swift gti lewy czy prawy gwint na wałkach rozrządu pilnie
-
jak w temacie, czy wałki roarządu mają lewy czy prawy gwint??? sprawa pilna
-
jak w temacie, czy
wałki roarządu mają lewy czy prawy gwint??? sprawa pilnaprawy
ps. mi ostatnio też nie chciały puścić "za cholerę"
-
ps. mi ostatnio też
nie chciały puścić "za cholerę"przyjechał wujek Dajmos i od razu puściły
-
prawy
ps. mi ostatnio też
nie chciały puścić "za cholerę"dzięki za szybką odpowiedz, w koncu pusciły
a powiedz mi jeszcze czy znasz moze wymiary szpilek do głowicy tzn długośc, skok gwintu itp. i gdzie takie coś najlepiej szukać? moze od innego auta pasuje?? jedna niestety jest u mnie do wymiany:/
-
przyjechał wujek
Dajmos i od razu puściłyMylisz z wałem korbowym
-
a powiedz mi
jeszcze czy znasz moze wymiary szpilek do głowicy tzn długośc, skok gwintu itp. i
gdzie takie coś najlepiej szukać? moze od innego auta pasuje?? jedna niestety jest u
mnie do wymiany:/Nie pamiętam teraz wymiarów. Co do zakupu jak koniecznie chcesz nowe to słyszałem, że pasują z jakiegoś starego Nissana Sunny w dieslu. Ale myślę, że możesz kupić jakąś mało sfatygowaną używkę - manual przewiduje wielokrotne ich użycie.
-
Nie pamiętam teraz
wymiarów. Co do zakupu jak koniecznie chcesz nowe to słyszałem, że pasują z jakiegoś
starego Nissana Sunny w dieslu. Ale myślę, że możesz kupić jakąś mało sfatygowaną
używkę - manual przewiduje wielokrotne ich użycie.no w sumie kiedyś też u mechanika jakąś używkę skombinowałem , tak też teraz chyba zrobie bo szkoda czasu na szukanie
-
gwint to chyba m12x1,25 jutro dla pewnosci sprawdze ja kupilem szpilki do bmw m50 tylko roznia sie glowa i trzeba kupic sobie klucz jak cos to mam uzywane szpilki na stanie
-
Nie pamiętam teraz
wymiarów. Co do zakupu jak koniecznie chcesz nowe to słyszałem, że pasują z jakiegoś
starego Nissana Sunny w dieslu. Ale myślę, że możesz kupić jakąś mało sfatygowaną
używkę - manual przewiduje wielokrotne ich użycie.chyba max 2-3 skrecenia na szpilkach nastepnie zaleca sie juz ich wymiane.
-
A gdzie to wyczytałeś? Manual serwisowy mówi, że szpilki zostają stare i ani słowa o wymianie.
-
oj tego Ci juz nie powiem bo niepamietam, bylo cos o zmeczeniu materialow, cos bylo podanego ze szpilki nie trzymaja juz tak jak powinny, wydawalo mi sie to smiezszne bo pisali cos o "rozciagnieciu" ich oraz ze juz inaczej niby reaguja na wyzsza temperature co moze grozic tym ze po jakims czasie moze sie okazac ze sila dociagniecia sie zmienila. Ale gdzie to bylo podanego dokladnie to nie pamietam, jakas ksiazka o materialach wykorzystywanych przy motorach z poczatku lat 90.
-
Widocznie swifta gti tam nie uwzględniali ;P
-
Widocznie swifta
gti tam nie uwzględniali ;Phm to byl ogolny zapis, wiadomo zapis producenta pod dany model jest wazniejszy.
-
Ja miałem problem z naciągniętymi śrubami panewki wałka rozrządu nie dało się dociągnąć bo się po prostu naciągały
-
Ja miałem problem z
naciągniętymi śrubami panewki wałka rozrządu nie dało się dociągnąć bo się po prostu
naciągałyprzeciez tam jest 10Nm wiec ledwo co. Tam nie ma co dociagac