Stożek SS 1.6 problem
-
Dużej różnicy nie
ma... Spójrz w dane techniczne obu silników... Miałem G16A i z gti można sobie
poradzić... (zaraz mnie zlinczujecie ale co tam) Kręcenie wysoko? Co ci daje że masz
odcięcie wyżej? Więcej mocy? Czy lepszą elastyczność? Ja kręciłem 1.6 do 7k czasem
zdażyło się 7,5 i silnik jest w super kondycji ale buda w moim odmówiła...Nie chodziło mi raczej o kręcenie silnika do odcięcia i czy 1.3 Gti DOHC czy 1.6 kręci się wyżej tylko raczej o to jak auto klei się do asfaltu bo z budą sedana jest na bank ciężej ze względu na samą bryłę, a poza tym to z tymi silnikami już mam lepszą pozycję na start bo z tego co wiem to 1.3 jest na podwójnym wałku rozrządu, a 1.6 nie no i do wyciągania z niego mocy jest bardziej podatny. No nie wiem to tylko moje zdanie i również tak jak Ty chciałbym ze swojego wykręcić co nie co, ale to chyba mija się dla mnie z celem chyba, że jest ktoś kto mi to przetłumaczy to będę podzielał Twoje zdanie !
-
Nie chodziło mi
raczej o kręcenie silnika do odcięcia i czy 1.3 Gti DOHC czy 1.6 kręci się wyżej
tylko raczej o to jak auto klei się do asfaltu bo z budą sedana jest na bank ciężej
ze względu na samą bryłę, a poza tym to z tymi silnikami już mam lepszą pozycję na
start bo z tego co wiem to 1.3 jest na podwójnym wałku rozrządu, a 1.6 nie no i do
wyciągania z niego mocy jest bardziej podatny. No nie wiem to tylko moje zdanie i
również tak jak Ty chciałbym ze swojego wykręcić co nie co, ale to chyba mija się
dla mnie z celem chyba, że jest ktoś kto mi to przetłumaczy to będę podzielał Twoje
zdanie !rob glowke z GTi 1.3 tak jak helsin dal linka, a potem sie pochwal. Wysokie krecenie nic nie daje bo jezdzisz momentem a ten w 1.6 moze byc zdecydowanie lepszy.
-
rob glowke z GTi
1.3 tak jak helsin dal linka, a potem sie pochwal. Wysokie krecenie nic nie daje bo
jezdzisz momentem a ten w 1.6 moze byc zdecydowanie lepszy.A w jakich cenach głowica z GTI ?
-
A w jakich cenach
głowica z GTI ?200-300zl
-
200-300zl
A dalej robota jej tak ? Czyli czyszczenie, szlify i co tam jeszcze popadnie czyli kolejne siano później przekładka do 1.6 no mi tam ryba bo mam 2 silnik więc jeździć i tak można, ale pewnie opcja nie do zamknięcia się w 1000zł!
-
A dalej robota jej
tak ? Czyli czyszczenie, szlify i co tam jeszcze popadnie czyli kolejne siano
później przekładka do 1.6 no mi tam ryba bo mam 2 silnik więc jeździć i tak można,
ale pewnie opcja nie do zamknięcia się w 1000zł!no wiesz mozesz sobie wsadzić taką jaka jest, ale jaki to sens ?
najlepiej od razu szlif, planowanie, polerowanie kanałów itd...
do samej głowicy przecież też trzeba by wsadzić kolektor dolotowy z gti + listwe z wtryskiwaczami paliwa itd... a najlepiej poczytać trochę o tym na tej stronce co wcześniej link był dany -
no wiesz mozesz
sobie wsadzić taką jaka jest, ale jaki to sens ?
najlepiej od razu
szlif, planowanie, polerowanie kanałów itd...
do samej głowicy
przecież też trzeba by wsadzić kolektor dolotowy z gti + listwe z wtryskiwaczami
paliwa itd... a najlepiej poczytać trochę o tym na tej stronce co wcześniej link był
danyNo zdaję sobie sprawę z tego, że mija się z celem taka robota żeby przekładać głowę bez roboty... No spoko poczytałbym tylko jakoś angielskiego nie preferuję do końca.
