[GTI] przewody hamulcowe i poduszki silnika
-
Jako że kupiłem fajnego świstaka ale potrzebujacego dopieszczenia musze wymienić przewody hamulcowe które ciekną mi w okolicach filtru paliwa.
Ktoś pamieta dokładną długość wszystkich przewodów? Czy musze wymontować stare i wg nich kupić nowe?
Potrzebuje także poduszki sinlika bo na zagaszonym silniku mogę ręką poruszać silnik wiec są już do wymiany. Najbardziej po dupie dostała chyba ta na ścianie grodziowej. Od 1.3 8v pasuja poduszki? Bo nie chce wydawać fortuny.
-
Jako że kupiłem
fajnego świstaka ale potrzebujacego dopieszczenia musze wymienić przewody hamulcowe
które ciekną mi w okolicach filtru paliwa.ten z allegro, co hamulce były do poprawy ?
Ktoś pamieta
dokładną długość wszystkich przewodów? Czy musze wymontować stare i wg nich kupić
nowe?jak chcesz mieć spokój na xxx czasu to masz jeszcze Goodridge w oplocie.
Potrzebuje także
poduszki sinlika bo na zagaszonym silniku mogę ręką poruszać silnik wiec są już do
wymiany. Najbardziej po dupie dostała chyba ta na ścianie grodziowej. Od 1.3 8v
pasuja poduszki?było na forum
-
Hellsin: Jeśli przewód hamulcowy cieknie przy filtrze paliwa to jest sztywny, a nie miękki.
plastekk: Długości nie znam. Raczej będziesz musiał wymontować przewód. Szczerze mówiąc, jeśli cieknie już jeden, bo aż tak skorodował to wymień wszystkie... tylko, że wtedy na 90% będziesz wymieniał też giętkie, bo coś nie będzie chciało się odkręcić i to nie jedno coś. Ale obym się mylił.
-
Hellsin: Jeśli
przewód hamulcowy cieknie przy filtrze paliwa to jest sztywny, a nie miękki.ale i tak do wymiany ?
-
ale i tak do
wymiany ?niekoniecznie, ja np jak wymieniałem sztywne przewody, (te właśnie co idą na tył) to nie musiałem wymieniać tych giętkich, odkręciły się bez problemu.
też niestety nie pamiętam ile mają długości -
ale i tak do wymiany ?
Raczej tak, choć jak widać, u Danbara nie trzeba było, w mojej późniejszej rajdówce też kiedyś dało radę, ale np. rozbieraliśmy niedawno czarnego zgniłka Mk2, co go kupiłem ze 4 miesiące temu w wawie i nie było opcji, żeby odkręcić... A co do Goodridge - fajne, tyle, że komplet elastycznych TRW powinien zamknąć się w 250-300 zł, a Goodridge kosztują ponad 500 zł, a w cywilnym aucie nie będą wcale lepsze niż TRW (choć sam zamówiłem dziś do naszego czarnego mk2 komplet Goodridge'ów ). -
A co do Goodridge - fajne,
tyle, że komplet elastycznych TRW powinien zamknąć się w 250-300 zł, a Goodridge
kosztują ponad 500 zł, a w cywilnym aucie nie będą wcale lepsze niż TRW (choć sam
zamówiłem dziś do naszego czarnego mk2 komplet Goodridge'ów ).a które przetrzymają swifta ?
-
Potrzebuje także
poduszki sinlika bo na zagaszonym silniku mogę ręką poruszać silnik wiec są już do
wymiany. Najbardziej po dupie dostała chyba ta na ścianie grodziowej. Od 1.3 8v
pasuja poduszki? Bo nie chce wydawać fortuny.Tą na grodziówce wymontuj, zalej klejem do szyb i taką załóż - będziesz więcej niż zadowolony - sam taką mam i w kilku innych GTi jeździ i każdy sobie chwali to rozwiązanie
Silnik mniej się przechyla/jest lepsza reakcja na gaz, lepiej wchodzą biegi a przy utwardzeniu tej tylko jednej nie przenoszą się żadne dodatkowe wibracje na kabinę w stosunku do serii (przynajmniej u mnie nic nie słychać żeby wibrowało).Jeśli potrzebujesz pozostałe tez wymienić to pisz do MariSwiftGTi lub do mnie na PW (dam Ci tel do niego bo może mieć na sprzedaż)
-
U siebie wymienialem nie tak dawno wszystkie sztywne no czyli 2 ;p długość chyba była gdzieś na forum ale nie pamiętam, ja wymontowałem z wyczuciem zeby kształt mniej wiecej pozostał i mi znajomy ojca po dobrej znajomości dorobił miedziane z końcówkami i powyginał odrazu względem starych za 50zł Podejrzewam ze jak bedziesz chcial kupic w aso czy gdziekolwiek to wyjdzie sporo wiecej, wiec moze poszukaj kogoś kto Ci zrobi cos takiego.
