ramię wycieraczki
-
Witam
Mam problem: ostatnio w nocy przed blokiem ukradli mi wycieraczki jedna nie chciała zejść (od strony pasażera)i debil urwał mi całe ramię w związku z tym mam pytanko: gdzie mógłbym dostać takie ramię i jak demontuje się.
to ramię
Dzięki:) -
Witam
Mam problem: ostatnio w nocy
przed blokiem ukradli mi wycieraczki jedna nie chciała zejść (od strony pasażera)i debil urwał
mi całe ramię w związku z tym mam pytanko: gdzie mógłbym dostać takie ramię i jak demontuje
się.
to ramię
Dzięki:)Allegro, forum, szrot, ASO.
Ściągasz zaślepkę plastikową i odkręcasz jedną nakrętkę. -
To nieciekawie , ramie demontuje sie w bardzo "prosty" sposób- ściągasz tą czarną zaslepke ze śruby, odkręcasz ją kluczem (chyba 12-stką) i zdejmujesz ramie... z tym ze moze byc problem z jego ścignięciem zwłaszcza jak nigdy nie było ruszane a auto ma kilka(naście) lat- w każdym razie powodzenia. Pozdro
Erde był troche szybszy
-
z tym ze moze byc problem z jego ścignięciem
zwłaszcza jak nigdy nie było ruszane a auto ma kilka(naście) latPotraktować parę razy Wurthem do zardzewiałych śrub i zejdzie.
-
odkręcisz bez problemu ja ostatnio wszystkie odkręcałem i jak odkręcisz to ruszaj ramieniem góra-dół i powinno zejść bez młotka itp. ale możesz też delikatnie obstukać przy tym stożku.
-
dzięki wszystkim:)
-
... z tym ze moze byc problem z jego ścignięciem
zwłaszcza jak nigdy nie było ruszane a auto ma kilka(naście) lat- w każdym razie powodzenia.No ja kiedyś chciałem zdjąć bo lakier złazi z ramion wycieraczek - śruby odkręciłem, ale same ramiona nie chciały zejść - więc temat przysechł...
Ale jak teraz wymieniali mi szybę czołową to te ramiona musieli zdemontować, więc teraz tylko kupić czarny mat w spreju i jedziemy
-
Właśnie o tym pisałem- też chciałem pomalować bo lakier zszedł i rdza weszła- tylne ramie i pasażera ładnie zeszły, papierem ściernym elegancko starłem i pomalowałem, ale ramie kierowcy pomimo psikania różnymi smarowidłami, pukania i podważania siedziało tak że mógłbym za nie całe auto do góry podnieść, w końcu pomalowałem prowizorycznie bez demontażu na samochodzie, dlatego zaznaczyłem że moze być problem.