Pilot centralnego zamka + czujniki
-
Witaj!
Jeśli mógłbyś
podpowiedzieć jak mogę sprawdzić typ pilota, to chętnie opiszę co i jak.nie znasz producenta tego pilota ani nic ? to wrzuć fotkę.
-
Załączam zdjęcia
-
Załączam zdjęcia
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=langeford
kupujesz jakiś i przekładkę robisz
-
kupujesz jakiś i przekładkę robisz
Obudowa Ci nic nie pomoże...W langefordach to typowa usterka, problemem są wyrobione swiche (przyciski w pilocie). Rozkręcasz pilot, idziesz do elektronicznego z prośbą o dobranie swichy takich jak te w pilocie, przelutowujesz (albo dajesz np do serwisu RTV żeby przelutowali) i cieszysz się zregenerowanym pilotem.
-
Dzięki za podpowiedź!
Nie omieszkam wybrać się do serwisu RTV -
W langefordach to
typowa usterka, problemem są wyrobione swiche (przyciski w pilocie). Rozkręcasz
pilot, idziesz do elektronicznego z prośbą o dobranie swichy takich jak te w
pilociejak kupuje obudowę, to chyba jest ona z przyciskami ...
-
Hellsin, nie ogarniasz
Nie chodzi mi o przycisk w sensie plastiku naciskającego na swicha, tylko do wymiany jest element elektroniczny- mikrowłącznik/swich, jak zwał, tak zwał. Tego z obudową nie dostaniesz. W swichu wyrabia się taka malutka płytka, która ma za zadanie "odbijać". Powoduje to, że nawet dotknięcie pilota powoduje zamknięcie/otwarcie. Potrzebne jest przelutowanie tego elementu, bądź wymiana w/w płytki (lepiej przelutować).
-
Hellsin, nie
ogarniaszza bardzo nie kumam czaczy, to fakt bo chyba chodzi o switch ? czyli włącznik na płycie głównej, tak jak ma to np. miejsce w myszce.
jeśli faktycznie to jest przyczyną, że się wyrobiło, to rzeczywiście pomoże tylko elektro szpec -
Tak, dokładnie jak mówisz, na płytce Tak dla osłody, to dodam, że podobna usterka uziemiła mi auto na urlopie 2 lata temu (swich "zamykanie" zwarł się na amen, a, że to nie tylko central, ale także alarm, to odcinało pompę Ostatecznie trochę rzucania pilotem o ścianę pomogło.
-
Ostatecznie trochę rzucania pilotem o ścianę pomogło.
To zawsze pomaga Mi na przykład z dwóch pilotów działa zawsze jeden, czasem musze je więc zamieniać, jak nie działa jeden to działa drugi, dziwna przypadłość ale na szczęście nie mocno męcząca.