Kali się dogadać, ale to na tym koniec więc nie poczytam za dużo!
-
No zdaję sobie
sprawę z tego, że mija się z celem taka robota żeby przekładać głowę bez roboty...
No spoko poczytałbym tylko jakoś angielskiego nie preferuję do końca.
Kali się dogadać,
ale to na tym koniec więc nie poczytam za dużo!ktos wymyslil cos takiego jak google translator .... czasami pomaga
-
No zdaję sobie
sprawę z tego, że mija się z celem taka robota żeby przekładać głowę bez roboty...
No spoko poczytałbym tylko jakoś angielskiego nie preferuję do końca.
Kali się dogadać,
ale to na tym koniec więc nie poczytam za dużo!Jeżeli chcesz dużo zyskać niskim kosztem to nie w Suzuki... Proponuje 1.9 TDI z grupy vag i każdy ci to powie że te silniki najszybciej i najtaniej się kręci... Uprzedzam pytanie... Tego raczej nikt nie robił Może się da ale koszty idą w tysiące pln :E
-
ktos wymyslil cos
takiego jak google translator .... czasami pomagaUczynilem to juz, ale nie tlumaczy dokladnie!
-
Idzie sie zakochac...
-
dzięki chłopaki w ..... Tylko jednak wolę pozostać przy główce 1.6 bardziej wytrzymała z tego co słyszałem a na gti będę się czaił po koniec lata jak uzbieram parę tysiów na autko i jego "przeróbki" , miło , że jest takie zainteresowanie tym tematem prawdopodobnie będę koniec wiosny początek lata kombinował z turbo i intercoolem !! Oczywiście będę dawał pełna "dokumentację" do wglądu tutaj !! i czy ktoś w WLKP , lubuskim lub zach.pomorskim zna kogoś kto zajebiście zajął by się moją "główka" itp. sprawami ?
-
dzięki chłopaki w
..... Tylko jednak wolę pozostać przy główce 1.6 bardziej wytrzymała z tego co
słyszałem a na gti będę się czaił po koniec lata jak uzbieram parę tysiów na
autko i jego "przeróbki" , miło , że jest takie zainteresowanie tym tematem
prawdopodobnie będę koniec wiosny początek lata kombinował z turbo i intercoolem !!
Oczywiście będę dawał pełna "dokumentację" do wglądu tutaj !! i czy ktoś w WLKP ,
lubuskim lub zach.pomorskim zna kogoś kto zajebiście zajął by się moją "główka" itp.
sprawami ?A czytał kolega wątek kolegi o nicku Punkers, który zanabył teoretycznie wyśmienite i zachwalane w magazynie "GT" Suzuki GTI z turbinką?
-
Idzie sie
zakochac...
KlikNo ładne kółka ma ten Swifcior
Skąd dorwać takie tylne lampy z białym kierunkiem???
-
nie ,nie miałem przyjemności czytać
-
No ładne kółka ma
ten Swifcior
Skąd dorwać takie
tylne lampy z białym kierunkiem???pewnie custom
co do kółek - u nas też takie kupisz
-
ciągnąc dalej temat , czy ktoś z was ma pojęcie jakie turbo pasują do SS ?? od czego czy może garrett robi pasujące bo nic w sieci ciekawego nie mogę znaleźć
-
ciągnąc dalej temat
, czy ktoś z was ma pojęcie jakie turbo pasują do SS ?? od czego czy może garrett
robi pasujące bo nic w sieci ciekawego nie mogę znaleźćjak nie przerobisz kolektora to żadna nie pasuje
-
ciągnąc dalej temat
, czy ktoś z was ma pojęcie jakie turbo pasują do SS ?? od czego czy może garrett
robi pasujące bo nic w sieci ciekawego nie mogę znaleźćWeź daj w tym wątku zdjęcie swojego samochodu - zobaczymy czy jeszcze warto w niego inwestować... Zrobisz turbo, a tu mocowanie wahacza ciachchchch...
-
musiał bym go umyć zawieszenie jest git ,tylko wiadomo trzeba by przeguby niedługo zmienić po zimie ale wstawię foto w przyszły weekend jak wróce z budy albo w tygodniu jak sie uda !! a narazie pomóżcie dobrać turbo