Przewody WN
-
Witam, nadszedl czas na zmiane, swice juz zakupilem, oczywiscie ngk.Byly na miejscu.
Ale pytanie tyczy sie kabli, gosc w sklepie zaproponowal mi kable jakiejs firmy Jamex bodajze, za55zl. Czy to dobra firma i oplaca sie kupic takie przewody? -
Ja mam firmy janmor, silikonowe i są w porządku. Jednak jest to zakup raczej na raz, gdyż chcąc zdjąc jeden kabel w celu wymiany świecy, na zimnym silniku, niestety cała końcówka została na świecy, i cały kabel do wywalenia, na szczęście w zestawie były 4 więc byłem uratowany, z pozostałych dwóch zszedł prawie bezproblemowo. Być może to kwestia kabli, a może tego że tak po prostu się dzieje i jest to normalne, nie wiem.
-
Ja mam firmy
janmor, silikonowe i są w porządku. Jednak jest to zakup raczej na raz, gdyż chcąc
zdjąc jeden kabel w celu wymiany świecy, na zimnym silniku, niestety cała końcówka
została na świecy, i cały kabel do wywalenia, na szczęście w zestawie były 4 więc
byłem uratowany, z pozostałych dwóch zszedł prawie bezproblemowo. Być może to
kwestia kabli, a może tego że tak po prostu się dzieje i jest to normalne, nie wiem.Ja kupiłem kable Sentech. Polskie z kapturkami na świece jak w oryginale.
3 lata już na nich śmigam. -
Albo wlasnie chyba byla to firma janmor;/ Wiec wstrzymam sie z zakupem ich bo za 55 byly na 3 cyle a wiec nie bedzie zapasu. Juz wole cos na allegro np bosch jakies silikonowe widzialem za 45. Firma niby znana. Moze zadna kaszana.
Nie pamietam dokladnie z czego ale niektore kable lubia zwierzatka. Sasiadowi w hondzie ze 3 razy zzarlo kable w ciagu kilku miesiecy Nie pomogly nawet jakies odstraszacze z allegro -
Albo wlasnie chyba
byla to firma janmor;/ Wiec wstrzymam sie z zakupem ich bo za 55 byly na 3 cyle a
wiec nie bedzie zapasu. Juz wole cos na allegro np bosch jakies silikonowe widzialem
za 45. Firma niby znana. Moze zadna kaszana.
Nie pamietam
dokladnie z czego ale niektore kable lubia zwierzatka. Sasiadowi w hondzie ze 3 razy
zzarlo kable w ciagu kilku miesiecy Nie pomogly nawet jakies odstraszacze z
allegroJa też kupiłem kiedyś Janmory i jeżdżę na nich do tej pory, ale już muszę się rozglądać za nowymi, bo te zaczynają mieć przebicie - jeden już musiałem wymienić na stary bo po ciemku pod maską na odpalonym silniku robi się dyskoteka.
Dzięki Nanbu za poradę - teraz Sentecha wezmę
-
Kable warto kupić dobre, kiedyś przypadkowo kupiłem takie do tico (nie mieli innych), dałam chyba 150zł ( tylko nie mogę sobie przypomnieć jaka firma, niebieskie były .... ) ale po założeniu miałem inne auto Jeździły rok i nigdy nie sądziłem że po zmianie kabli może być taka różnica w pracy silnika.
-
Kable warto kupić
dobre, kiedyś przypadkowo kupiłem takie do tico (nie mieli innych), dałam chyba
150zł ( tylko nie mogę sobie przypomnieć jaka firma, niebieskie były .... ) ale po
założeniu miałem inne auto Jeździły rok i nigdy nie sądziłem że po zmianie kabli
może być taka różnica w pracy silnika.150 zł za kable do Tico?
-
niebieskie - to mogły być NGK. wtedy taka cena bardziej mozliwa ale troche zawyrzona i tak
-
niebieskie - to
mogły być NGK. wtedy taka cena bardziej mozliwa ale troche zawyrzona i takNiebieskie mogły być Sakura, Janmor i pewnie jeszcze parę innych firm robi w takim kolorze.
Wątpię, żeby udało się takie namierzyć.
Może kolega podniesie maskę i odczyta z przewodów nazwę producenta ? -
Tico niestety już sprzedane a kable poszły razem z autem. Wcześniej w tym samym aucie wymieniałem na jakieś zwykłe, najtańsze i wytrzymywały max 10tys km. Jeden mi został, jak mi się uda go znaleźć (w co wątpie ) to sprawdze co to za firma.
-
A ja założyłem jakieś polskie z poloneza za 28zł. Nie dość, że został jeden na zapas, to nic się od jakiś 25tys km nie dzieje
-
A ja założyłem
jakieś polskie z poloneza za 28zł. Nie dość, że został jeden na zapas, to nic się od
jakiś 25tys km nie dziejePolonezowskie podeszły? A jak z długością kabli? Wystarcza?
-
Polonezowskie kable zarówno do 1.0, jak i 1.3 8V są dobre. Jedyną wadą jest brak oryginalnych kapturków przeciwpyłowych (mowa o 1.0). Nie powoduje to żadnych problemów, trzeba tylko pamiętać o dmuchnięciu kompresorem w gniazdo świecy przed jej odkręceniem.
-
Z tego co mi wiadomo moje kable nie maja jeszcze roku na pewno, "Seiwa" niby w miarę dobre japońskie czy to normalne ze po ciemku robią disco po maska sobie?
-
Z tego co mi
wiadomo moje kable nie maja jeszcze roku na pewno, "Seiwa" niby w miarę dobre
japońskie czy to normalne ze po ciemku robią disco po maska sobie?Pewnie to jakiś bonus
Wymienić, to rozkaz -
Z tego co mi
wiadomo moje kable nie maja jeszcze roku na pewno, "Seiwa" niby w miarę dobre
japońskie czy to normalne ze po ciemku robią disco po maska sobie?To już po nich...
-
taka lipa ze nawet jednej zimy nie wytrzymały ? niby markowe. nie wyczulem jakis dolegliwości pozatym ze swieca przebicia chyba nie ma choc nie sprawdzalem ale na całej długości widać błyski.
-
taka lipa ze nawet
jednej zimy nie wytrzymały ? niby markowe. nie wyczulem jakis dolegliwości pozatym
ze swieca przebicia chyba nie ma choc nie sprawdzalem ale na całej
długości widać błyski.Kup Magnecore to będziesz miał dożywotnią gwarancję i będziesz zadowolony
-
taka lipa ze nawet
jednej zimy nie wytrzymały ? niby markowe. nie wyczulem jakis dolegliwości pozatym
ze swieca przebicia chyba nie ma choc nie sprawdzalem ale na całej
długości widać błyski.No to dotknij tych kabli przy włączonym silniku
-
Kup Magnecore to
będziesz miał dożywotnią gwarancję i będziesz zadowolonyNaprawdę do tej pory nic się z nimi nie dzieje? Sprawdzałeś po ciemku pod maską czy nie błyska?