lampy tylne+ górna dokładka mk3->mk5
-
Stłukłem sobie jedną tylną lampę w mk5 o słupek, druga od dawna jest lekko pęknięta, więc wpadłem na pomysł, żeby wsadzić lampy tylne z blendą z mk3 (tańsze i ładniejsze) no i górną część zderzaka. Czy ktoś już takie coś robił i czy były jakieś problemy? Głównie chodzi mi o zderzak, bo dolną jego część zostawiłbym z mk5, a górna by była mk3
-
To teraz trzeba poszukać czy belki zderzaka tylnego z mk5 i mk3 są takie same, jak tak to dokładka podejdzie bez problemów.
a jak nie to zawsze coś się wyrzeźbi
co do lamp to pod blendę nie będziesz miał w mk5 takich stopek na tylnej ścianie bagażnika, na której się opiera ta lampka. -
to sobie na śrubach przykręci samych, też będzie a belka pewno jest ta sama (taka sama rzepa )
-
to sobie na śrubach
przykręci samych, też będzie a belka pewno jest ta sama (taka sama rzepa )no niby tak, ale mogę się założyć że nie będzie to za proste tylko ta blenda będzie u dołu lekko wgięta do środka ale to zawsze można jakąś podkladkę dać od tyłu.
bo mi chodziło o takie coś czego nie ma w mk5:
klik tam widać te stopki pod blende,
a w mk5 tego brak: klikco do lamp to trzeba bedzie jeszcze przeciez oprawki z mk3 dorobić bo te z mk4/5 pewnie inne są
-
Jakby co to dzisiaj znalazłem czerwoną dokładkę zderzaka na tył, chętnie pomogę
-
to sobie na śrubach
przykręci samych, też będzie a belka pewno jest ta sama (taka sama rzepa )belka wzmocnienia jest inna, tak samo jak i dokładka ( o dziwo )
-
Weryfikacja waszych danych. Dzisiaj to zacząłem składać i tak:
*belki są praktycznie te same, dokładka siada p&p
*sama dokładka jest parę mm krótsza i bardziej płaska, niż w mk4/mk5. Skutkuje to szparą między zderzakiem a błotnikiem, lub między błotnikiem a nadkolem. Jeszcze nie doszedłem co z tym zrobić
*lampy nie pasują, dolne mocowanie jest parę mm za "głęboko", trzeba rozwiercać
*blenda pasuje, tylko nie ma dolnego mocowania, sprawę można rozwiązać za pomocą kątowniczkaPoniżej foto jak to wygląda mniejwięcej (zderzak jeszcze nie przykręcony, więc na szpary nie patrzeć
-
*belki są
praktycznie te same,praktycznie technicznie nie do końca
Poniżej foto jak to
wygląda mniejwięcej (zderzak jeszcze nie przykręcony, więc na szpary nie patrzećza małe foto
-
Belki jeśli się różnią to kształtem i to o parę milimetrów- czytaj można na kolanie ugiąć tak jak ma być
-
Pomijając te szpary to fajnie to wygląda - dużo fajniej niż w seryjnych mk4-5