Rozrząd - pompa wody
-
Biore poprawke na
to że to ASO. Ale w innym ASO w Warszawie krzykneli 1000 wiec zadowole sie chyba ich
obsługą.A nie macie w Wawie zwykłych warsztatów ?
-
Bede wymianiał w
zakładzie w warszawie w Gadimex-e. Krzykneli za tę operację: "Koszt wymiany 219,60
pasek 169,67, rolka 195". Tylko dziwiło mnie to że pasek jest pod obudową schowany a
pompa na wierzchu z tego co dobrze widzę więc dlatego mi nie pasowało że trzeba
rozrzad zdjąc do wymiany pompy jestem laikiem w sumie w tych sprawach jedyne co sam
wymieniałem to klocki i płyn chłodniczy. No sam nie wiem zobacze co powiedzą panowie
z serwisu jeżeli są w stanie okreslić stan pompy jak powiedzą że warto wymienić to
może najwyżej im dowiozę. 80 zł niby dużo i mało w zalezności jak na to patrzeć choć
sam jestem nadgorliwcem i wole zapobiegać niż leczyć.Części drogie. Kup je sam i tylko za robociznę zapłać. Pasek Mitsuboshi 92 zł, a napinacz GMB 105 zł, więc trochę taniej. Ceny pochodzą z katalogu IC. Z rabatem pewnie by jeszcze tańsze były.
-
Za wymianę rozrządu
tyle kasy???
Dobrze, że ja i mój
stary ogarniamy te lekkie sprawy mechaniczne we własnym zakresie Natchnąłeś
mnie, muszę sobie i jemu kupić dobrą flachę
Jakbym miał tyle
płacić za obsługę 16-letniego (w moim przypadku) auta, to nigdy by mnie nie było
stać na jego utrzymanieŚwięte słowa...
-
Jak ktoś jedzie do
ASO to znaczy, że go stać. Ciekawe tylko czym się kieruje kolega, bo jakość ASO to w
większości przypadków mit a zasadę wyznają tylko jedną, nie narobić się tylko
wymieniać i kasować albo nie wymieniać i kasować.
Przykład: wymiana
maskownicy zawiasu tylnej klapy (nie w swifie ) 70PLN - maskownica
10PLN a wymieniłem sam w 5 minut.Jeszcze nie oddałem samochodu do Gadimex-u więc podjade nie daleko mnie jest jakiś mechanik co ma troche większy warsztat niż pan "henio" pod domem zobacze ile oni krzykną za wymiane, a częsci chyba faktycznie sam kupie. PS: Podobno warsztat ten polecają miłosnicy Opli więc zerkne co i jak i dam znać.
-
Jeszcze nie oddałem
samochodu do Gadimex-u więc podjade nie daleko mnie jest jakiś mechanik co ma troche
większy warsztat niż pan "henio" pod domem zobacze ile oni krzykną za wymiane, a
częsci chyba faktycznie sam kupie. PS: Podobno warsztat ten polecają miłosnicy Opli
więc zerkne co i jak i dam znać.No to kup właśnie te częściorki sam i podjedź do tego polecanego warsztatu i zapytaj ile to by wyniosło. Ta robota naprawdę nie jest skomplikowana. Nie daj się golić oszustom spod znaku ASO
-
Witam ponownie zakupiłem takie części: Pasek Mitsuboschi E38002, rolka: RUVILLE 57703. Za wymiane zapłace 150 więc udało mnie się troche utargować. Mam nadzieje że te części będą ok.
-
pasek będzie pasował, ale rolka nie wiem, ja dobrałem dopiero bo wyciągnieciu starej bo wszędzie doradzali co innego...
-
Witam ponownie
zakupiłem takie części: Pasek Mitsuboschi E38002, rolka: RUVILLE 57703. Za wymiane
zapłace 150 więc udało mnie się troche utargować. Mam nadzieje że te części będą ok.Tak ciężko poszukać KLIK
Zdjęcia paska też gdzieś są. -
Tak ciężko poszukać
KLIKZdjęcia paska też
gdzieś są.No to na 99% będzie wszystko w porządku. :-)
-
Rozrząd wymieniony, chodzi bez zastrzeżeń póki co, jestem zadowolony. Części pasowały także wszystko wporządku.