Rozpórka do sedana mk3
-
Witam!
Zastanawiam się nad takim ustrojstwem do swojego mk3 1.3 8V rozpórka przód
Warte to coś jest? Gościu pisze w opisie aukcji, że ta rozpórka podejdzie do każdej wersji silnikowej - na zdjęciu jest przymierzona do litrówki, więc i do 8V powinna podejść?
Są też tylne w tej samej firmie - rozpórka tylna
Gdybym zakładał, to wolałbym dołożyć 10 zł jak jest w opisie aukcji, żeby mi to pomalowali na czarno
Co o tych rozpórkach sądzicie?
-
Witam!
Zastanawiam się nad
takim ustrojstwem do swojego mk3 1.3 8V
rozpórka
przód
Warte to coś jest?
Gościu pisze w opisie aukcji, że ta rozpórka podejdzie do każdej wersji silnikowej -
na zdjęciu jest przymierzona do litrówki, więc i do 8V powinna podejść?
Są też tylne w tej
samej firmie -
rozpórka
tylna
Gdybym zakładał, to
wolałbym dołożyć 10 zł jak jest w opisie aukcji, żeby mi to pomalowali na czarno
Co o tych
rozpórkach sądzicie?Pytasz o rozpórkę w ogóle, czy o tę konkretną? Rozpórka jak rozpórka - jeśli pasuj, to ok. Natomiast korzyści w prowadzeniu auta... to trzeba poczuć. Różnica jest bardzo duża.
-
tą samą rozpórkę widziałem na allegro i też o niej myślałem. tylko zastanawiam się ile jest miejsca od filtra do rozpórki, ponieważ na tą chwilę posiadam mikser pod przepustnicą i o około 1cm filtr jest wyżej.
i czy klapa się zamknie w mk5
-
Pytasz o rozpórkę w
ogóle, czy o tę konkretną? Rozpórka jak rozpórka - jeśli pasuj, to ok. Natomiast
korzyści w prowadzeniu auta... to trzeba poczuć. Różnica jest bardzo duża.Pytam o tą konkretną właśnie, bo cena jest jeszcze w miarę, a na markowej naklejce na rozpórce mi nie zależy
-
Ta rozpórka po założeniu opiera się o filtr powietrza. Przykręcenie na kilku podkładkach, podnosi ją na tyle ze przestaje sie opierać o filtr, ale i tak przy niskich obrotach czuć że filtr uderza o rozpórkę.
-
Czy ktoś wie, czy taka rozpórka będzie pasować do GTi?
-
Ta rozpórka po
założeniu opiera się o filtr powietrza. Przykręcenie na kilku podkładkach, podnosi
ją na tyle ze przestaje sie opierać o filtr, ale i tak przy niskich obrotach czuć że
filtr uderza o rozpórkę.W Twoim aucie masz z tego co pamiętam lpg, więc pewnie mikser podnosi puszkę filtra o kilkanaście mm
Jak się z nią jeździ?
Dawaj zdjęcia
-
Efekt jest wyczuwalny na zakrętach, wrażenie jakby samochód stał się sztywniejszy. Dużo pewniej pokonuje się zakręty.
-
zatem będzie trzeba sobie taką sprawić