głośniki w S.S.
-
Słuchaj, jakie
wygłuszenie polecasz? Bo są różne maty, a ja się nie znam za bardzo.najtańsza opcja - Boll i APP, niestety lubią pękać dodatkowo obowiązkowo opalarka w ruch, nie mniej jednak popytaj o "miękkiego" Bolla
inne rozwiązanie - dekarka.
Droższe - STP/GMS ( ja mam drzwi wyklejone STP właśnie )
Kolejne półki to Hollywood Energetic, Stinger, Dynamat i np. pasta Brax na boczki, ale to już masa $$.
Zresztą nie ważne jest aż tak bardzo czym głuszysz, tylko żeby się przyłożyć do tego i zrobić to z głowąprzykład :
Druga sprawa. Z
tego co teraz ogarniałem w aucie, to jak przesunę kieszeń (albo zamontuję tą z R19
to na wysokości fotela między fotelem kierowcy, a kieszenią będzie bardzo mało
miejsca. Nie jest to w praktyce wkurzające (bo nieergonomiczne na pewno)?temat Danbara lub Dajmosa - oni mają ( Dajmos w sumie miał ) kieszenie od R19
Co do głośnych
wydechów, to nigdy nie byłem ich fanem, zarówno w samochodach, jak i w motocyklach.mi to lotto nie mniej jednak muszę sklecić coś cichszego
-
Chodzi Ci o masę na pędzel Bolla? Ja trabanta wygłuszałem samoprzylepnym armaflexem (stosuje się to do izolacji termicznej i akustycznej kanalow wentylacyjnych, rur, zbiornikow...). Nie wiem jak to tłumi, bo narazie korba wyszła bokiem
-
Chodzi Ci o masę na
pędzel Bolla?niet, takie cuś :
http://allegro.pl/boll-maty-wygluszajace-polimerowe-polimerowa-waw-i1417995591.html
-
Okej, sorry, że przynudzam, ale tak na zaś, dystans ma się oprzeć o blachę, czy może siąść na tapicerce boczka? Sprawa taka, że nie koniecznie uda mi się porządny okrąg wyciąć.
-
Okej, sorry, że
przynudzam, ale tak na zaś, dystans ma się oprzeć o blachę, czy może siąść na
tapicerce boczka? Sprawa taka, że nie koniecznie uda mi się porządny okrąg wyciąć.dystans idzie do blachy
-
nie ma kabli pod
głośniki sa puste miejscakable muszą być głośnikowe w moim GL-u wszystko było... Czyżby Madziary nie dawały kabli?
-
Pany, ile potrzeba mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem ile...
-
na wygłuszenie kompletne drzwi coś około 15szt o ile dobrze pamiętam, ale to niech jeszcze ktoś się wypowie
-
Pany, ile potrzeba
mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem
ile...A czym planujesz wyciąć równy okrąg w tapicerce aby bylo w miare estetycznie
-
Mam otwornice
-
Pany, ile potrzeba
mat 25x50 na wygłuszenie 2 sztuk drzwi przednich? Bo będę zamawiał, a nie wiem
ile...ja nie pamiętam ile mi zeszło, bo ja kupowałem bull pack i nie liczyłem, na bank powyżej 10 małych.
A czym planujesz
wyciąć równy okrąg w tapicerce aby bylo w miare estetycznienie wiem jak u was, ale u mnie dalej jest po prostu sklejka na to materiał, na to kieszeń dokręcana ...
-
Swojego czasu też męczyłem temat audio w Swifcie. U mnie jednak skończyło się na odseparowanym zestawie fonocar-a na przód (niestety woofer 10" w standardowym miejscu) i jajkach JBL GTO z tyłu (były już w aucie). Generalnie grało to znośnie, kumple nawet chwalili Niestety sceny przy takiej konfiguracji nie było - znacznie mocniejszy tył zagłuszał przód. Przy ustawieniu większej głośności na przód zanikał bas itd...). Teraz śmigam Pandą... tu na szczęście głośniki są rozmieszczone po ludzku, czyli w drzwiach i jest miejsce na 16". Trochę poczytałem i wyszło, że najlepsze (w przyzwoitej cenie) zestawy robi Herz i Helix. Wybór padł na drugą firmę i model Blue 62. Zestaw jest odseparowany i jeżeli będziecie montować boczki w które można wstawić szesnastki to szczerze polecam. Pod samym radiem grają bardzo zacnie. Trochę zabawy miałem z tweeterami ale było warto. Teraz wreszcie mogę z przyjemnością posłuchać muzyki w aucie Załączam fotkę z montażem gwizdków
-
U mnie jednak skończyło się na odseparowanym
zestawie fonocar-a na przód (niestety woofer 10" w standardowym miejscu) i jajkach
JBL GTO z tyłu (były już w aucie).10" - szkoda że nie ma fot, jak tam zmieściłeś 2x25cm 10 cm kolego
-
heh cos mi sie wydaje ze mam taki sam zestaw Helixa
również polecam ! -
heh cos mi sie
wydaje ze mam taki sam zestaw Helixa
również polecam !kolega ma poprzednią edycję ( z niebieskimi membranami ), a Ty masz DB62.1 jeśli dobrze pamiętam
-
Oczywiście, że 10 cm - mój błąd. Co do Helixów to Blue są następcami DB ale co się konkretnie zmieniło to nie wiem
-
Opłaca się tweetery pchać w tapicerkę drzwi (ktoś w organizacyjnym dawał takie zdjęcia), czy lepiej przykleić je na rogach deski przy szybie? Hmm?
-
Oczywiście, że 10
cm - mój błąd. Co do Helixów to Blue są następcami DB ale co się konkretnie zmieniło
to nie wiem- jeśli masz te, to one były przed DB62.1
Opłaca się tweetery
pchać w tapicerkę drzwi (ktoś w organizacyjnym dawał takie zdjęcia), czy lepiej
przykleić je na rogach deski przy szybie? Hmm?najlepszy montaż to ukierunkowane w słupkach, z innych miejsc - zaślepki lusterek.
-
Moje to dokłądnie Blue 62C a więc najnowszy model z 2010 - link http://www.ceneo.pl/8569214s
Co do montażu w słupkach czy osłonie lusterek to może być problem bo ten tweeter jest całkiem spory, ciężki i głęboki(jedwabna kopułka i solidny magnes - w przeciwieństwie do małych syczków z tańszych zestawów). Jego zaletą natomiast jest możliwość obracania i "ukierunkowienia" go w obudowie. -
Moje to dokłądnie
Blue 62C a więc najnowszy model z 2010 - link
http://www.ceneo.pl/8569214sto Blue 62 a B62C to różnica
Co do montażu w
słupkach czy osłonie lusterek to może być problem bo ten tweeter jest całkiem spory,
ciężki i głęboki(jedwabna kopułka i solidny magnes - w przeciwieństwie do małych
syczków z tańszych zestawów).chcesz to wrzucę Ci tweetki kupowane osobno, za no powiedzmy 2 porządne zestawy odseparowane ze średniej półki - są bezproblemowe w montażu, poza tym zabawa z żywicą i matą szklaną, szpachlą i papierem ściernym i mamy słupki oraz pożądany kształt jaki nas interesował
Jego zaletą natomiast jest możliwość obracania i
"ukierunkowienia" go w obudowie.to pewnie chodzi Ci o obudowę tweetka - jeśli tak to w większości przypadków jest to część rozbieralna, bez niego sam tweetek jest malusi przy słupkach kierunkowo robionych nie potrzeba tego