Problem ze światłami - tylko lewe mijania
-
Witam
Mam problem ze światłami, ktoś coś pokombinował i było tak, że lewa lampa świeciła na drogowych a prawa na mijania, po przełączeniu na drogowe lewa świeciła na mijania a z kolei prawa na drogowych. Postanowiłem to naprostować i zaczęły się schody:Problem polega na tym że po podłączeniu żarówek pod oryginalne przewody przystosowane do tego pojawia się światło mijania na lewej żarówce.
Prawa wiązka przewodów do świateł nie daje żadnego napięcia na żarówkę.
Świateł drogowych na obu lampach brak....Po zrobieniu mostka z lewej lampy do prawej (mówię tu o przewodzie świateł mijania), światła mijania mam po obydwu stronach plus na prawej pojawiają się światła drogowe.
Nie mam jednak świateł drogowych na lewej lampie.Kombinowałem jeżeli już pojawiły się światła drogowe na prawej zrobić mostek spowrotem na lewą lampę, wtedy jednak prawa świeciła bardzo mocno a lewa ledwo co
Pytanie moje to czy ktoś z Was kolegów ma jakieś schematy poglądowe oświetlenia?
Co może być przyczyną takiego stanu,?
Aha bezpieczniki raczej ok, chociaż prosiłbym o określenie które to są na tabliczce bezpieczników ;/ (brak klapki)Pozdrawiam
-
Schemat znajdziesz w FAQ. Na którymś z przewodów do żarówek powinno cały czas być napięcie 12V, światła są przełączane przez zwieranie do masy w przełączniku zespolonym. Co do klapki bezpieczników nic nie napisałeś, jaki samochód i który rok...
-
Nie wiem jak to wyszło;d.
Suzuki Swift MK3 1994rok
Schematu poszukam na FAQ