twarde zawieszenie - pomoc
-
Witam. Ostatnio męczy mnie ciągle myśl o twardym zawieszeniu mojego swifta mk3 95 r hatch.
Otóż mam kilka pytań, czy seryjne zawieszenie powinno czuć nawet każdą studzienke? naprawde mam strasznie twarda zawieche i chcem z tym cos zrobic. Moze podpowiedzcie jakie sprezyny dac czy cus z gory dzieki pzdr -
U mnie to samo każdą nierówność wyczuje na naszych drogach, już nie wspomnę kiedy trzeba przejechać przez tory tramwajowe. Zawsze jak kogoś zabieram ze sobą to momentalnie się pytają czy jakieś modyfikacje w zawieszeniu robiłem... NIE!
-
Urok zawieszenia w Swiftach...
-
Ja pracuję w ASO Renault i jak czasem jak gdzieś jadę renówką to jest fajnie ale jak potem wsiadam do swojego to plomby wypadają. Seryjne zawieszenie w Swifcie jest naprawdę twarde. Tak ja kolega powyżej napisał "urok Swifta". Już nie raz padały pytania ile dałem za tuningowe sprężyny, czy cybanty założyłem, czy też gwint jest wsadzony. A ja na to mówię że to seria
PS. Ten typ tak ma
-
Według mnie to seryjne zawieszenie w swiftach wcale nie jest twarde, nawet gti ma całkiem znośny zawias.
-
Według mnie to
seryjne zawieszenie w swiftach wcale nie jest twarde, nawet gti ma całkiem znośny
zawias.popieram, co innego jak ktoś zmodzi zawias, wtedy już nie jest tak "miętko".
-
Zależy też jeszcze od konkretnego egzemplarza i od grupy selekcyjnej spręzyn (kolorowa kropka na górnym zwoju). Litrówka na seryjnym zawiasie (tyle, że ze stabem) jest dla mnie całkiem fajna, jak miałem sedana to był tak pieruńsko twardy, że czuło się każdy kamyk. Dużo pewnie zależy od wieku auta i przebiegu. W sedanie z czasem tuleje w tylnym zawiasie tak stwardniały, że wahacz zaczęło ukręcać
-
U mnie na poprzednim "setupie" czułem nawet malowania na jezdni
Nie no wydaje mi sie ze w porównaniu do innych aut to przynajmniej gti bo innym nie jeździłem jest twarde, najgorzej na poprzecznych nierownosiach to czuć.