[SS mkV simon2312] czyli małe modyfikacje i przygotowania do zlotu
-
Auto już stoi u mechanika, elektryk policzył sobie 300 zł, bo trzeba było praktycznie wszystko lutować, wiązka nie była kompletna tylko pourywana i z 2 robiliśmy jedną.
Takie orientacyjne rozliczenie:
Części sprzedane: 430 zł (czeka jeszcze silnik, kasta na złom i wiele innych pierdołek )
Zakup swifta przyholowanie oraz części (olej do silnika i paski): 480 zł
Elektryk robocizna: 300 złRozliczenie: na minusie 350 zł
Orientacyjne rozliczenie:
Czeka: silnik, myślę że z 400 zł, kasta (złom) 100 zł oraz inne części (myślę że razem) 100 zł, skrzynia 200 zł
Mechanik robocizna: 400 zł ( w tym nowa łapa)Rozliczenie (które chciałbym żeby w myślach się spełniło):
(jw.) na minusie 350 zł
na plusie 800 zł
minus (robocizna) 400 złRAZEM PLUS MINUS 50 ZŁ NA PLUS ALE CHCIAŁBYM WYJŚĆ NA TO ZERO, nie muszę nic na tym zarobić
To by było na tyle (narazie )
-
To by było na tyle
(narazie )Za 4 miesiące, przekładka z GTi
-
Za 4 miesiące,
przekładka z GTiza 50zl
-
za 50zl
Nie dziękuję
Dziękuję tylko że kupiłem tego Swifta całego i udało się sprzedać te części bo bez tego by było ciężko
-
Nie dziękuję
Dziękuję tylko że
kupiłem tego Swifta całego i udało się sprzedać te części bo bez tego by było ciężkoi jak teraz wrażenia z jazdy ?
-
i jak teraz
wrażenia z jazdy ?ogólnie to już zapomniałem jak się jeździło litrówką, ale jest rewelacyjnie
silnik 1.3 ze skrzynią od 1.0 jest wyśmienity, a jeżeli 1.3 jest rewelacyjne to co dopiero gti mniam
-
Trzeba było od razu zamach wrzucać jakiś z GTi ze zdjętymi "paroma" gramami
Może loteczkę do wyścigówki,żeby się ładniej prezentowała? -
Do jakich predkosci masz jedynke, dwojke i trojke na skrzyni z litra? Bo zgubilem swoj magiczny plik excela z przelozeniami, gdzie sie wszystko samo liczy
-
Do jakich predkosci
masz jedynke, dwojke i trojke na skrzyni z litra? Bo zgubilem swoj magiczny plik
excela z przelozeniami, gdzie sie wszystko samo liczyPowiem Ci ostatecznie w środe bo będe miał już auto na chacie a aktualnie nie ma mnie w domu
-
Trzeba było od razu
zamach wrzucać jakiś z GTi ze zdjętymi "paroma" gramami
Może loteczkę do
wyścigówki,żeby się ładniej prezentowała?Bardzo chętnie
Jak sprzedam silnik
-
No i wkońcu mam swifta Jeździ się super.
Nie wiem czy wy też tak macie ale ja jak jest delikatnie mokro to nie mogę ruszyć z jedynki bo tak mieli kapcia
A do setki w niecałe 9 sekund
Potrzebował bym jeszcze info jak przykleić tą blaszkę od ogrzewania tylnej szyby, bo się urwała
-
Niecałe 9s w 8V? Czy w tej bajce były smoki?
No offence, ale niemożliwe
-
No i wkońcu mam
swifta Jeździ się super.
Nie wiem czy wy też
tak macie ale ja jak jest delikatnie mokro to nie mogę ruszyć z jedynki bo tak mieli
kapciaNa 155/70/13 mialem to samo, przy 175/65 jest już lepiej
-
Na mokrym to nawet na Rainsportach bedzie palilo kapcia Tico, wiec to zaden wyznacznik Na skrzyni z litra i nieodchudzonym aucie i zwyklej oponie nie zejdziesz ponizej 11s, nie ma uja we wsi. Seria GTi ma praktycznie 9s do 100, a gdzie 68 koni vs 101.
-
Na skrzyni z
litra i nieodchudzonym aucie i zwyklej oponie nie zejdziesz ponizej 11s, nie ma uja
we wsi.może 10,8 osiągnie, kto wie, w końcu on ma GL-a
-
Jednak dalej do prawidziwych 9s daleko
-
Jednak dalej do
prawidziwych 9s dalekopowodem może być to że mam licznik od litrówki i może dlatego oszukuje
a co z tym ogrzewaniem, jak to naprawić ?
-
powodem może być to
że mam licznik od litrówki i może dlatego oszukuje
a co z tym
ogrzewaniem, jak to naprawić ?klej i jakas blaszka miedziana i voila
ja tak zrobilem i hula
-
powodem może być to
że mam licznik od litrówki i może dlatego oszukujeKoniecznie poszukaj licznika z obrotkiem od 1.3 (może Ci został po dawcy silnika).
Tu masz jeden cylinder więcej i obrotów nie podaje prawidłowych.
A co do tych 9 s do setki, to skoro masz krótką skrzynię od litra to pewnie z sekundkę w porównaniu ze skrzynią z 1.3 8V urywa...
-
licznik faktycznie bedzie potrzebny z 1,3 ale do obrotow, predkosciomierz jest na lince ze skrzyni biegow, wiec jedyne co przeklamywac ma prawo to obroty.