Przypomniało mi sie ze kolo filtra paliwa jest taki kwadratowy łącznik możne z niego leje?
No chyba ze rzeczywiście juz sa bardzo zgnite to nie ma co trzeba wymieniać.
Jak po kupnie przyjechałem do domu i wszedłem pod auto i zobaczyłem swoje to była to pierwsza rzecz jak zrobiłem przy aucie. Wymiana jest trochę kłopotliwa bo sztywne to dziadostwo trzeba sie niezłe ogimnastykować.A te blachy osłaniające przewody od spodu sobie bo tam sie woda zbiera i gnije to wszystko. Z miękkimi nie mialem problemów normalnie sie odkrecily. Do normalnej jazdy to ja wiem czy jest sens Goodridge kupować
Są tam tez takie zapinki plastikowe owinięte blaszka, na których sie trzymają przewody do budy, jak je ściśniesz dobrze to sie otwierają. -
kup sobie z dwa metry miedziaka o takiej samej średnicy ZEWNĘTRZNEJ stare potnij tak żeby końcówki odzyskać (o ile dadzą się odkręcić) i miedz bez problemu rozbijesz dobrym punktakiem (trzeba trochę wprawy żeby dobrać średnice i kąt punktaka więc po próbuje wiem metoda na kowala i w dodatku to hamulce ale robiłem tak w swoich autach i jeżdżą do dziś w końcówkach są specjalne kielichy które formują rurkę)
-
najtańszą zagniatarkę do przewodów kupisz za 60 zł kupisz
-
dobry pomysł z tymi starymi końcówkami i punktakiem . Przewody zgniły w okolicach własnie tego łącznika a on jest dobry , z bólem odkręciłem od niego przewody. Najgorsze jest to że własnie z tych gumowych na końcu nie mogę odkręcić metalowych ale pomęcze sie bo 100zł za jeden przewód to porażka.
wyjalem sobie bak cały zeby bylo wygodniej , mam nadzieje że miedziany ładnie mi się dognie bo ten jest strasznie twardy i wyciągnełem go w kawałkach więc mierzenie długości odpada.
paliwowe też wymieniam bo pompa robi takie ciśnienie że rozwala mi te sparciałe węże
-
łoo żesz ty
-
http://pwpnet.pl/index.php?l=pl&s=p&co=przew
tylko coś młody rok.. Chyba nie podpasuje pod GTI z 95r?
-
to wygląda podobnie jak moje pierwsze gti w którym mi wypad silnik ze skrzynią po hopie
-
Jako że kupiłem
fajnego świstakaJeżeli cały spód tak wygląda to nie jest dobrze.
-
Apropo zagniatania punktakiem. Jest to dobra metoda o ile mamy zrobić końcówkę "zewnętrzną" (tzn taką jakby baryłkę). Wtedy to ma sens. Jeśli przyjdzie komuś zagniatać punktakiem końcówkę z "wewnętrznym stożkiem", to nie polecam się nawet za to brać, bo można życie stracić- nigdy nie zagnieciemy tego dobrze. Lepiej kupić praskę do końcówek. Jeśli chcemy wymieniać wszystkie przewody sztywne, to praska szybko się zwróci. Czemu? Otóż przewody sztywne zwykle na odcinku od pompy do połowy auta są zwykle zdrowe, problem zaczyna się przy zbiorniku paliwa. Można wtedy w połowie auta przewody poucinać, podorabiać końcówki i połączyć nowe przewody ze starymi za pomocą łącznika (można kupić w motoryzacyjnym bez problemu).
-
http://pwpnet.pl/index.php?l=pl&s=p&co=przew
tylko coś młody
rok.. Chyba nie podpasuje pod GTI z 95r?to na bank nie pasuje przecież do to nowego modelu mk6 to zupelnie inne auto.
-
to że przewody są zjedzone nie znaczy że podłoga tez.
Swift nie ma ani jednej dziurki. Wszystko sie trzyma , wszystko szlifowałem , czyścilem. Po prostu jest ładny nalot rdzy. Ale dobrze że nalot - podejrzewam że za rok nie byłby czego ratować. Także panowie spokojnie jest dobrze.
Dziś czyszczę , jutro korizon , tlenek i na końcu baranek.
oczywiście fotka przedstawia w ogóle nie czyszczoną powierzchnię
-
No to powodzenia! Fajnie, że kolejny GTi nie zostanie od razu do końca zjedzony.
Czy to co widać na zdjęciu to pozostałość po haku holowniczym??? To już chyba kojarzę, z której akcji z allegro ten Swift.