiosnę do Twojego GTi?pewnie 16"
-
felgi beda już wg mnie na kozaku lesno b yly idealne wymiarami i waga - nie muliły auta. Ale polecimy coś w styl JDM i nie koniecznie 16" bo nie mam odpowiednich dróg do tego typu opon i felg.
-
felgi beda już wg
mnie na kozaku lesno b yly idealne wymiarami i waga - nie muliły auta. Ale
polecimy coś w styl JDM i nie koniecznie 16" bo nie mam odpowiednich dróg do tego
typu opon i felg.Indii się buja i nie narzeka Co by nie było OT, to co ciekawego wyniuchałeś ?