[ALL]Przeguby
-
W Colcie np. mialem
w przegubie rdze... z polosi... LOLhaha, mamy Cię - jednak Colt-a też ruda zżera ( ale od wewnątrz )
-
No buda nie rdzewieje ale wszystko inne nieocynkowane to juz tak, z polosi skrobalismy rdze, ze sprezyn schodzila platami, wahacze tez pordzewiale itp.
Ale ciekawy jest fakt, ze oslona niby byla lekko tylko przetarta i byla w srodku rdza, a druga byla porwana i w srodku czysto.
p.s
sruby tez u mnie pekaja, identyko jak w Swifcie -
Mi stuka przy skręcani w lewo więc jaki przegub? Był wymieniany na używkę jakieś 30-40tyś.km temu, ale muszę to zrobić bo w styczniu i tak idzie do sprzedaży:) Z tego co wiem to w intercarsie u mnie przegub stoi 200zł, a to dość sporo... No i potrzebuję sondę lambda tak btw
-
W InterCarsie sie nie kupuje czesci, nawet majac znizke 30% jest nadal drogo
-
Mi stuka przy
skręcani w lewo więc jaki przegub? Był wymieniany na używkę jakieś 30-40tyś.km temu,
ale muszę to zrobić bo w styczniu i tak idzie do sprzedaży:) Z tego co wiem to w
intercarsie u mnie przegub stoi 200zł, a to dość sporo... No i potrzebuję sondę
lambda tak btwjak w lewo to prawy zewnetrzny
okolo 120 zl za dobrej firmy
sprawdz w kt motors moze taniej bedzie -
Szybkie pytanie...
WYmieniałem przegub dziś, tzn próbowałem, ale za cholere nie chce wejsc na poloske z tym segerem (zabezpieczeniem). W starym przegubie w ogóle nie ma rowka na to zabezpieczenie, a w nowym zamienniku jest... I tu moje pytanie: moge zalozyc bez tego zabezpieczenia? Stare nie miało i jezdzilo. I nic mi nie wypadlo. BArdzo prosze o szybka odpowiedz -
Kolego przez to zabezpieczenie ja rozbierałem przegub 3 razy , po czym stwierdziłem że to półoś jest uszkodzona, a wcale tak nie było . Zrób tak : zabezpieczenie włóż w przegub ( dosyć cieżko to zrobić , ale dopilnuj aby było na swoim miejscu ) następnie nabij przegub . Zabezpieczenie ma na celu zapobiegać "wpadaniu" półosi za daleko w przegub , przez co frezy na półosi oraz na przegubie nie trafiały by na siebie
-
Próbowałem nabijać z zabezpieczonym włożonym do przegubu i za cholere nie wejdzie, naprawde bardzo silno to robiłem i nic z tego. Zabezpieczenie jest większe niż było kiedyś tzn grubsze (stare 1,4mm nowe 1,6mm), stare popękane, a takiego samego nigdzie nie moge dostac
-
no nie wiem jak to masz dokładnie zbudowane,ale ja dostalem nowe zabezpieczenie w komplecie z przegubem ( JPN ) i troszke klopotu bylo ale weszlo na swoje miejsce . tylko najpierw pakowalem zabezpieczenie w przegub a pozniej przegub nabijalem na półośkę. Jak nie włożysz zabezpieczenia to napęd będzie przenoszony do pierwszego skrętu kołami , później półoś "wpadnie" w środek przegubu i nici z napędu . To zabezpieczenie dobrze jest włożyć w przegub za pomocą czegoś w kształcie walca czym będzie je można wpychać w środek przegubu , aż nie trafi w swoje miejsce . ewentualnie wrzuć jakieś fotki, łatwiej będzie pomóc . Mi koleś który jest mechanikiem nie kazał wkładać tego zabiezpieczenia i dzięki niemu właśnie temat przerobiłem dogłębnie ...
-
Już po kłopocie Kupiłem nowe zabezpieczenie, takie samej grubości jak było stare i po kilku próbach weszło