[sedan] Sworzeń regulacji tylnego zawieszenia
-
spawacz za zwyczaj dysponuje
różnymi elektrodami i spawarkami, można spawać aluminium, stal różnej twardości, żeliwo i
inne. zespawanie tak małego elementu to może pół elektrody zejdzie i pewnie ze 20 zł kosztuje.
co do spawania twardej stali to z doświadczenia wiem że dla Mig-u to nie problem, bo miałem
kiedyś do pospawania zębatki z maszyny do skrawania i wiem, że spokojnie się da. zasada jest
taka, że jak coś w fabryce pospawali to fachowiec gdzieś indziej na świecie też to zrobi, łuk
elektryczny jest dostępny dla każdego. ale róbcie jak chcecie. 100 zł to tanio za 2 śrubki.tu nie rodzaj spoiwa ma znaczenie tylko materiał spawany podczas wtopienia spoiwa struktura materiału w srubie inaczej sie uklada i wystepuja silne napreżenia nalezy materiał po spawaniu odpreżać a druga strona medalu twarde stale posiadaja w sobie sporo domieszek ktore niestety nie najlepiej sie spawaja. dlatego kazdy spawacz ci powie stali utwardzanych nie nalezy spawac. niestety ale taka smutna prawda.
-
Ja miałem te śrubkę
w rekach i z tego co pamiętam miała tylko jedno ścięcie (takie zachodzące słońce
;D) i gwint szedł do samego końca. Śruby są wytrzymałościowe i posiadają drobny
gwint. Jak bardzo chcesz to dla pewności mogę się wczołgać pod samochód i zobaczę co
to za dziad tam siedziCzas na małą pokazówkę (1.0 MKV).
Długość: 78,42mm
Średnica: 11,90mm
Średnica gwintu: 11,80mm
Grubość tego jajka: 3,63mm
Klucz: 17mm
Foty:
-
ale ładna
Ile za takie cudo? i czy w komplecie są nakrętki? I gdzie oczywiście to dostać?
Hmmm. U mnie chyba tej dziurki na podkładce z kreskami nie było.
-
nanbu! Jesteś wielki!
A ile takie cudo? Prawie stówę za komplet (śruba, nakrętka, podkładka). Gdzie? W ASO. Niestety.
-
stówa za jedną śrubkę czyli dwie stówy za dwie śrubki :szalone:
-
jest alternatywa za 27 zl sruba z mercedesa roznica jest tylko w dlugosci ale niewielka i pasuje idealnie do swifta.
-
stówa za jedną
śrubkę czyli dwie stówy za dwie śrubki :szalone:Jedną
-
jest alternatywa za
27 zl sruba z mercedesa roznica jest tylko w dlugosci ale niewielka i pasuje
idealnie do swifta.To ja poproszę o nieco szczegółów...
Mówisz o śrubie przedniego wahacza? -
nie pamietam z jakiego mercedesa byla wywalilem juz opakowanie, poszukaj to znajdziesz, troszke wysilku dobrze zrobi a nie wszystko na gotowe
-
poszukaj to znajdziesz, troszke
wysilku dobrze zrobi a nie wszystko na gotoweNo też poszukałem i chciałem się upewnić