filtr paliwa
-
witam,.
jakie objawy daje suzuki gdy wymagana jest wymiana tego elementu?jaki koszt wymiany?i czy ewentualnie samemu mozna sie tego podjac...(nie za trudne?)
p.s.
przed wymiana wydechu zjada mi gazu 10l.ostatnio robiony caly wydech nowiuski.dzisiaj zatankowany... zobaczymy czy cos zmieni...aa regulacja gazu byla robiona jakies 7tys km.temu
-
filtr paliwa do mk3 17pln, do mk4 35pln. trzeba odkrecic dwie sruby i zdjąć dwa przewody.
-
trzeba odkrecic dwie sruby i zdjąć dwa przewody.
I liczyć się z tym, że śruby będą porządnie zardzewiałe. Niestety taka przypadłość swiftów...
-
witam,.
jakie objawy daje suzuki
gdy wymagana jest wymiana tego elementu?
jaki koszt wymiany?i czy
ewentualnie samemu mozna sie tego podjac...(nie za trudne?)
p.s.
przed wymiana wydechu zjada
mi gazu 10l.ostatnio robiony caly wydech nowiuski.dzisiaj zatankowany... zobaczymy czy cos
zmieni...aa regulacja gazu byla robiona jakies 7tys km.temuAle to mówisz o filtrze gazu czy benzyny? Bo nowy filtr benzyny Ci nie obniży spalania LPG...
-
fitr gazu...
-
tak samo nie widzę związku pomiędzy nowym wydechem a spalaniem ,chyba ze chodzi o katalizator zapchany... To nie dwusów
-
gdzie dokladnie ten filtr???lewe przednie kolo....w tej okolicy?
-
gdzie dokladnie ten
filtr???lewe przednie kolo....w tej okolicy?Filtr paliwa jest usytuowany przed tylnym lewym kołem. Ale on ma wpływ na spalanie benzyny a nie gazu.
A co do filtra gazu to zapytaj gazownika. Jeśli masz instalację III- generacji to szukaj w oklicy reduktora lub masz zespolony z reduktorem -
spalanie maleje...filtr dalej nie wymieniony
problem pojawia sie na zimnym silniku na gazie i benzynie...dusi go...na 2 biegu...trzeba przelaczyc na 1 bieg i dodac gazu na 4-5tys.obr i problem mija./wkurzajace