łożyska w bębnie hamulcowym[98 1.0]
-
Witam.Mam pytanie,czy tulejka pomiedzy lozyskami w bebnie hamulcowym ma byc scisnieta przez lozyska czy ma miec luz,ma ktos wiedze na ten temat,z gory dzieki
-
Po pierwsze - idiotycznie nazwany wątek, popraw to Kolego, bo ta tulejka z hamulcami to ma g... wspólnego. Tulejka jest dystansem pomiędzy łożyskami i mają do niej dochodzić wewnętrzne bieżnie łożysk. Tak jest w innych samochdach, więc myślę że i w suzzie, jeśli się mylę to niech ktoś poprawi.
-
to ciekawe do czego sluzy beben hamulcowy w ktorym sie znajduje
-
Po pierwsze -
idiotycznie nazwany wątek, popraw to Kolego, bo ta tulejka z hamulcami to ma g...
wspólnego.Ja zmieniłem
Tulejka jest dystansem pomiędzy łożyskami i mają do niej dochodzić
wewnętrzne bieżnie łożysk. Tak jest w innych samochdach, więc myślę że i w suzzie,
jeśli się mylę to niech ktoś poprawi. -
to ciekawe do czego
sluzy beben hamulcowy w ktorym sie znajdujeLogika Twojego rozumowania Kolego, jest co najmniej żenująca, ale na szczęście Marek zrobił swoje, na czym powinno się skończyć. Nie zamierzam się więcej wypowiadać w tym wątku.
-
ciekaw jestem
-
ciekaw jestem
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła.
Za bardzo nie kumam o co chodzi Tobie z tą tulejką. Pewnie bębna w łapie nie miałeś, bo w przeciwnym razie wiedziałbyś, że tulejka styka się z łożyskami, ale można nią bez problemu paluchem ruszać na boki.
Łożyska za głęboko nie wprasujesz, bo bęben ma rant.
Foty bębnów są na forum. Poniżej bęben bez łożysk.
-
nie nie mialem,tylko krasnoludki lozyska mi wprasowly do nowych bebnow,a tak na powaznie to zastanowilo mnie to ze po wprasowaniu lozysk,w jednym bebnie tulejka miala lekki luz,a w drugim nie dalo sie nia poruszyc
-
nie nie
mialem,tylko krasnoludki lozyska mi wprasowly do nowych bebnow,a tak na powaznie to
zastanowilo mnie to ze po wprasowaniu lozysk,w jednym bebnie tulejka miala lekki
luz,a w drugim nie dalo sie nia poruszycNie wiem jak tam u Was w Swiftach to wygląda ale z tego co piszecie to mniej więcej tak jak w Tico
Tulejka pomiędzy łożyskami nie ma prawa mieć luzu, natomiast luz będzie mieć na boki (z racji tego, że sama tulejka ma mniejszą średnicę niż otwór w bębnie).
Tak przynajmniej jest w Tico, w Swiftach zapewne tak samo -
Nie wiem jak tam u
Was w Swiftach to wygląda ale z tego co piszecie to mniej więcej tak jak w TicoTulejka pomiędzy
łożyskami nie ma prawa mieć luzu, natomiast luz będzie mieć na boki (z racji tego,
że sama tulejka ma mniejszą średnicę niż otwór w bębnie).
Tak przynajmniej
jest w Tico, w Swiftach zapewne tak samoPrzecież tak samo napisałem parę postów wyżej
-
Przecież tak samo
napisałem parę postów wyżejNic nie poradzę, że wątkotwórca nie zrozumiał