Czy opony będą pasować do felg oraz do samochodu?
-
no to faktycznie,
roznica jest, a bedzie wieksza przy 15, pomysle nad 14No przy 15" może Ci spokojnie spalić litr więcej na 100 km, a o prędkości max. katalogowej to będziesz mógł zapomnieć...
-
a szerokosc opony jaka dac najlepiej przy 14"?
-
a szerokosc opony
jaka dac najlepiej przy 14"?Jeśli chcesz żeby Ci licznik prędkości nie przekłamywał to taką jak u mnie...
-
a przy doborze felgi do opony i samochodu wystarczy ze bede znal rozstaw śrub i rozmiar, czy jest jeszcze coś waznego?
-
a przy doborze
felgi do opony i samochodu wystarczy ze bede znal rozstaw śrub i rozmiar, czy jest
jeszcze coś waznego?W FAQ o tu masz wszystko napisane czarno na białym...
-
No przy 15" może Ci
spokojnie spalić litr więcej na 100 km, a o prędkości max. katalogowej to będziesz
mógł zapomnieć...ale głupoty panie piszesz normalnie powystrzelać po uszach
Mój na 13 w czasach świetności jechał licznikowe 185, jakiś czas temu na 14 testowany z oponami 185/55R14 też tyle wyciągnął, na 15 i 195/45R15 jeszcze nie było to testowane
Spalanie - jak nie dasz opony typu balon, tylko zbliżoną do serii, będzie w porywach 0,3-0,5l na 100 jak nie mniej Tu dużo też zależy od oporów toczenia takiej opony.
Mulenie - lekkie jest, tak mi się wydaje, na zimowych 13 Swift lepiej się zbiera.
Ba powiem więcej przy 185/55R14 nawet jeszcze uda się pisnąć na 2 czasem Przy 13 to norma -
ale głupoty panie
piszesz normalnie powystrzelać po uszachNo tylko ja mam 1.0, więc piszę jak jest u mnie...
-
No tylko ja mam
1.0, więc piszę jak jest u mnie...a ja mam tylko skromne 1.3 8V
Ciekawe co kolega Rav ma tam pod maską, bo nawet się nie przywitał tam gdzie trzeba -
a ja mam tylko
skromne 1.3 8VNo właśnie czyli 33% większa pojemność...
Ciekawe co kolega
Rav ma tam pod maską, bo nawet się nie przywitał tam gdzie trzebaCoś mi świta, że w opisie było 1.3...
-
Przepraszam!
1.3, a wlascicielem auta były 3 kobiety - stąd prawy blotnik do calkowitej poprawki - PRZETARCIA PARKINGOWE ale za to zadbany mechanicznie bardzo dobrze, każdy mechanik chwali, nie rżnięty
-
stąd prawy blotnik do calkowitej poprawki - PRZETARCIA
PARKINGOWETeż już mam takowe z każdej strony, bo jacyś yntelygenci/yntelygentki nie umieją parkować...
-
No właśnie czyli
33% większa pojemność...ale mocy mało
Coś mi świta, że w
opisie było 1.3...w takim razie to samo co i u mnie
-
ale mocy mało
Mi nie brakuje...
w takim razie to
samo co i u mnieNo na to wychodzi...
-
a ja mam tylko
skromne 1.3 8V
Ciekawe co kolega
Rav ma tam pod maską, bo nawet się nie przywitał tam gdzie trzebajużem sie przywitol!
-
Mi nie brakuje...
zdziwisz się kiedyś
No na to
wychodzi...ba
jużem sie
przywitol!widzioł i odpowidzioł
Tak serio wracając do felg, te Hijoin-y czy jak to się tam to pisze, znajomy testował u siebie w Hondzie, ponoć dawały radę ( bo to Tajwan czy Korea, a nie China ).
Jeśli jesteś przekonany do nich to bierz.
Tylko pamiętaj otwór centrujący nie mniejszy niż 60,1 mm bo będzie klapa
Co do parametrów felgi - ET najlepiej przedział 38-40, szerokość 6. Takie parametry są najlepsze dla 14, wiem bo miałem -
co myslicie o takich za 750zł?
(same felgi)
-
koledze Plastek się odwidziały czy co ?
-
To po co tam
zaglądałeśco by mi sie za pare misiecy nie rozjechal w kilka stron :P:P
ale mocowania wachaczy mam dalej cale
ale i tak je na nowo zabezpiecze
-
prawdopodobnie, ladne, co? ; )
brac brac? : ]
-
prawdopodobnie,
ladne, co? ; )
brac brac? : ]To Tobie ma się podobać Jeśli jest ok, do tego kupisz 195/45R15 to bierz