Czy sprzęgło Jakopart J2008011 pasuje do Swifta SF310 1.0 i 53 KM '93
-
Witam wszystkich serdecznie. Mam Suzuki Swift 1.0 Kat o mocy 53 KM z 1993 roku. Mam problem ze sprzęgłem, tzn biegi wchodzą lekko, ale na 3,4,5 przy wciśnięciu gazu do dechy obroty rosną gwałtownie, a samochód nie przyspiesza. Oczywiście do wymiany jest sprzęgło. Znalazłem sprzęgło Jakoparts nr J2008011, ale jest podane, że pasuje od roku 19889 do 08.1992. Natomiast od 09.1992 powinnno być Jakoparts o numerze J2008027. Dzwoniłem do Intercarsu i Pan powiedział, że ten drugi model, różni się tym, że ma o 3 mm większa średnicę wypustu w tarczy. Ten drugi numer jest jednak droższy o ok. 100 zł. Jest to dla mnie o tyle dziwne, że np. sprzęgło Valeo lub Sachs są w jednym rodzaju dla całego rocznika od 1989 do 2001 roku, więc jak różnej grubości może być wałek. Czy ktoś może wie, czy to tańsze sprzęgło będzie pasować, do mojego samochodu.
P.S. Nie mam możliwości rozebrania samochodu i zobaczenia, bo potrzebuję samochodu na co dzień na dojazdy.
Proszę o pomoc, -
Normalnie ręce opadają
Chłopie! Użyj wyszukiwarki, było tysiące razy -
Normalnie ręce
opadają
Chłopie! Użyj
wyszukiwarki, było tysiące razyBez urazy m@rek, ale mi też ręce opadają od czytania nic nie wnoszących postów. Jestem nowy na tym forum, ale to nie znaczy, że nie mam pojęcia o istocie działania forum i że nie znam jego regulaminu. Tak się składa, że użyłem wyszukiwarki wpisując jedynie hasło: "sprzęgło" i rzeczywiście znalazły się trzy strony wątków, ale tylko jeden był podobny, tzn. 'Jakie sprzęgło do Swifta 1.0i z 92r.??". W tym wątku są rozważania na temat wyboru producenta sprzęgła, a mi przecież nie o to chodzi. Pomijając fakt, że moje pytanie dotyczy Swifta '93, to brzmi ono: Czy sprzęgło firmy Jakoparts o nr J2008011, będzie pasować do Swifta z 1993 roku. Chodzi mi tylko o to konkretne bo mam je możliwość taniej zakupić. Więc jeśli masz coś ciekawego do powiedzenia na ten temat, to zapraszam do tego wątku.
P.S. Bez urazy. Przyznaję się, że może mało konkretnie się wyraziłem. -
wiesz, nie mamy w domu katalogu części wszystkich firm, zadzwoń do innego sklepu i się dowiedz, może inne firmy mają tylko 1 wzór, a jak w sklepie nie wiedzą to podaj nr vin po nim najłatwiej dobrać części..
ja osobiście kupiłem 60kkm temu sprzęgło sachs, nie było problemów z tym czy pasuje czy nie, jedynie co zdziwiłem się, że sachs wrzucił tarczę aisin'a -
jedynie co zdziwiłem się, że sachs wrzucił tarczę aisin'a
Ja w sprzęgle Valeo miałem też tą tarcze