Swift MkV 1,0 2001r. wyskakuje jedynka
-
ja znalazlem cale bebechy mojej skrzyni od 8v ;)jutro zerkne czy mam te tryby
To jak znajdziesz to daj mi znać tutaj czy na PW - ja nadal czekam na odp Erde.
-
To jak znajdziesz
to daj mi znać tutaj czy na PW - ja nadal czekam na odp Erde.Przepraszam Artur ale nie było mnie przez weekend w domu i nie miałem Ci tego jak sprawdzić. Postaram się jutro zajrzeć do piwnicy i poszukać. Pozdr.
-
Erde jak możesz to daj mi do jutra odp czy masz te satelity lub cały mechanizm.
-
erde nie wiem czy musisz szukać bo znalazlem caly dyfer w idealnym stanie , satelity są itp.
Nic nie wyrobione , oczywiście ze skrzyni 1.3 8v
odezwij sie do mnie bo mi tylko miejsce w pokoju zagraca:)
-
erde nie wiem czy
musisz szukać bo znalazlem caly dyfer w idealnym stanie , satelity są itp.
Nic nie wyrobione ,
oczywiście ze skrzyni 1.3 8v
odezwij sie do mnie
bo mi tylko miejsce w pokoju zagraca:)No ja jeszcze nie znalazłem (gdzieś zniknęło w czeluściach piwnicy) więc możecie działać chłopaki
-
Jutro z rana dzwonie do Plastkka i ugadujemy sprawę bo teraz, to już trochę późno
-
jak zdazysz w 5minut to mozesz i teraz:) bo zaraz idę spaac
-
Paczka dotarła w piątek- wielkie dzięki Plastekk , wczoraj poskładałem wszystko w całość (4 godziny składania samej skrzyni w całość -brak mi wprawy w tym temacie ) i po przeszło tygodniowym postoju w końcu mam swój samochód i bezproblemowo wchodzące wszystkie biegi .
Zastanawiało mnie tylko czy satelity ze skrzyni 1.3 8V na pewno będą pasować, gdyż oznaczenia na moich satelitach były inne niż na tych co za nabyłem.
Dla ogólnej informacji - po mimo innych oznaczeń, satelity są identyczne więc bez problemowo podeszły
Tak więc wymienione satelity, łożysko stożkowe (czy igiełkowe - jak zwał tak zwał ),sprężynki były całe więc zostały, poskładane w całość, uszczelnione, zalane olejem - ma śmigać
Dzięki za pomoc
Pozdro. -
wazne ze moglem pomoc i ze dyferek sprawnie działa
czyli już piątka nie wyskakuje?
-
wazne ze moglem pomoc i ze dyferek sprawnie działa
czyli już piątka nie wyskakuje?
Piątka nie wyskakuje i nie wyskakiwała - problem polegał na tym, że nie mogłem tego biegu wbić do końca.
Niby wchodził, ale albo z efektami głosowymi albo wcale i lewarek miał taką pozycję jak by bieg nie był do końca wbity.
Po sprawdzeniu drążków itp. stało się jasne, że muszę rozebrać skrzynie i dopiero wtedy pokazał mi się obraz sytuacji wraz z po wykruszanymi satelitami
Teraz jest wszystko ok -
ja gratuluje umiejętnośći składania skrzyn bo nie jest to takie proste i wymaga wiedzy
ważne że skrzynia ożyła
Jak coś to mam jeszcze bebechy od skrzyni z litrówki Będę ją rozbierał na dniach
-
Mnie na razie wystarczy przygód ze skrzynią .
Składanie tego i zakładanie samemu z powrotem do auta, bez jakiś podnośników czy pomocników to nie mały wyczyn .... jak dla mnie
Być może komuś będzie coś potrzebne do skrzyni - ja jak najbardziej polecam dokonywanie zakupów u Ciebie -
Witam
No i stało się to co się stać musiało.
Jedynka szalała coraz bardziej.
Kupiłem używaną skrzynię za 280zł.
Przeszczep zrobiony.Trwało to ok 5 godzin.
Nowa "stara" skrzynia chodzi całkiem fajnie, jest cichutka no i są wszystkie biegi.
Od nowości jeździłem na mobilube (1 wymiana)i skrzynia wytrzymała tylko 102kkm.
Po odkręceniu dekla okazało się, że jeden z wałków ma duży luz na boki - wniosek - padło łożysko lub łożyska. Jak będę miał trochę czasu to zrobię sekcję zwłok i zapodam zdjęcia. -
Witam
No i stało się to
co się stać musiało.
Jedynka szalała
coraz bardziej.
Kupiłem używaną
skrzynię za 280zł.
Przeszczep
zrobiony.Trwało to ok 5 godzin.
Nowa "stara"
skrzynia chodzi całkiem fajnie, jest cichutka no i są wszystkie biegi.
Od nowości
jeździłem na mobilube (1 wymiana)i skrzynia wytrzymała tylko 102kkm.
Po odkręceniu dekla
okazało się, że jeden z wałków ma duży luz na boki - wniosek - padło łożysko lub
łożyska. Jak będę miał trochę czasu to zrobię sekcję zwłok i zapodam zdjęcia.Zawsze możesz sobie to naprawić np. częściami od Plastkka i zostawić na zapas