pisk piszczenie w okolicach koła
-
albo ma za twarde
klockialbo bębenek z tyłu piszczy
-
masz podobną sytuację jak u mnie
Obstawiałem tylne koło-wybiłem łożysko smar w 95% czyściutki, wypłukałem w ropie, nabiłem świeżego przeznaczonego do łożysk smaru Zonk to nie to
Pisk najbardziej był wyraźny jak przejeżdżałem koło ściany lub ekranów akustycznych, a co najciekawsze ustawał jak wciskałem hamulec.
Pomogło wyczyszczenie miejsc dolnych zacisku po których przesuwa się klocek-to rdza nie pozwalała na powrót czyli odbicie od tarczy stąd to piszczenie -
Z tyłu czy z przodu piszczy ? Jedź na jakiś parking i pozaciągaj ręczny :)) ja tak doszedłem do tego, że koniec klocków i wymiana po 2 dniach nastąpiła bo w zimę wolałem to szybko zrobic
-
albo ma za twarde
klockiAlbo, albo
-
Kolego, podejrzewam, że to coś z kołem.
-
wczoraj naciskalem hamulec z 40 razy do konca w miare szybko...
i dzisiaj brak piszczenia....
dzwina sprawa -
wczoraj naciskalem
hamulec z 40 razy do konca w miare szybko...
i dzisiaj brak
piszczenia....
dzwina sprawaWeź to rozbierz i popatrz, albo pojedź i niech Ci to mechanik zrobi, bo takie gdybanie do niczego nie prowadzi i nikt na odległość raczej Ci nie powie co to jest na 100%, chyba, że uda mu się trafić
-
W okolicach przedniego czy tylnego koła??
To raczej dość istotne bo z przodu masz tarcze, a z tyłu zazwyczaj bębny.
Jeżeli na tarczach to wg mnie za pisk może być odpowiedzialny dotykający lekko klocek, a tu przyczyną może być np to że tłoczek jest na końcach przerdzewiały i nie cofa sie tak jak powinien.
Nasunelo mi sie to jak napisałeś, że przepompowałeś hamulec wiele razy. Mógł na końcu ładnie odbić....
A jeśli jedziesz powiedzmy ze 100km/h i zaczynasz hamować to pedał hamulca Ci nie skacze?? Jak by skakał to wina leży najprawdopodobniej w tarczach które mogą być nierówne...
-
nie skacze pedal hamulca.
a ciezko mi wyczuc czy to przod czy tyl...wiem ,ze to pojawilo sie po deszczu.
dzisiaj odkrecam przednie kolo i zobacze... -
nie skacze pedal
hamulca.
a ciezko mi wyczuc
czy to przod czy tyl...wiem ,ze to pojawilo sie po deszczu.
dzisiaj odkrecam
przednie kolo i zobacze...Pewnie zacisk rozruszałeś i przestało piszczeć, może trochę śniegu się tam dostało i mróz przyłapał