Stuki w zawieszeniu
-
mysle ze stuka Ci stabilizator ....ale to tylko strzał nikt Ci nie doradzi jak nie słyszy tego dzwieku.
-
Myśle że to nie stabilizator z prostej przyczyny- w 1.0 nie ma staba... Przypuszczam że na 90% winowajcą okaże się tuleja wachacza, ale pozostaje jeszcze 10% na coś innego
-
ja obstawiam sworzeń wachacza...
-
ja obstawiam
sworzeń wachacza...Ja też
-
Ja też
i ja bo kilka dni temu zmienialem
kup caly wachacz latwiej i lepiej :P:P
u mnie przy okazji okazalo sie to przyczyna luzu na kolach
sprawdz takze przeguby zewnetrzne moze ktoras manszeta juz dogorywa jak cos za grosze odsprzedam nowke niesmigana
-
Byłem u mechanika, kanał plus szarpaki i jazda próbna ( oczywiście po bruku żeby było słychać stukanie) z mechanikiem, wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał coś takiego?
-
Byłem u mechanika,
kanał plus szarpaki i jazda próbna ( oczywiście po bruku żeby było słychać stukanie)
z mechanikiem, wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony
czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał
coś takiego?O w morde... Było na forum, koledzy to regenerują nawet...
-
wynik - luz promieniowy na przekładni kierowniczej z prawej strony
czyli do wymiany cała przekładnia!
Czy ktoś przerabiał
coś takiego?Nówki nie kupisz, jeśli masz bez wspomagania to regeneracja w łodzi chyba 250 jeśli ze wspomaganiem tak jak ja 550 zł do tego jeśli będziesz chciał żeby Ci to na miejscu wyjeli i potem włożyli 200 zł...
-
Mam bez wspomagania, jak możesz to podaj jakiś sprawdzony namiar.
250zł obejmuje też montaż i demontaż? -
wątpię... raczej sama regeneracja
-
Mam bez
wspomagania, jak możesz to podaj jakiś sprawdzony namiar.
250zł obejmuje też
montaż i demontaż?Sama regeneracja, z ceną zadzwoń i dowiedz się dokładnie sam:
http://maglownice.polskareklama.pl/
Teraz jeszcze widzę jakiś nowy w googlach warsztat w pabianicach co się tym zajmują może oni taniej będą mieli:
http://przekladnia.com/ -
Po dzwonie i dam znać jak będę coś wiedział. Dzięki wszystkim za info!
-
Po dzwonie i dam
znać jak będę coś wiedział. Dzięki wszystkim za info!Ja obdzwoniłem wszystkie firmy z książki telefonicznej i neta ta co jest w Łodzi co Ci dałem link była najlepsza, była jedna tańsza o 50 chyba ale nie dawali gwarancji więc gra niewarta świeczki. Nie wiem jak bez wspomagania, może będzie gdzieś indziej taniej.
-
oczywiście że kupi nówkę. W intercars'ie jest za 276zł przekładnia bez wspomagania. Sam się nad nią zastanawiam bo mam ten sam problem co kolega... a jak mam dać 250 za regeneracje to chyba sprawa jasna.
-
a jak mam dać 250 za regeneracje to chyba sprawa jasna.
a ja napiszę po raz setny,regeneracja w Katowicach 100zł bez wspomy
-
A orientowałeś się głębiej w temacie? Ja mam Węgra i obiło mi się o uszy że z częściami nie jest łatwo.
-
A orientowałeś się
głębiej w temacie? Ja mam Węgra i obiło mi się o uszy że z częściami nie jest łatwo.Też mam Węgra i to moim zdaniem nie jest prawda, jedyną częścią z którą do tej pory nie trafiłem była uszczelka pod pokrywę zaworów, błąd katalogu i był inny kształt niż powinien być. W Łodzi przy Piotrkowskiej jadąc od katedry przed Placem Reymonta masz po prawej stronie sklep z częściami "Japończyk". Mały sklep, jeden facet ale miły i ściągnie Ci zawsze na ten sam lub na drugi dzień części jak więcej u niego będziesz brał potem będziesz miał rabat
-
Dzwoniłem na ten pierwszy link co mi podałeś - 250zł, można wcześniej przyjechać popatrzą najpierw i ocenią.
A co do tego sklepu to podjadę niebawem i może jakaś przekładnia się znajdzie. Dzięki za info. -
ja proponuje dokręcić srube na srodku przekładni pod gumową zaślepką klucz bodajże 17
-
ja proponuje
dokręcić srube na srodku przekładni pod gumową zaślepką klucz bodajże 17Tak, to jest racja. W ten sposób redukuje się luz w przekładni kierowniczej. Można popróbować i zobaczyć jakie będą efekty, jak będzie cisza to na jakiś czas powinieneś mieć spokój. Niestety nie zawsze to pomaga, ale miałem przypadki, że maglownica działała przez kilka lat. Nie wiem jak w swifcie, w innych samochodach jest tak, że najpierw popuszcza się dużą śrubę a potem w jej środku dokręca małą. Trzeba to robić z wyczuciem, bo jak za bardzo skręcisz, to magiel szlag trafi, powinien być bardzo minimalny luz, żeby w miarę lekko się dało skręcać. Zależy to jednak od konkretnego przypadku, bo czasami skręca się bez luzu, żeby dało się normalnie jeżdzić. Robota prosta, każdy kto ma jakiekolwiek blade pojęcie zrobi bez problemu.