MANUAL do Swift GTi 92-96
-
Witam szukam tzw. service booka, - biblia mechanika dla Suzuki Swift Gti 92-96, dysponuję takim Service bookiem do gti z lat 88-92 w wrsji pdf także jak ktoś chce mogę przesłać.
Dokładnie poszukuję czegoś na temat CHECK ENGINE gdzie sie podczepić żeby wyczytać błąd i określić co mu dolega. -
Witam szukam tzw.
service booka, - biblia mechanika dla Suzuki Swift Gti 92-96, dysponuję takim
Service bookiem do gti z lat 88-92 w wrsji pdf także jak ktoś chce mogę przesłać.
Dokładnie poszukuję
czegoś na temat CHECK ENGINE gdzie sie podczepić żeby wyczytać błąd i określić co mu
dolega.yyyy ale to jest nadal to samo jeśli chodzi o błędy ...
-
Ten stary manual ma wszystko czego potrzebujesz. Swft mk3 różnił się tylko drobnostkami typu deska, zderzaki itp. Mechanicznie praktycznie jest bez zmian. W manualu do mk2 znajdziesz też kody błędów (a jak nie umiesz to poszukaj w dziale Technika - zrób to sam - na klubowej stronie).
-
zgadza się tylko jest inne rozwiązanie podpięcia pod diagnostykę bo u mnie są inne bezpieczniki i jakaś nieznana kostka, tylko o to chodzi pod co się podpiąć bo mam wrażenie że elektronika poszła dalej przez te lata
-
O coś takiego ci chodzi?
Jest jeszcze dokładny opis na klubowej stronie główej
[img]http://www.teamswift.net/download/file.php?id=14273&sid=35c09f20b0b73da69045d832ef1aeb27[/img]
-
super dzięki za podpowiedź i odesłanie do stronki bo ten szkic mi niewiele powiedział, może mój mechanik by coś sie połapał ale znalazłem dwa wymienione punkty i spróbuję, na razie ten pierwszy, z przełącznikiem - nie działa.. przełączyłem i przekreciłem stacyjkę i kontrolka nie zaczęła mrugać. Spróbuję podpiąć się pod białą kostkę pod maską i napisze co mi wyskoczyło.
Dzięki za pomoc !! -
Chcesz odczytać kod błędów?
-
tak
-
tak
A gdybyś w swoim starym nieaktualnym manualu otworzył punkt 6E-38...?
-
Chyba problem jest poważniejszy bo próbowałem mu włączyć diagnostykę poprzez przełącznik pod kierownicą i check engine nie zamrugał, świeci cały czas po przekręceniu stacyjnki.
Spróbowałem też z kostki pod maską, kabelki czarny z fioletowo żółtym i to samo, cały czas się świeci.
Manual wskazuje że chyba w takim wypadku nie działa ECM i wskazuje proceed to chart A-3(check Engine - light circiut check) - jak to naprawić?