Stuki w zawieszeniu
-
Od pewnego czasu rozpukał mi się prawy przód w Suzuku, najgorzej jest na małych nierównościach np. jakaś lekko zapadnięta studzienka albo wolna jazda po bruku. Przy większych dziurach też jest stukanie ale mało słyszalne. W pt wybieram się na kanał i szarpaki sprawdzić co to jest, ale może ktoś już miał podobny przypadek i podpowie co to takiego.
Swift 2002 1.0
-
mysle ze stuka Ci stabilizator ....ale to tylko strzał nikt Ci nie doradzi jak nie słyszy tego dzwieku.
-
Myśle że to nie stabilizator z prostej przyczyny- w 1.0 nie ma staba... Przypuszczam że na 90% winowajcą okaże się tuleja wachacza, ale pozostaje jeszcze 10% na coś innego
-
ja obstawiam sworzeń wachacza...
-
ja obstawiam
sworzeń wachacza...Ja też
-
Ja też
i ja bo kilka dni temu zmienialem
kup caly wachacz latwiej i lepiej :P:P
u mnie przy okazji okazalo sie to przyczyna luzu na kolach
sprawdz takze przeguby zewnetrzne moze ktoras manszeta juz dogorywa jak cos za grosze odsprzedam nowke niesmigana
-
Byłem u mechanika, kanał plus szarpaki i jazda próbna ( oczywiście po bruku żeby było słychać stukanie) z mechanikiem, wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał coś takiego?
-
Byłem u mechanika,
kanał plus szarpaki i jazda próbna ( oczywiście po bruku żeby było słychać stukanie)
z mechanikiem, wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony
czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał
coś takiego?O w morde... Było na forum, koledzy to regenerują nawet...
-
wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony
czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał
coś takiego?Nówki nie kupisz, jeśli masz bez wspomagania to regeneracja w łodzi chyba 250 jeśli ze wspomaganiem tak jak ja 550 zł do tego jeśli będziesz chciał żeby Ci to na miejscu wyjeli i potem włożyli 200 zł...
-
Mam bez wspomagania, jak możesz to podaj jakiś sprawdzony namiar.
250zł obejmuje też montaż i demontaż? -
wątpię... raczej sama regeneracja
-
Mam bez
wspomagania, jak możesz to podaj jakiś sprawdzony namiar.
250zł obejmuje też
montaż i demontaż?Sama regeneracja, z ceną zadzwoń i dowiedz się dokładnie sam:
http://maglownice.polskareklama.pl/
Teraz jeszcze widzę jakiś nowy w googlach warsztat w pabianicach co się tym zajmują może oni taniej będą mieli:
http://przekladnia.com/ -
Po dzwonie i dam znać jak będę coś wiedział. Dzięki wszystkim za info!
-
Po dzwonie i dam
znać jak będę coś wiedział. Dzięki wszystkim za info!Ja obdzwoniłem wszystkie firmy z książki telefonicznej i neta ta co jest w Łodzi co Ci dałem link była najlepsza, była jedna tańsza o 50 chyba ale nie dawali gwarancji więc gra niewarta świeczki. Nie wiem jak bez wspomagania, może będzie gdzieś indziej taniej.
-
oczywiście że kupi nówkę. W intercars'ie jest za 276zł przekładnia bez wspomagania. Sam się nad nią zastanawiam bo mam ten sam problem co kolega... a jak mam dać 250 za regeneracje to chyba sprawa jasna.
-
a jak mam dać 250 za regeneracje to chyba sprawa jasna.
a ja napiszę po raz setny,regeneracja w Katowicach 100zł bez wspomy
-
A orientowałeś się głębiej w temacie? Ja mam Węgra i obiło mi się o uszy że z częściami nie jest łatwo.
-
A orientowałeś się
głębiej w temacie? Ja mam Węgra i obiło mi się o uszy że z częściami nie jest łatwo.Też mam Węgra i to moim zdaniem nie jest prawda, jedyną częścią z którą do tej pory nie trafiłem była uszczelka pod pokrywę zaworów, błąd katalogu i był inny kształt niż powinien być. W Łodzi przy Piotrkowskiej jadąc od katedry przed Placem Reymonta masz po prawej stronie sklep z częściami "Japończyk". Mały sklep, jeden facet ale miły i ściągnie Ci zawsze na ten sam lub na drugi dzień części jak więcej u niego będziesz brał potem będziesz miał rabat
-
Dzwoniłem na ten pierwszy link co mi podałeś - 250zł, można wcześniej przyjechać popatrzą najpierw i ocenią.
A co do tego sklepu to podjadę niebawem i może jakaś przekładnia się znajdzie. Dzięki za info. -
ja proponuje dokręcić srube na srodku przekładni pod gumową zaślepką klucz bodajże 17