Zdjęcia instalacji LPG w Swifcie 1.0 / 1.3
-
Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą.. a więc potrzebuję podglądu, w jaki sposób zamontowany jest mikser gazu w dolocie silnika 1.0 Ni cholery nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Jeśli ktoś posiada fotki komory silnika i przypadkiem jest to gdzieś ujęte, ew. jest w stanie wykonać takie zdjęcia było by super
-
W swifcie stosowany jest mikser płytkowy. Montuje się go między wtryskiwacz, a podstawę całego monowstrysku. Mówiąc prościej mikser znajduje się pomiędzy przepustnicą, a wtryskiwaczem. Jutro porobię Ci fotki.
-
bede wdzieczny, przeszukalem fora LPG i nic konkretnego o swifcie nie znalazlem
-
W załączniku masz 2 zdjęcia. To z jasnego aluminium to jest mikser. Montuje się go poprzez odkręcenie z góry wtrysku 4 długich i 1 krótkiej śruby (różnie umiejscowionych w zależności od rocznika) i założenie płytki między część monowtrysku górną (wtryskiwacz i regulator ciśnienia) a dolną (przepustnica i krokowiec). Jak to wygląda pod filtrem nie mogę teraz zrobić zdjęć, gdyż brakuje mi czasu na jego odkręcenie (nie mam motylka, tylko zwykłą nakrętkę m6).
-
Zwracam się do
Państwa z uprzejmą prośbą.. a więc potrzebuję podglądu, w jaki sposób zamontowany
jest mikser gazu w dolocie silnika 1.0 Ni cholery nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Jeśli ktoś posiada
fotki komory silnika i przypadkiem jest to gdzieś ujęte, ew. jest w stanie wykonać
takie zdjęcia było by superZobacz fotki w tym wątku:
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=215418&an= -
Super chłopaki! i wszystko jasne. Macq a masz może jakiś schemat instalacji II generacji? Niestety ubogo jest z takimi nowinkami, gazownicy twardo trzymają swoje sekrety
Jeszcze raz dzięki
-
Ale to potrzebujesz schemat ideowy podłączeń czy elektryki?
-
Tak, nie mam pojęcia jak po podłączać kable, czyli elektryka Chcę zrobić przekładkę instalacji II generacji z GTi. Od strony mechanicznej i technicznej znam zasady.
-
a jak sprawa prawna ? homologacja ?
-
Sprawa prawna taka jest, że wlew pod tablicę a w dowodzie dalej PB
Do typowej instalacji drugiej generacji potrzebujesz:
-sygnał z cewki zapłonowej (prędkość obrotowa)
-sygnał z sondy lambda (skład mieszanki + centralka działa jako emulator oszukując komputer benzynowy. W zasadzie swift bez emulacji checka nie wywala, więc można to pominąć
-sygnał z TPS'a (koniecznie!)
-sygnał z czujnika temperatury (nie zawsze)
-wyłączyć wtryskiwacz (i włączać emulator, ale rezystancja wtryskiwacza swifta pozwala czasem emulatora nie stosować- bez żadnych skutków ubocznych)Na podstawie tych sygnałów sterownik wylicza jak otworzyć attuator na wężu zasilającym. Zacznij od tego, że bez interfejsu diagnostycznego Twojej centralki LPG nic nie będzie działało jak trzeba.
Powiedz mi jakiej firmy masz centralkę, a ja Ci podam co gdzie podłączyć.
-
Super Sterownik to RAZMUS Plus AF 800
Tak to wygląda:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/7QHduh5GwvP-1yXkJVr0Ic6w9YoC6P9R96QSyLIR_U8?feat=directlink