[GTi MK3] Łożysko podpory półosi (prawej)
-
Witajcie,
No i mamy problem w moim GTi'ku - otóż powoli zdycha łożysko podpory prawej półosi.
Tutaj pojawia się jednak problem - przeszukałem archwium i z tego, co wyczytałem, łożysko takie jest dostępne jedynie w ASO i nie ma nawet, co szukać po sklepach z łożyskami.
No i tutaj pytanie do Was - zmieniło się może coś w tej sprawie? Czy pozostaje mi jedynie zakup używanej całej półośki i jej montaż?
Ledwo wymieniłem szybę, a tu kolejne koszta... szlag człowieka trafić może jednak.
Pozdr.
-
dostępne we Wrocławiu
-
jakieś namiary mozesz podać, może na przyszlośc mi sie przyda (odpukać)
-
Ja szukałem w Łodzi, jakoś w listopadzie, niestety nie znalazłem. Na całe szczęście okazało się że to nie łożysko a poduszka silnika(po ponad roku!!!)
-
dostępne we
WrocławiuNapisałbyś gdzie i za ile? Byłbym bardzo wdzięczny
I jeszcze jedno pytanie - z mocno hałasującym tym łożyskiem wybyranie się w niedzielę do Krakowa (łącznie będzie 250km) jest sporym ryzykiem? Czy też spokojnie mogę jechać i nic się nie stanie w razie czego?
Pozdr.
-
Wyjąłem półośke prawa umordowałem sie jak głupi z tym ale najgorsze jest to ze łożysko podpory jest w nie najlepszym stanie Ma luz a pozatym obraca sie w podporze.
ma ktoś informacje gdzie to dostane bo u mnie w mieście w sklepie z łożyskami nie ma niestety Pomozrz mi ktos z tym musze jak najszybciej wyjechac z garazu a tu jak zwykle coś
-
Motmax - Toruń - oni zrobią Ci to dość tanio i szybko - tzn. wysyłasz do nich podporę i dostajesz zregenerowaną za pobraniem. Taniej zrobisz sam, ale musisz ją rozebrać i znaleźć odpowiednie łożysko i uszczelniacze.
-
Jak sama nazwa mówi łożysko to tylko podpiera póloś wiec 250km nie nic mu nie zrobi. Bedzie hałasować ale nic pozatym.
-
Wole to zrobić sam bo podpora jest rozebrana i wszystko na wierzchu pozostaje tylko znalesc odpowiednie łożysko z uszczelniaczami chyba nie bedzie problemu.
w środku jest lożysko o oznaczeniu Koyo 83A831G 36mmx67mmx18,3mm
w EPC oznaczenie 27831-63b20 http://swift-manual.cba.pl/epc/siwft1/108.htm480zł łozysko w ASO plus 120 uszczelniacze
Cytat:
Jak sama nazwa mówi
łożysko to tylko podpiera póloś wiec 250km nie nic mu nie zrobi. Bedzie hałasować
ale nic pozatym.Wole to zrobic odrazu wszystko nie mam zamiaru tego ponownie wydzierać napewno.
-
Jedź do dobrego sklepu łożyskowego i napewno dobiorą Ci wszystko.
-
Jedź do dobrego
sklepu łożyskowego i napewno dobiorą Ci wszystko.Kolega przerabiał temat i podobno nie da się dobrać nic. Ciężko jest z tym łożyskiem, gdyż podobno jest stosunkowo niskie i przez to nietypowe.
-
Właśnie zrobiłem jeden telefon. Firma ROLIMEX we Wrocławiu.
Oryginał Koyo kosztuje około 180 zł. W tej chwili na stanie są 2 sztuki. Mogą wysłać kurierem za opłatą 26 zł. -
Dziekuje za pomoc
Tez wykonałem rozeznanie, łozysko nie ma zamieników wystepuje tylko Koyo.
Znalazlem najtaniej w firmie http://www.dormet.pl Zgierz, 130zł plus wysylka.Na przyszłość dla innych podam nr Koyo 83A831xxx 36x67x18,3
xxx tu być rożne znaki w zależności od uszczelnienia.